Ugrás a fő tartalomra

M.C. Beaton: Agatha Raisin és az áradás napja

 Elbűvölő sorozat…M.C.Beaton biztos kézzel bonyolítja a falusi krimi cselekményét”    
                                                                                              New York Times


„M.C. Beaton tökéletlen hősnője igazi drágakő”

Publishers Weekly

Agatha Raisin és az áradás napja  
Nagy kedvencemtől M.C. Beaton-tól ezúttal az Áradás napja került terítékre. Mindig várom az újabb és újabb megjelenéseket, mert megunhatatlan. Agatha karakterét egyenesen imádom, szinte látom magam előtt, mintha egy igazi valós személy lenne, annyira kidolgozott az összes jellemvonása, mozdulata, mintha tényleg egy valós személy kicsit sem hétköznapi, vidéki és csupa izgalommal teli életét olvasnánk. Talán mi magunk is szívesen élnénk a kis angliai falucskában, hogy részesei legyünk a történéseknek és ismerjük a szereplőket. Én legalábbis ennyire el tudok merülni Beaton történeteibe.

Van egy örömteli apropója is, hogy éppen most írok erről a kötetről, na de erről is mindjárt írok.

Most sem csalódtam az írónőben, hozta a szokásos formáját, azaz szórakoztatott. 

Valahogy mindig ráérez mikor kell meglépni egy drasztikusabbat azért, hogy elkerülje az ellaposodást és az unalomig ismétlést. Pontosan ez volt a bajom Joanne Fluke-nál Hanna-val is (másik krimis kedvencem, legfőképpen a sütiket imádom benne, de szigorúan Beaton után jön), mert folyamatosan a sorozat minden egyes részében ugyanazok a pasik ismétlődnek és nem lép egyről a kettőre a történet, sőt részről részre laposabb.

Agatha pasit cserélt, hurrá, már éppen kezdett volna ellaposodni az Agatha-James páros, bár bírtam az öreget, de már mindent kihozott a két karakterből, amit csak lehet, ezért James-t leléptette, de a visszatérés kapuját nem zárta be, erre a szálra is kíváncsi leszek, hogy később folytatja-e vagy sem.

Most viszont egy író és milyen meglepő még egyedülálló és ráadásul charme-os pasi költözött be James házába Agatha szomszédságába, mégpedig John Armitage. Ebből már adódik is a lehetőség, hogy ismét felépítse a két karakter kapcsolatát, bár nekem most úgy tűnik kicsit lassabban halad a dolog. Ez a lassabb kibontakozás kimondottan tetszik, remélem még jó pár részen át megfigyelhetjük őket és talán kialakul köztük valamilyen rendesebb kapcsolat is.

A gyilkossági szál tetszett, gyanakodtam is meg nem is, szóval lehetett izgulni és bizseregni, hogy ki is a gyilkos, most picit több variáció volt, mert eddig általában sikerült elsőre eltalálni a gyilkos személyét. Valljuk be ez azért nem egy Agatha Christie- féle csavaros gyilkosság, de meglehetősen szórakoztató enélkül is. 

Továbbra is jelennek meg állandó szereplők Mrs. Bloxby, a lelkészné, a Charles, a smucig alkalmi  szerető és detektívtárs, jegyzem meg ebben a részben számomra egy kicsit visszataszító volt, valahogy meglettem volna nélküle, de sorra megjelenik az elmaradhatatlan volt alkalmazott Roy, és ott van Bill Wong nyomozó is, bár utóbbi kettőnek most tényleg csak nyúlfarknyi szerep jutott.

Ismét szerettem a szereplőket és a történetet,  a megszokott és várt szórakozást kaptam és ennyi azt hiszem pont elég egy könnyed kikapcsolódást szolgálni hivatott könyvtől. 

Fülszöveg:

Hogy begyógyítsa sebzett szívét, miután férje, James elhagyta, Agatha repülőre pattan, és irány a Robinson Crusoe-sziget. Ott találkozik egy nászutas párral, és a sors úgy hozza, hogy az ifjú feleség tragikus módon vízbe fullad. Újra otthon. Agatha nyomban gyanakodni kezd, amikor egy menyasszonyi ruhába öltöztetett fiatal lány holttestét halásszák ki a megáradt Avon folyóból. A rendőrség szerint a lány öngyilkosságot követett el, Agatha azonban a szigeten történtek és saját katasztrofális házasságának fényében eltökéli, hogy utánajár az igazságnak.


Értékelés:  5/4


Most pedig jöjjön az örömteli apropó is, ahogy ígértem.

Az írónő új sorozattal mutatkozik be itthon, -hurrá, hurrá!- ami nem más, mint az utazó-házasságközvetítő sorozat. Miss Pym humoros kalandjain derülhetünk nagyokat.

Egy kis kedvcsináló a sorozathoz:

Miss Pym és a menekülő menyasszony

A vénkisasszony Hannah Pymre a munkaadója ötezer fontot hagy, ami lehetővé teszi, hogy ő lemondjon a háztartásvezetésről, és postakocsival kalandos útra induljon a vidéki Angliába. A kaland hamarosan rá is talál Miss Emily Freemantle, az elkényeztetett, búzavirágkék szemű szépség alakjában, aki egy megrendezett házasság elől menekül egy olyan élvhajhászhoz, amilyennel még nem találkozott. Amint a lány sötéten jóképű jegyese beszáll a postakocsiba, Miss Pym bizonyos benne, hogy Emily meggondolatlanul lépett meg az arisztokrata házasság elől! Úgyhogy amikor az utasok megállnak egy fogadónál, Miss Pym hozzálát a házasságközvetítéshez... és bár Lord Ranger Harley panaszosan közli, hogy ő nem fog elvenni egy hálátlan leányzót, Miss Pym gyanítja: amint rábírja a párt, hogy osztozzanak a háztartás meghitt feladatain, minden romantikus gubanc kibomlik!

Miss Pym és a rámenős márki


Amint Miss Pym beszáll a következő postakocsiba, azon kapja magát, hogy belegabalyodik Miss Belinda Earle, az eleven örökösnő nehéz helyzetébe, akit elűztek Bathból, miután kilépett a házassági piacról. Amikor a kocsi kátyúba szorul Baddell Castle közelében, és a fess Frenton márki a segítségükre siet, Miss Pym úgy határoz, hogy segítő kezet nyújt a Sorsnak. Bár a zord agglegény megveti a románcokat, a Belindára lopva vetett pillantásai bizonyítják Miss Pymnek, hogy szakértő házasságközvetítő tehetsége e rossz csillagzat alatt született párt hamarosan mennyei frigyre lépteti!

http://new.ulpiushaz.hu/miss-pym-es-a-ramenos-marki/

http://new.ulpiushaz.hu/miss-pym-es-a-menekulo-menyasszony/

Mindkét kötetre fel kell iratkozni, mert azt írja, hogy nincs készleten, egyébként elég jó árban van, kötetenként 2624 Ft.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Borsa Brown-A maffia ágyában

A Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.
Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 
Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.
Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 
Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alat…

Tavaszi nyereményjáték

Elérkezett a kedvenc évszakom, a várva várt tavasz, ennek örömére szeretnék kedveskedni Nektek egy nyereményjátékkal.
A játékba történő belépés nagyon egyszerű, nincs kérdés, egyszerűen elegendő ha a facebookon a játékfelhívás alatt hagysz egy kommentet, vagy akár itt a blogon ezen bejegyzés alatt, elegendő ha a a két feladat közül az egyiket teljesítitek.

Elérhetőséget mindenképpen írjatok, ha ennél a bejegyzésnél hagytok üzenetet. 
A facebook like vagy a blogra történő feliratkozás nem kötelező, de megköszönöm ha mégis mellette döntötök.

A játék vége: 2016.04.30. 

A nyeremény:A nyereményt csak magyarországi címre postázom, köszönöm a megértést. 
Sok szerencsét!