2018. július 29., vasárnap

Augusztusban várom! - Újdonságok



Várható megjelenés: 2018.08. 10. - Hannah Rothschild: Valószínűtlen szerelem (Park)




„Ezt ​a könyvet olvasni olyan, mintha megrohamoznánk egy csúcskategóriás cukrászdát: ámulunk-bámulunk, és azt kívánjuk, soha ne érjen véget ez a felséges ízorgia.” 
Elizabeth Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek szerzője

A 31 éves Annie McDee-nek nemrég bomlott fel egy hosszú párkapcsolata. A lány rosszkedvű, a munkájában se leli örömét. Épp egy lepukkant régiségboltban keresgél születésnapi ajándékot arra érdemtelen új szeretőjének, amikor a limlomok közt észrevesz egy elkoszolódott festményt. Csekélyke spórolt pénzéből megveszi, aztán sietve finom, szülinapi vacsorát főz – csakhogy az ünnepelt nem jön el. 
A festmény tehát Annie-é lesz, s ő hamarosan gyanakodni kezd, hogy talán jóval értékesebb, mint hitte. Akaratán kívül ugyanis egyszeribe a legkülönfélébb alakok – száműzött orosz oligarcha, kapzsi emírfeleség, gátlástalan műkereskedő – lihegnek a sarkában, akik bármire képesek lennének, csak hogy megkaparintsák az „ócska limlomot”. S miközben Annie megpróbálja kideríteni, ki festhette a képet, az európai történelem sötét titkaival szembesül – de feltárul előtte egy új szerelem lehetősége is.

Hannah Rothschild író, filmrendező. Egész estés dokumentumfilmjeit a BBC és az HBO sugározta, és nemzetközi filmfesztiválokon is bemutatták. Filmforgatókönyveket ír, cikkei többek közt a Vanity Fairben, a The New York Timesban, a Harper's Bazaarban és a Vogue-ban jelennek meg. 2015 augusztusától a londoni Nemzeti Galéria kuratóriumának elnöke. Nagy-nagynénjéről írt életrajzi regénye Pannonica. A lázadó bárónő 2014-ben jelent meg magyarul.




Várható megjelenés: 2018.08. 10. M.C. Beaton: Agatha Raisin és az ogre vére (Erawan)




Hiába ​utálja Agatha Raisin az amatőr színjátszást, barátnője, Mrs. Bloxby elcipeli egy falusi műkedvelő előadásra. Agathának nemcsak hogy végig kell ülnie a produkciót, de amikor a függöny lehulltával az egyik főszereplő, a helybéli pék nem jön ki meghajolni, a nyomozót az előadásnál is rémesebb folytatás várja a kulisszák mögött. A kegyetlen módszerrel kivégzett amatőr színész halálát nem sokkal később egy másik rémtett is követi, és az amúgy békés, képeslapra illő Winter Parvában elszabadulnak az indulatok. 
Egy ideig úgy tűnik, az önjelölt színészek hiúsága és sértődékenysége a bűn fészke, ám ahogy Agatha Raisin lassacskán megismeri a falu lakóit, a szálak mindinkább a gyönyörűséges és özvegyen maradt péknéhez vezetnek. Bár Gwen Simple kezére többen is pályáznak, és minden férfi elolvad a közelében, nyomozónk erősen gyanakszik, hogy egy álszent bestiával áll szemben. Még Charlest, Agatha jóbarátját is behálózza a bájos hölgy, ami csak fokozza Agatha bosszúságát.

Természetesen Mrs. Raisint sem kerüli el az újabb románc, mi több: Agatha úgy dönt, elég a magányos estékből, az állhatatlan Charlesból, és beadja a derekát, pontosabban elfogad egy csodaszép gyűrűt.




Várható megjelenés: 2018.08. 15. Michelle Richmond: A házassági szerződés (Libri)





Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.


Hol ​a határ, ha a házasságunk védelméről van szó?

A fiatal házas Alice és Jake ránézésre tökéletes pár. Közös életük végtelen lehetőséget kínál. Alice, aki valaha egy ismert rockbanda énekesnője volt, immár sikeres ügyvédnő, Jake pedig egy prosperáló pszichológiai praxis társtulajdonosa. Miután izgalmas nászajándékot kapnak Alice egyik híres ügyfelétől, úgy döntenek, hogy csatlakoznak a Szerződés nevű rejtélyes és exkluzív csoporthoz.

A Szerződés célja roppant egyszerűnek tűnik: a házasságok boldogságának és épségének megőrzése. A szabályok legtöbbje is logikus. Mindig vedd fel a telefont, ha a házastársad hív. Havonta adjatok egymásnak figyelmes ajándékokat. Negyedévente egyszer utazzatok el valahová együtt…. És sose beszéljetek senkinek a Szerződésről. 
Alice-t és Jake-et kezdetben lenyűgözik a fényes partik, a közösségi érzések, a hozzájuk hasonlóan gondolkodó párok hirtelen kitáruló világa.

Aztán egyikük megszegi a szabályokat.

A fiatalok hamarosan rádöbbennek, hogy a Szerződés felei számára a tagság éppúgy élethosszig szól, mint a házasság. És a Szerződés bármire képes azért, hogy ez így is maradjon.

Jake és Alice számára az álomházasság hamarosan lidércnyomássá válik…




Várható megjelenés: 2018.08. 16. Georges Simenon: Az evertoni órásmester (Agave Könyvek)




Dave Galloway egy óra- és ékszerüzlet tulajdonosa Evertonban, egy amerikai kisvárosban. Életében központi szerepet játszik kamasz fia, akit egyedül nevel, mivel a fiú anyja évekkel ezelőtt otthagyta őket. Boltja és lakása ugyanabban a házban vannak, munkája pontos napirend szerint zajlik. Egy napon azonban a fiú egy közelben lakó lánnyal együtt olyan ügybe bonyolódik, ami szembeállítja őt apjával és egész addigi környezetével. Galloway egyetlen barátja, Musak segítségével próbálja felderíteni az ügy szálait. Ahogy megkísérli visszanyerni fia bizalmát, lassan ráébred, mi az a közös, több generációt jellemző vonás, ami a család minden férfi tagjának életét alakította.













Várható megjelenés: 2018.08. 31. Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért (Álomgyár)

Tizenhárom ​évvel ezelőtt Olivia Adams eltűnt. Most pedig visszatért… Vagy mégsem? 
Amikor a hatéves Olivia Adams eltűnt a kertjükből, Stoneridge kisvárosa felbolydult. Hogyan tűnhet el egy gyermek egy nyugodt angol kisvárosból? 
Tizenhárom év eltelt, és most Olivia visszatért. Az édesanyja meg van róla győződve, hogy a lánya az, de a többiek kétkedve fogadják. Ha valóban ő az eltűnt lány, akkor hol lehetett eddig? És mi történt azon a napsütéses délutánon? 
Ha egy csalóval van dolguk, akkor mégis ki lenne elég vakmerő ahhoz, hogy átverjen egy édesanyát, aki elvesztette a gyermekét. És miért tenne ilyet? 
Aztán itt vannak azok, akik jobban szeretnék, ha Olivia egyáltalán nem kerülne elő. A múlt az múlt, és néhány titkot nem volna szabad felfedni.

„Az a fajta könyv, amit képtelen vagy letenni.” – I Love Reading UK 
„Fantasztikus olvasmány egy fantasztikus szerzőtől.” – Stardust Book Reviews 
„Alig bírtam kivárni, mi fog még történni!” – Cameron Book Reviews 
„WOW… Micsoda olvasmány!” – Have Books, Will Read

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon