Ugrás a fő tartalomra

Májusi zárásIsmét olyan sebesen rohant el a hónap, hogy csak kapkodtam a fejemet, hogy már tizedike és jé, már huszadika is elmúlt. Eljött az első eper és már döngetünk is tovább. Hirtelen azt sem tudtam megmondani, hogy hány könyvet olvastam el és melyikből született bejegyzés. A május nekem elillant, miközben egyre közelebb kerülünk a nagy naphoz, ami miatt a jövő hónapban némi fennakadás is várható, de igyekszem minél jobban leküzdeni és továbbra is jelen lenni. 

A hónap talán legnagyobb eseménye könyves szempontból az volt számomra, hogy csatlakoztam a Kildara blogger csapatához. Remélem sok jó könyvet fogunk együtt olvasni, mert úgy tűnik, hogy egy remek kis csapatba kerülhettem. Helló innen is!

A másik nagy esemény a blog életében, hogy készült két rövid videó, amit itt és itt tudtok megnézni. Az egyik videó Csipikéhez köthető, a másik pedig egy unboxing videó. A jövőben kiderül, hogy hajlandó leszek-e megtanulni a videózás rejtelmeit, mert vágás és egyéb technikai csoda nélkül elég nehézkes a dolog. 

Aztán ott vannak az olvasások, amit most bevallom a Molyról néztem vissza. Mennyire jó, hogy ott vezetem rendszeresen az olvasásaimat, értékeléseimet és egyéb fontos dolgokat, ilyenkor elég csak kattintani és máris kész a kis listám. 

Elolvastuk a fiammal és pocaklakóval közösen Fodor Sándor Csipike történetét, amiről bejegyzés is született. 
Majd ezt követte egy rövid Agatha Christie regény a Harmadik lány, aminek borzasztó csúnya borító jutott, de Christie-hez kapcsolódó lelkesedésem továbbra is töretlen. Aztán sort kerítettem Margaret Durrell De mi lett Margóval? című elbeszélésére, amitől bevallom sokkal többet vártam, hát sajnos Margaret nem egy Gerald stílusú író, de egyszer mindenképpen érdemes elolvasni a történetét, mert volt benne egy-egy megmosolyogtató pillanat. A Ciceró Könyvstúdiótól érkezett hozzám Tahereh Mafi Illaberek című fiataloknak szóló fantasy regénye, amit nagyon élveztem és már olvasható a hozzá kapcsolódó értékelés, sőt még Moly-on is én lehettem az első, aki értékelést írt a könyvről. Illaberek mellett érkezett még Gwenda Bond Lois Lane története, amiről már szintén készült bejegyzés itt a blogon. A hónap vége felé elolvastam Lauren Graham Gyorsan elhadarom önéletrajzát, huhhh, gyorsan végeztem vele.Utána a komfortzónámból Csátvák Soma mozdított ki a Saltlands című disztópiával. Csak azért, hogy a sajátokkal is haladjak még befejeztem Katherine Webb Az angol lány című kaland regényét is. 

Aztán szégyen, de ott van a két korábban megkezdett kötet is, amit még májusban sem sikerült befejeznem Nyáry Krisztiántól az Így szerettek ők olyan régóta húzódik, hogy már nem is tudom mit kezdjek vele, mert összességében tetszik, de túl tömény és néha még érdektelen is a rengeteg információ számomra, amit nem tudok mindig csatolni a megfelelő személyekhez. Az Aranypinty a másik, ami a maga 800 oldalával és a témájával egy elég nehéz olvasmány, ki kell tapasztalni és meg kell ízlelni, ehhez pedig kell az idő.
Május utolsó vasárnapján elkezdtem olvasni a várva várt Ármány és kézfogót is, annyira imádom ezt a kort és a megelevenedő pezsgő Budapestet. 

Olvasásokkal tehát jelen pillanatban így állok:
Befejezett 7 kötet
Folyamatban maradt 3 kötet

Polcra kerültek


Az olasz kaland, A döntés és a Gyorsan elhadarom, illetve a Lurídiumtolvaj saját beszerzések, még a többi kötet a szerzőktől és kiadóktól érkezett hozzám. Az Ármány és kézfogó "gyermeknapi" meglepi nekem. 
A remény hajnala új köntösbe bújtatott, átdolgozott kiadása annyira friss és ropogós, hogy még szinte meg sem jelent, na jó pont a megjelenéssel egyszerre érkezett hozzám, ráadásul dedikált példány, ami külön öröm számomra, illetve nagy megtiszteltetés is egyben, mert a borítón az én ajánlásom is szerepel! Szuper hónapot zárhattam a polcra került könyveim vonatkozásában.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Borsa Brown-A maffia ágyában

A Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.
Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 
Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.
Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 
Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alat…

Tavaszi nyereményjáték

Elérkezett a kedvenc évszakom, a várva várt tavasz, ennek örömére szeretnék kedveskedni Nektek egy nyereményjátékkal.
A játékba történő belépés nagyon egyszerű, nincs kérdés, egyszerűen elegendő ha a facebookon a játékfelhívás alatt hagysz egy kommentet, vagy akár itt a blogon ezen bejegyzés alatt, elegendő ha a a két feladat közül az egyiket teljesítitek.

Elérhetőséget mindenképpen írjatok, ha ennél a bejegyzésnél hagytok üzenetet. 
A facebook like vagy a blogra történő feliratkozás nem kötelező, de megköszönöm ha mégis mellette döntötök.

A játék vége: 2016.04.30. 

A nyeremény:A nyereményt csak magyarországi címre postázom, köszönöm a megértést. 
Sok szerencsét!