2015. március 15., vasárnap

Ariela Grandi: Csodálatos világ

Ariela Grandi magyar oldal"Évezredek óta mesélünk gyermekeiknek esténként az ágyon ülve, elalvás előtt, varázslatos meséket, vagy kitalált történeteket. Úgy, mint az indiánok a tűz mellett, vagy az iglukban az eszkimók, a vastag takarók alatt. Királykisasszonyokról, hősökről, furcsa, nem létező lényekről. De mi van, ha egy monda mégis igaz...."


Így indul ez a mesés fantasy regény, Ariela Grandi tollából. Ariela Szlovákiában, Nyitrán él és alkot. Már gyermekkorában kacsingatott az irodalom felé, felnőttként rövid krimi történeteket írt Szlovákiában és magyar hetilapokban. Magyarországon az első megjelent könyve a Csodálatos világ.

Képtalálat a következőre: „pink sky picture”Ebbe a világba szeretnék nektek egy pici betekintést adni, mert én még emlékszem, amikor pici gyermekként nagymamám sárkányokról, királylányokról és vitézekről szóló történeteket talált ki nekem és csak mesélt és mesélt, én pedig tátott szájjal hallgattam, hogy éppen milyen mesevilágba repülhetek el. Ez a gyermekkori érzés azonban felnőttkorba már nem kíséri el az embert, legtöbbször. 

A csodálatos világ egy picit visszarepített e gyermeki időbe, amikor még igazán el tudtunk merülni egy-egy képzelt világban és szerettük, vagy éppen gyűlöltük a szereplőket. Ez egy csodás mese,  ami a felnőtteket is kiragadja a valóságból és újra tudnak hinni abban, hogy létezik valahol egy mesés világ, ahol hihetetlenül rózsaszín az égbolt és az ott lakók ugyanúgy szeretnek és gyűlölnek, háborúznak és ünnepelnek, ahogy mi a saját világunkban.

Csodálatos világA regény hőse Leni, egy bukott ember a földön, tudjátok úgy nagyon összejött neki minden, de  hirtelen a  Pillangók földjén, a feldokok között találja magát, ahol nem kis bonyodalomba keveri saját magát. Szép lassan megismeri a Pillangoföldi feldokokat, a Szivárvány völgy vad lakóit,  akikhez egyre több érzelem kezdi kötni. Az igaz barátság, a szerelem, a kétely, a gyűlölet és a bizonytalanság, mind megjelennek a regény folyamán.  Két nép vívja háborúját és Leni e viszályos idők közepén csöppen közéjük, de vajon túlélheti-e a számára oly ismeretlen világban, ahol minden érzés mégoly ismerős is? Túlélheti-e ott ahol a feldokok lepkéken és pegazusokon szárnyalnak, ott ahol vad guzgodokra kell vadászni a túléléshez, ott ahol megvetik az embereket, van esélye Leninek?
Hősünk megannyi nehézség árán próbálja a helyzetből a legjobbat kihozni, akár az élete kockáztatásával is. 
A történet végére az is kiderül, hogy Leni az emberek világát, vagy a lenti, új és mesébe illő világot választja-e.

Attól ne féljünk, hogy szerelmi bonyodalom nélkül maradunk, mert a történet érdekes szerelmi szálakkal és sokszögekkel van megbolondítva, van miért drukkolnunk és talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a történet folyamán a váratlan fordulatból sem lesz hiány.

A történet és a szereplők egyaránt szerethetőek. Leni hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül, -ez külön tetszett a regényben- de a többi karakter is jól kidolgozott, megragadják az ember képzeletét. Nem tudtam úgy olvasni a könyvet, hogy ne legyenek kedvenc karaktereim, nekem leginkább Zorel és Merilea királynő voltak a kedvenceim, vad és érzelmes mindkettő, uralkodásra születtek és mégis van mellette egy meglepő és szerethető oldaluk, mindketten nagyon mások és mégis oly hasonlóak, az egyik gyilkol, a másik szeret, de mégis valahogy egyek, félnek és szeretnek, titkolnak és reménykednek, űzők és üldözöttek.

Igazi fantáziavilágba csalogatja olvasóit Ariela Grandi. Szerethető, elringató, érzelmes és megindító fantasy meseregény. Ajánlom mindenkinek, aki még hisz a mesékben és nem fél egy csodás utazástól, egy számára ismeretlen világba.

Az írónő facebook oldala: itt elérhető

Kiadó: Holnap Magazin
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 190
Keménykötés
ISBN: 978-615-5483-06-6

Fülszöveg:
Szívesen álmodozunk egy olyan világról, ahol minden szebb, jobb, egyszerűbb, mint a saját életünkben. Ahol létezik igaz barátság, önzetlen, tiszta szerelem és nincs szükség pénzre, mindent tudó technikai csodákra, csak őszinteségre, találékonyságra és becsületre.

Ariela Grandi mese - fantasy regényében Leni, a gazdag földbir-tokos egy átmulatott éjszaka után ilyen furcsa, ismeretlen kihívásokkal teli világban találja magát. Életében először, önálló döntéseket hozva kell megállnia a helyét.

A kalandokban bővelkedő regényben végig kísérhetjük útját, szembesülve minden emberi gyengeséggel, amely felborítja az ismeretlen civilizáció életét is…
Bakos József
 

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon