2015. augusztus 1., szombat

Júliusi beszerzések, az állatok hónapja volt

Ahogy elnézem a beszerzéseimet nyugodtan kijelenthetem, hogy az állatos könyvek hónapját tudhatom magam mögött. 
Az Állatok az ágyamban című kötetre már akkor szemet vetettem, amikor Gerald Durell Állatkert a poggyászomban című történetét olvastam. Nagyon jópofa családnak ismertem meg őket, de mindig csak Gerald szemszögéből, most itt a remek alkalom, hogy Jacquie,  a feleség mesélje el, hogyan látta ő ezt a fajta állatszeretetet. 
Aztán ott van Dewey - A könyvtár macskája, talán pont azért most talált meg a történet, mert nekünk is  lett egy kiscicánk, a könyvtárakat pedig eleve nagyon  kedvelem (nem is értem miért nem lettem könyvtáros) ,aztán pedig megvett magának a könyv, annak ellenére,  hogy néha túlzottan nyers és ízetlen volt.  Hamarosan értékelés is lesz a terveim szerint. 
A lány a vonaton, vágyott könyv volt, majd Szilvamagnál olvastam róla egy remek értékelést, de utána már egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy ezt a könyvet el szeretném olvasni, de végül a kíváncsiság győzött és az enyém lett. 
Homér Dewey után már csak úgy jött, úgy tűnik, hogy ezek a cicás könyvek nekem valóak, vonzanak,  remélem nem fogok csalódni benne. 
Demény, hát, Alap. Végre eljutottam odáig, hogy elolvassam és már értékelés is született róla , elég gyorsan. Itt elérhető a bejegyzés.
Tess Gerritsen egy remek vétel alkalmával került hozzám, jókat hallottam Tess könyveiről és a fülszöveg alapján egy remek kriminek ígérkezik a Párizs árnyai.
Végül, de nem utolsó sorban Jasper Fforde-tól a Jane Eyre eset,  ami régóta a listámon van,  de csak most jött el az ideje, hogy megszerezzem ténylegesen is. A  fülszöveg alapján nagyon kíváncsi vagyok a könyvre, elképzelni sem tudom, hogy mekkora fantázia kell egy ilyen könyvhöz olvasó és író részéről egyaránt, persze csak akkor lesz élmény a könyv, ha valóban olyan érdekes,  mint amennyire a bevezető ígéri. 

A nyár általában nálam a könyvek dömpingjéről szól és júliusban sem volt ez máshogy. Arról már nem is merek szólni, hogy a könyvtárból is mennyi szépség vándorol velem haza. 

Ui: Kérek szépen időt, mert az még mindig nincs elegendő a sok-sok beszerzett könyv elolvasásához. 




Magos Judit: Demény – Most én ugatok

5 megjegyzés:

AniTiger írta...

Dewey és A Jane Eyre-eset régi nagy kedvencem :)) Homér és A lány a vonaton pedig várólistás, de nagyon :D Jó olvasást hozzájuk, szuper a havi beszerzésed! Sok boldogságot a cicóhoz. :))

Kritta írta...

Köszönöm szépen a kedves sorokat! A cicát imádjuk (pedig én inkább kutyás vagyok, de neki nem lehet ellenállni).

Anna írta...

Üdv! Kellemes olvasást kívánok én is. Tess Gerritsen könyvét olvastam régebben, még az elsőt tőle, és ezzel meg is fogott. Tényleg jó írónő. :)

Elscribo írta...

Érdekes könyveket vettél. Lényegében örülök, hogy megengedheted magadnak a vásárlást, így te és én mondjuk a kivételesek között vagyunk, ha belegondolunk, mennyibe kerül egy-egy könyv. Néha azon gondolkodom, a könyvek drágák-e vagy én vagyok a zsugori, de aztán rájövök, ha már megvettem, elolvastam és tetszett, ráadásul még kaptam is tőle valamit, akkor teljesen lényegtelen.

Kritta írta...

Kedves Elscribo!
Igen, szerencsés vagyok ilyen szempontból, bár azt meg kell hagyni egyéb luxusom nem is igazán van. Én erre költök, illetve családtól, barátoktól, munkatársaktól (bár már mindenki tudja is) is inkább könyvutalványt szoktam kérni az ajándékozós alkalmakra, azt szoktam szépen beosztani, illetve mindig figyelem az akciókat és mostanában már az e-book-tól sem riadok vissza, mert lényegesen olcsóbban meg lehet szerezni 1-1 darabot és a tartalom valójában ugyanaz. :) Sajnos egyre drágábbak a könyvek, 3000 Ft felett mintha az ember fogát húznák, de végül kiderül, hogy kapsz is érte értéket, általában. A feleslegessé vált darabokat pedig igyekszem elcserélni/eladni, amiből egy újabb vágyott darab kerülhet a polcra. Nálam ezért sokszor forognak a könyvek, így úgy tűnik, hogy sokat költök rájuk, de valójában nem annyit, mint amennyinek kinéz és ez köszönhető a visszaforgatásnak is, szerintem sokan így csináljuk. Ettől függetlenül van pár könyv, amitől én sem válnék meg, pl. Lőrincz Lászlótól egész gyűjteményem van, az az egyetlen sorozat amitől nem válnék meg.

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon