Ugrás a fő tartalomra

Ezeknek örültem az elmúlt héten-képes beszámoló

Az elmúlt héten ezeknek örültem, vagy tettek jót a lelkemnek:

A kerti tó kipucolása után láthatóan élnek a halaink, túlélték az első telüket! Hurrá!Családilag megnéztünk jó pár filmet, mindegyiket szerettük, a Paddington, egy igazán imádni való családi mozi, azt a macit meg kell zabálni. Csingling hozta a szokásos formáját, szépen megrajzolt mese, némi mondandóval, ez is igen kellemes kikapcsolódás gyerekekkel. Az éjszaka a múzeumban, szintén vicces és még mindig nem elcsépelt, jókat szórakoztam Ben Stilleren és társain. Ezek közül bármelyiket szívből ajánlom. Postás Pat és a Villám és a varázsló, nekem annyira nem jött be, de a gyereket ezek is lekötötték, én közben olvastam inkább. Szóval igazi családi filmnézős hetünk volt, szerintem ilyet többször be fogunk iktatni. Ja, a Szürke ötvenre nem vitt rá a lélek.... 
Amik nagyon várósak:
-A pláza ásza 2. Bíróm Kevin James-t és kíváncsi vagyok mit tudnak még bonyolítani az első részen.
-Hamupipőke
-A cipőbűvölő


Csingiling és a Soharém legendájaPostás Pat – A mozifilmPaddingtonÉjszaka a múzeumban 2.
Villám és a varázsló

Végre ki van takarítva az autó is! :) 

Képtalálat a következőre: „family car clean picture”

Hétvégén itthon pihentünk és finomakat ettünk:
Szombat:
-hagymakrémleves, 
valódi levendulamézes csokoládékrém
Vasárnap
-provence-i csirkemell
-muffin, akciós eperből főztem hozzá öntetet is

Receptitt


Recept: itt


Recept: itt
 Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…