2023. október 22., vasárnap

Carol Kirkwood: A görög hold alatt

 Fülszöveg: Hollywoodból el tud menekülni. A múltjától is el tud?

Shauna Jackson A-kategóriás filmsztár, az élete tökéletes. Hírnév, vagyon, házasság. Legalábbis látszólag tökéletes minden.

Amikor botrányba keveredik, Shaunának oda kell visszatérnie, ahol húsz évvel ezelőtt megváltozott az élete, egy idilli görög szigetre.

Ithos újra megigézi, és előtörnek keserédes emlékei arról a régi nyárról, egy férfiról, akit nem tudott feledni, és egy rég eltemetett titokról.

Vajon megragadja az esélyt Shauna, hogy szembenézzen a múlttal?

Carol Kirkwood első regénye, a Hotel on the Riviera Sunday Times bestseller lett. Ez a második könyve.




A Halloween-i és az őszi időszak kiváló alkalmat kínál a nehezebb olvasmányokhoz, ami természetes, de ilyenkor egy-egy horror, thriller közé muszáj beiktatni egy könnyedebb olvasmányt is, mert egyszerűen kívánja a lelkivilágom.

A melegebb napokról tartogattam Carol Kirkwood, A görög hold alatt című romantikus, de mondanivalóval bíró regényét.

A regény Írországon keresztül Görögországba repít minket és meg sem állunk egészen Los Angelesig. Igazi élményutazás ez, amibe minket, olvasókat és a női karaktert, Shauna Jacksont, az A-kategóriás hollywood-i sztárt egyaránt belerántja az írónő.

A regény kiválóan kiragadja az olvasót a borús mindennapokból és igazi élményutazást kínál, felülhetünk a görög vizeken hajózó jachtra és a leírások igazi nyaralós élménnyé varázsolják az egyébként igen mély mondanivalót is tartalmazó írást. Ettől a kettősségtől egy olyan kellemes atmoszférával rendelkező írás bontakozik ki előttünk, hogy egyszerűen kedvet érzünk mi magunk is elindulni egy utazásra a múltba.

Nagyon szeretem azokat a történeteket, amik két idősíkon futnak, ezzel egy olyan változatos olvasási élményt kapunk, amely miatt igazán érdekes lesz a történet. Az írónő kiváló stílusban mutatja be a ’80-as évek és a 2000-es évek történéseit, igaz a szereplők ugyanazok, de a fejlődésük szinte tapintható a lapokon. A két idősík eseményei közül nem hiányozhat a gazdagok csillogó világa, amit Shauna-n keresztül is megismerhetünk, de a leírások is igazán erősen hozzák a csillogást és a mögötte megbújó ellenpólust. A romantika mellett a kaland, a rejtély és az ellentétek is részét alkotják a történetnek, amitől igazán élvezetes olvasmány lesz ez a regény.

Az írónő nagyon jól felépítette a karaktereket, még azokat is, akik nem voltak az események sodrásában, megkedveltem az érzelmes, de céltudatos Shauna-t, a kicsit vadóc Roxy-t és a karizmatikus Demetrioszt is, de Shauna anyukája is kiemelkedő jellemábrázolást kapott, így összességében elmondhatom, hogy nagyon kellemes volt a karakterábrázolás a regényben, amit én nagy erősségének is tartok.

A regény az érzelmek és értékek széles palettáját mozgatja a szemünk előtt, fontos szerepet kap a barátság, a romantika, a család, a bizalom és összességében az emberi értékek. Ami számomra még pozitívum volt, hogy a nehezebb kérdéseket is könnyed, olvasmányos és teljesen feldolgozható írásmódban tárgyalta a szerző, úgy, mint a megcsalás, a gyász, a szülő-gyermek viszony, a hírnévvel járó nehézségek.

Ez a regény igazi napsütést hoz a borús és kicsit egyhangú őszi napokon, jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki szívesen elmerülne egy kellemesen andalító, de értékkel bíró történetben a görög hold alatt.

Az újrakezdés és az időtlen boldogság utáni vágy kiválóan megírt története, mesés tájakon, igazi csavaros történetvezetéssel.

 

 A kötetet köszönöm a 21. Század Kiadónak!

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon