Ugrás a fő tartalomra

Decemberi beszerzések, ajándékok

Decemberre vonatkozóan várható volt, hogy elég gazdag könyves beszerzéseket, ajándékokat fog rejtegetni. 12 könyvvel zártam, ami nem rossz, főleg, ha azt nézem, hogy milyen remek könyvek kerültek a polcomra. 

Pam Jenoff: A követ lánya, a történelem és a romantika kedvelőinek egyaránt remek szórakozást ígér, legalábbis a fülszöveg alapján, ezért nem hiányozhatott a kívánságlistámról. Kate Moron Távoli órák című regényével már egy ideje szemezek, de valahogy eddig nem szereztem be, most ott lapult a fa alatt. M.C. Beaton Hamis Macbeth-je, hát mit is mondhatnék a család tudja, hogy mennyire rajongok az írónőért és tudták, hogy ezzel nem nyúlhatnak mellé. Sophie Kinsella Boltkóros sorozatának 7. része szintén a család által került hozzám, mert szintén tudták akárcsak Beaton esetében ez is remek választás lesz. Emylia Hall Nyarak könyve, amit még nyáron kinéztem és most jött velem szembe, szintén akciósan márcsak a Balaton miatt sem tudtam kihagyni, de lehet, hogy az olvasással megvárom a jobb időt. Bud Spencer(na nem ő maga, hanem a könyve), szintén családi ajándék volt, tudták, hogy mennyire szeretem Spencer filmjeit és az életrajzi könyve is nagyon tetszett, így nem volt kérdés, hogy szeretnék egy saját Eszem, tehát vagyok példányt. Anne L. Greentől A remény hajnala és Sean Patricktól az Ébreszd fel a benned rejlő géniuszt az Álomgyár Kiadótól érkezett recenzióra, Fabatkó pedig az írónőtől, Körmöndy Tímeától érkezett. A Betűtészta Kiadótól pedig két mesekönyv került hozzám, Rebecca Cobb Valamicsoda című meséje, valamint Bog Logan A kád-tenger kapitánya kicsiknek szóló kiadványa. Végül, de nem utolsó sorban a Háda-ban már angol nyelvű könyveket is árulnak 999 Ft/kg áron, ezért nem hagyhattam ki a csodás könyvespolcot sem, ahol számtalan jobbnál jobb könyv sorakozott, voltak köztük egészen újak is. Talán még a karácsonyi hangulatnak köszönhető, illetve, hogy a nyelvtudásomat igencsak fel kell éleszteni, ezért nem túl optimistán, de egy karácsonyi témájú könyvet választottam, Julia Williams Last Christmas című regényét. Úgy voltam vele, hogy legrosszabb esetben is jövő, azaz idén decemberben lesz belőle egy bejegyzés. Amennyiben jobban fog menni, mint gondoltam (valahogy hajlamos vagyok a kényelmi szempontokat figyelembe véve magyar nyelvű könyvért nyúlni), akkor lesz angol nyelvű könyvek beszerzésére egy tuti helyem. A legjobb, hogy mindössze 290 Ft volt a könyv, mivel 29 dkg-ot nyomott a 407 oldalával együtt.Eredeti ára pedig 6.99  ₤ volt, szerintem egész jó kis üzletet csináltam. 

Nálatok milyen volt a december könyves téren?
Bob Logan: A kád-tenger kapitánya


Szeretném megragadni az alkalmat, hogy boldog új évet kívánjak minden kedves olvasómnak!Megjegyzések

Zsófi és Bea üzenete…
Szép kis lista! Boldog Új évet kívánunk mi is neked és még sok ilyen listát 2016-ra is!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…