2011. május 28., szombat

Glenn Cooper, Holtak könyvtára

Ez pontosan egy olyan könyv, amit nem lehet letenni, de ha le is teszi az ember, újra könnyedén fel tudjuk venni a fonalat, ami valljuk be igencsak pozitív egy hosszabb terjedelmű regénynél. 
3 szálon futnak az események, az egyik, ami 777-ben történik, a második Churchill elnöksége idején  az 1940-es években játszódik, valamint a harmadik szál 2009-ben, Amerikában fut.
Igazán lendületes cselekmények kísérnek végig a könyvben, igaz van 1-2 durvább leírás, de ez is kellett a könyve, hogy egy igazán jó regény születhessen.
Abba az irányba próbálja az olvasót terelni, hogy gondolkodjon el azon, hogy a sorsunk alakítható-e, vagy pedig mindegy mit teszünk az előre meg van írva, illetve létezik-e egy olyan hely valahol az 51-es körzetben, ahol előre tudják, hogy ki és meddig lesz ezen a földön. Összeesküvés elméleteket kedvelőknek igazi csemege lehet ez a könyv, mert, hogy elméletek gyártásában nem szenvedünk hiányt az olvasás folyamán az is biztos, talán még az is a hatása alá kerül, aki egyébként nem hisz a titkos társaságokban, misztikában és az összeesküvés-elméletekben.




Az alaptörténet nagyon röviden:

Will Piper FBI ügynököt kérik fel, hogy vizsgáljon ki egy sorozatgyilkosságot, amiben az a furcsa, hogy az áldozatok haláluk előtt kapnak egy képeslapot a haláluk pontos dátumával. Látszólag egymástól teljesen független emberek kapnak lapot és a lehető legkülönfélébb módon halnak meg, akár egy zárt szobában, akár kutyasétáltatás közben. Ügynökünknek rá kell jönnie a titokra, végül túl messzire jut és ő is menekülni kényszerül, de vajon kik elől és kinek az érdeke, hogy ne derüljön fény a titokra, mely titok egészen a 777-es évekbe egy titokzatos könyvtárhoz vezet. A szálak csak egyre jobban kuszálódnak, hogy a végén mindenre fény derüljön és mi is elnyerjük végső jutalmunkat, átolvastunk 398 oldalt, elgondolkodtunk a sorsszerűségen és egyéb titkokon és közben nagyon jól szórakoztunk és borzongtunk egyszerre, mert azért valljuk be hátborzongató lenne tudni a végső dátumot... 


0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon