Ugrás a fő tartalomra

Ree Drummond: Tűsarkúban a prérin

http://thepioneerwoman.com/ honlap az USA-ban szinte fogalom, naponta milliós nagyságrendben mérhető az oldalra kattintók száma.  Ez azért valljuk be nem semmi, amikor először látogattam el az oldalra az első érzésem az volt, hogy, Na igen, ez a csaj tudhat valamit!

  


Bevallom már jóval a könyv megjelenése előtt rendszeres olvasója lettem Ree Drummond-nak, érdekelt, hogy éppen egy ínycsiklandó étellel rukkol-e elő, vagy csak egyszerűen ír a családról, suliról,  a farmról, de az is érdekelt, ha egy-egy jobb fotósorozattal jelentkezett-e a héten, egyszóval mindig vissza-visszanéztem az oldalra, bár mindig picit túl tökéletesnek éreztem mindent körülötte, de ezt akkor ott nem is bántam és nem is bánom a mai napig, mert pár perc erejéig tökéletes kikapcsolódás.

Ree egy farmon él az Ő Marlboro Man-jével -igen, igen így nevezi a férjét, fura nem?-, a gyermekeivel és a sok jószággal. Mindig csinál valamit, hol főz, hol nevel, hol nyaral, hol pedig publikál, bizony több könyv van már a háta mögött, főzőműsorokat vezet és az életét megfilmesítik. Na erre varrjon gombot, aki tud. A könyvek közül a legtöbb szakácskönyv, illetve gyermekeknek szóló könyvek, aminek a főhőse Charlie kutya.

  

 Egy szinte tökéletes nő, tökéletes életének benyomását kelti az egész jól felépített image. Abban szinte biztos vagyok, hogy egy nagyon ügyes marketing csapat veszi körül. Könnyedén elhiteti velünk, hogy mi is lehetünk tökéletes feleségei a férjünknek, tökéletes szülei gyermekeinknek és egyúttal akár a szüleink tökéletes gyermekei, mindezt úgy, hogy egy nagy háztartást vezetünk, karriert építünk és mindig tökéletesek vagyunk. Minden olyan nagyon habos-babos az oldalon. Az utóbbi időben inkább tűnik egy nagyon jól megszervezett üzletnek, mint egy valós blognak. Ettől függetlenül szerintem van létjogosultsága az oldalnak, mert erre igenis van igény, hogy napi szinten pár percet elnézelődjünk.Saját megfogalmazása szerint a tökéletes jegeskávé, jegyzem meg kipróbáltam és tényleg finom, ilyen és ehhez hasonló finomságokat is találhatunk az oldalon, ez az egyik amiért szeretem látogatni.


Viszont az első perctől úgy gondoltam, hogy egy regénynek szánt önéletrajzi könyv írásába nem kellett volna belevágnia. Miután elolvastam a könyvet erről meg is bizonyosodtam, ami működik az interneten naponta frissülő oldalon az már nem jön át a könyvben. Pedig bizony próbáltam szeretni a könyvet, de nem ment maradéktalanul. Nem mondom, hogy néha nem derültem rajta jókat, de nem szerettem bele halálosan.

Ugyanazt a steril és tökéletes álomvilágot vártam, ahol jó eltölteni pár percet,ennek ellenére egy kicsit gyengébb könyvet olvashattam.

Egy fiatal vörös, csetlő-botló fruska szerelmi története egy igazi cowboy-jal, bár még ez is szinte tökéletes love story-nak tűnik, de elolvasva nem tudtam az internetes oldalt és a valós történetet összerakni, mert akkor valójában melyik nem valódi. 

Úgy érzem azért a könyvben alaposan ki lettek színezve a történések, ami gondolom a könyv eladhatóságának szempontjából nélkülözhetetlen, de nekem picit sziruposra sikeredett, pedig én aztán bírom a romantikát, de ez nekem is már inkább királykisasszony és az ő fehér lovon ülő tökéletes hercegének története lett. Erre nem vágytam, mert akkor inkább hófehérke vagy hamupipőke történetét emelem le a polcról, igaz itt a gonosz elmaradt, de nekem hiányzott.

Amit ki kell emelni azok a kötet végén található receptek, mert azokban nincsen hiba, de ez ugyebár nem egy szakácskönyv.

Mindezektől függetlenül ajánlom olvasásra a könyvet, mert ez is egy történet és életérzés, még, ha nem is éppen itt Magyarországon. 

5/3

A magyar borító nekem sokkal jobban tetszik, a virágok és a csizma is nagyon illenek a könyvhöz, szerintem jó választás volt.
                                                                                                                                                                 
Ree Drummond - Tűsarkúban a prérin 

képek forrása: http://thepioneerwoman.com/  http://www.amazon.comMegjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…