Ugrás a fő tartalomra

Ezeknek örültem a múlt héten-képes beszámoló

Ez egy rovat első, induló bejegyzése. Szeretném nektek hétről hétre képes beszámoló formájában megmutatni, hogy mik voltak azok, aminek örültem az elmúlt egy hétben, legyen ez könyves, vagy egyéb élmény.


Az elmúlt hét:

-börzén voltam egy kertben, ahol a másik hobbimnak  (a kert) hódolhattam és beszereztem nagyon baráti áron ezt a remek virágtartót és jött velem még encián, fukszia, levendula és madáretető is, meg még pár apróság.
-jön a tavasz, éledezik a kert, hurrá!
- egy kis könnyed tavaszi kikapcsolódáshoz jó könyvek és finom joghurt is járt. A könyvek között van saját (Maisie Dobbs), könyvtári (Hamish Machbeth) és recenziós (Ariela Grandi) példány is, tehát olvastam és olvastam és még többet olvastam.
- jártam Rossmannban is, ahol  végre találtam egy normális sminkeltávolítót, amitől nem látok homályosan, az illóolajos szappan akciós volt és finom narancs illata van és még "beesett" a kosárba egy speciális effekt lakk is, amiben olyan mintha milliónyi apró szálacska lenne. Megjegyzések

Szilvamag üzenete…
Ó, de gyönyörűek ezek a virágok. Én is imádom a kertemet, de nálam még nem nyílik semmi, majd a hunyor lesz az első, ami ahogy láttam tegnap már éledezik. :)
Kritta üzenete…
A hunyor nekem nagy kedvencem, zöld színű van a kertben, de sajnos már december végén-januárban elvirágzott. Most jönnek a színesebbek. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…