Ugrás a fő tartalomra

Ariela Grandi: Csodálatos világ

Ariela Grandi magyar oldal"Évezredek óta mesélünk gyermekeiknek esténként az ágyon ülve, elalvás előtt, varázslatos meséket, vagy kitalált történeteket. Úgy, mint az indiánok a tűz mellett, vagy az iglukban az eszkimók, a vastag takarók alatt. Királykisasszonyokról, hősökről, furcsa, nem létező lényekről. De mi van, ha egy monda mégis igaz...."


Így indul ez a mesés fantasy regény, Ariela Grandi tollából. Ariela Szlovákiában, Nyitrán él és alkot. Már gyermekkorában kacsingatott az irodalom felé, felnőttként rövid krimi történeteket írt Szlovákiában és magyar hetilapokban. Magyarországon az első megjelent könyve a Csodálatos világ.

Képtalálat a következőre: „pink sky picture”Ebbe a világba szeretnék nektek egy pici betekintést adni, mert én még emlékszem, amikor pici gyermekként nagymamám sárkányokról, királylányokról és vitézekről szóló történeteket talált ki nekem és csak mesélt és mesélt, én pedig tátott szájjal hallgattam, hogy éppen milyen mesevilágba repülhetek el. Ez a gyermekkori érzés azonban felnőttkorba már nem kíséri el az embert, legtöbbször. 

A csodálatos világ egy picit visszarepített e gyermeki időbe, amikor még igazán el tudtunk merülni egy-egy képzelt világban és szerettük, vagy éppen gyűlöltük a szereplőket. Ez egy csodás mese,  ami a felnőtteket is kiragadja a valóságból és újra tudnak hinni abban, hogy létezik valahol egy mesés világ, ahol hihetetlenül rózsaszín az égbolt és az ott lakók ugyanúgy szeretnek és gyűlölnek, háborúznak és ünnepelnek, ahogy mi a saját világunkban.

Csodálatos világA regény hőse Leni, egy bukott ember a földön, tudjátok úgy nagyon összejött neki minden, de  hirtelen a  Pillangók földjén, a feldokok között találja magát, ahol nem kis bonyodalomba keveri saját magát. Szép lassan megismeri a Pillangoföldi feldokokat, a Szivárvány völgy vad lakóit,  akikhez egyre több érzelem kezdi kötni. Az igaz barátság, a szerelem, a kétely, a gyűlölet és a bizonytalanság, mind megjelennek a regény folyamán.  Két nép vívja háborúját és Leni e viszályos idők közepén csöppen közéjük, de vajon túlélheti-e a számára oly ismeretlen világban, ahol minden érzés mégoly ismerős is? Túlélheti-e ott ahol a feldokok lepkéken és pegazusokon szárnyalnak, ott ahol vad guzgodokra kell vadászni a túléléshez, ott ahol megvetik az embereket, van esélye Leninek?
Hősünk megannyi nehézség árán próbálja a helyzetből a legjobbat kihozni, akár az élete kockáztatásával is. 
A történet végére az is kiderül, hogy Leni az emberek világát, vagy a lenti, új és mesébe illő világot választja-e.

Attól ne féljünk, hogy szerelmi bonyodalom nélkül maradunk, mert a történet érdekes szerelmi szálakkal és sokszögekkel van megbolondítva, van miért drukkolnunk és talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a történet folyamán a váratlan fordulatból sem lesz hiány.

A történet és a szereplők egyaránt szerethetőek. Leni hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül, -ez külön tetszett a regényben- de a többi karakter is jól kidolgozott, megragadják az ember képzeletét. Nem tudtam úgy olvasni a könyvet, hogy ne legyenek kedvenc karaktereim, nekem leginkább Zorel és Merilea királynő voltak a kedvenceim, vad és érzelmes mindkettő, uralkodásra születtek és mégis van mellette egy meglepő és szerethető oldaluk, mindketten nagyon mások és mégis oly hasonlóak, az egyik gyilkol, a másik szeret, de mégis valahogy egyek, félnek és szeretnek, titkolnak és reménykednek, űzők és üldözöttek.

Igazi fantáziavilágba csalogatja olvasóit Ariela Grandi. Szerethető, elringató, érzelmes és megindító fantasy meseregény. Ajánlom mindenkinek, aki még hisz a mesékben és nem fél egy csodás utazástól, egy számára ismeretlen világba.

Az írónő facebook oldala: itt elérhető

Kiadó: Holnap Magazin
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 190
Keménykötés
ISBN: 978-615-5483-06-6

Fülszöveg:
Szívesen álmodozunk egy olyan világról, ahol minden szebb, jobb, egyszerűbb, mint a saját életünkben. Ahol létezik igaz barátság, önzetlen, tiszta szerelem és nincs szükség pénzre, mindent tudó technikai csodákra, csak őszinteségre, találékonyságra és becsületre.

Ariela Grandi mese - fantasy regényében Leni, a gazdag földbir-tokos egy átmulatott éjszaka után ilyen furcsa, ismeretlen kihívásokkal teli világban találja magát. Életében először, önálló döntéseket hozva kell megállnia a helyét.

A kalandokban bővelkedő regényben végig kísérhetjük útját, szembesülve minden emberi gyengeséggel, amely felborítja az ismeretlen civilizáció életét is…
Bakos József
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…