2017. május 23., kedd

Könyvhétre várva - Megjelennek

Nézzük szép sorjában azokat a megjelenéseket, amelyek a 88. Ünnepi Könyvhéttel egyidejűleg, vagy a közelében jelennek meg 2017.06.08.-2017.06.12. között.

Neil Gaiman - Michael Reaves: Ezüst álom (Köztesvilág trilógia 2. ) - Agave Könyvek  2017.06.08. 

A ​tizenhat éves Joey Harker az imént mentette meg az Altiverzumot – azt a dimenziót, amelyben az összes lehetséges Föld megtalálható – a teljes pusztulástól. Miután sikerült elsajátítania a dimenziók közötti átjárás képességét, társaival, a Köztesvilág szabadságharcosaival küldetésre indul, hogy közös erővel fenntartsák az egymással versengő mágia és a természettudomány egyensúlyát, melyek képviselői az összes világ felett át akarják venni a hatalmat.

Amikor egy Acacia nevű idegen lány Joey után lopakodik a Köztesvilág bázisára, minden a feje tetejére áll. Senki nem tudja, ki ez a különös idegen, és honnan származik, valamint azt sem, hogy honnan tud ilyen sokat a Köztesvilágról. Hőseink veszélyes pillanatok elé néznek, és Joey szokás szerint nem számíthat másra, csak a saját találékonyságára – és végső esetben, de tényleg csak a legvégső esetben, talán Acaciára is.

Az Ezüst Álom csupa izgalmas dimenzióközi csata és szemkápráztató utazás a világok között, mely minden egyes fejezetben újabb és újabb fordulatot tartogat. Igazi letehetetlen kaland az időben és a térben.

Ezekiel Boone: Kirajzás - Agave Könyvek 2017.06.08.

A ​perui dzsungel mélyén egy fekete, gyorsan haladó áradat elnyel egy amerikai turistát. Több ezer kilométerrel odébb Minneapolisban egy FBI ügynök egy repülőgép-katasztrófa maradványait vizsgálva ijesztő felfedezést tesz. Az indiai Kanpurban szokatlan szeizmikus mintákat észlelnek egy földrengések előrejelzésével foglalkozó laborban. A kínai kormány balesetnek álcázva atomrobbantást végez az ország egy elszigetelt régiójában. A Washingtoni Egyetemre egy rejtélyes csomag érkezik Dél-Amerikából.

Az események nem csak rövid időn belül következnek be egymás után, de mint kiderül, össze is függnek. Ezekiel Boone debütáló regényében egy ősi, szunnyadó faj ébredése apokaliptikus katasztrófa felé sodorja a világot. A Kirajzás a horror egyik klasszikus témáját gondolja újra ötletesen – ahogy Peter Benchley a cápákkal, Michael Crichton a dinoszauruszokkal és James Herbert a patkányokkal keltette életre az ember egyik legősibb és legbensőbb félelmét, úgy Boone most a sokak által rettegett nyolclábúakkal mesél el egy hátborzongató történetet.


Bakóczy Sára: A város és a rózsa - Gold Book 2017.06.08.




Ezerötszáznegyvennyolc, ​Magyar Királyság. Buda lassan egy évtizede török kézre került, az ország három részre szakadt. A három résznek – a török hódoltságnak, a Habsburg-uralom alatt álló Magyar Királyságnak és a Fráter György által kormányzott Erdélynek – szinte pontosan a határán áll egy gyorsan gyarapodó mezőváros: Debrecen, a török fogságban sínylődő Enyingi Török Bálint birtoka.

A debreceni tőzsérek félelmet nem ismerve hajtják és hajtatják át a hatalmas szürkemarhagulyákat a török által megszállt országrészeken Bécs felé – vagy a vállalkozóbb kedvűek a császári harmincadvámot megkerülendő észak felé –, hogy onnan a nyugati kézműipar termékeivel és luxuscikkekkel térjenek vissza a keleti országrészbe.

Az öntudatos lutheránus polgárság egyik vezéralakja Bakóczy Péter tanácsnok, szenátor leánya, Sára a Székesfehérvárról Debrecenbe költözött nagy múltú és nagy hírű Sákvári tőzsérfamília utolsó sarja, Gábor felesége lesz. Az esküvő után azonban rá kell döbbennie, hogy férjét sötét titkok lengik körül, és talán az élete sincs biztonságban mellette…


A szerző kiterjedt történelmi kutatásokon alapuló, rendkívül élvezetes stílusban megírt történelmi regénye egyedülálló betekintést nyújt az 1500-as évek közepének mindennapjaiba, remek arányérzékkel állítva a kor történelmi és politikai eseményeit szereplői drámai és felemelő sorsának hátteréül.


Wesley Chu: Időrabló - Agave Könyvek 2017.06.08.


A ​Föld a 25. században egy mérgező, elhagyatott világ, lakossága a túlélés érdekében a külső Naprendszerbe menekült, ahol gyengén, halálra ítélve tengődik idegen bolygókon és azok holdjai közt. Az emberiség fennmaradásának kulcsa az időutazás, azonban a történelem legveszélyesebb feladatainak elvégzésére egyre kevesebben képesek.

James Griffin-Mars kronoember, küldetéseket vállal a Föld múltjába, hogy ritka technológiai eszközöket szerezzen az idővonal megváltoztatása nélkül. A legtöbb kronoember nem éli meg az öregkort; az időugrásokkal járó stressz a személyes és jövőbeli kockázatokkal vegyítve felőröl mindenkit.

A nyugdíjazását bebiztosító, utolsó bevetésén James megismeri Elise Kimet, egy korábbi évszázadból származó tudóst, akinek a végzete szerint meg kellene halnia egy óceánba épített szerkezet megsemmisülése során. James a kronoemberek legfontosabb törvényét megszegve a küldetés teljesítésén túl megmenti a nőt, és visszahozza magával a jövőbe. Ezzel pedig nem csak magukat sodorja végérvényesen veszélybe, hanem az egész emberiséget.

Wesley Chu műve lendületes kalandregény és elgondolkodtató sci-fi egyszerre, ami klasszikus témájával és eredeti ötleteivel méltó módon tiszteleg a műfaj előtt.

Laurell K. Hamilton: Vérvörös végzet (Anita Blake, vámpírvadász 25.) - Agave Könyvek   2017.06.08.




Írországról mindenki úgy tudja, hogy az egyetlen olyan hely, ahol nem élnek vámpírok. Az anyaföld élettel teli, ezért semmilyen halhatatlan nem szakadhat ki a halálból, ha egyszer a halandó test porrá lett. Sem vámpírok, sem zombik nem teremtődnek arrafelé. Legalábbis eddig mindenki így hitte. Most azonban egyre több vámpír garázdálkodik Dublin utcáin, éjszakáról éjszakára szaporodnak, szedik áldozataikat.


Az ír hatóságok minden ellenérzésük dacára kénytelenek megbékélni Anita Blake erőszakos módszereivel, és Edward mellett az ő szakértelmét hívják segítségül. Anita, Nathaniel és Damian triumvirátusa így új életre kap, ráadásul az is kiderül, hogy Damian régebben Írországban élt kegyetlen úrnője, Moroven fogságában. Ezért Anita őket is magával viszi a smaragd szigetre más testőrei és szeretői társaságában, hogy valami olyasmivel nézzenek szembe, amivel eddig soha nem volt dolguk.


Kathy Reichs: Ne törj csontot (Temperance Brennan 9. ) - Fumax 2017.06.08..

Tempe ​Brennan régészhallgatók terepmunkájának levezénylésére érkezik a Charleston partjait övező számos sziget egyikére. Az ősi temetkezési helyen azonban ősi indián csontvázak helyett egy jóval frissebb tetem maradványai kerülnek elő…

Tempe, hogy kisegítse betegeskedő halottkém barátnőjét, ott marad az ódon városkában. Na meg azért, mert mint mindig, most is erkölcsi kötelességének tartja, hogy a névtelen holtak igazságot és ne jeltelen sírt kapjanak. Hiszen a halottakkal dolgozik, de az élőkért.

A holttestek száma azonban hamar szaporodni kezd, miközben az egyre szövevényesebbé váló ügybe ügyvéd exférje is belekeveredik, aki iránt az antropológusnő érzései sosem hűltek ki teljesen. A helyzetet ráadásul még tovább bonyolítja a Montrealból váratlanul odaérkező égszínkék szemű Andrew Ryan nyomozó.

A csontokba rejtett nyomok egy magánklinikához vezetnek, ahol szörnyű felfedezés várja a csapatot. Tempe-nek minden ügyességére, szakmai tudására és tűéles logikájára szüksége lesz ahhoz, hogy a borzasztó kirakós játék darabjait össze tudja illeszteni, miközben magánélete fenekestől felfordul, ahogy két férfi verseng érte.

A helyszínelős thrillerek királynőjének egyik legizgalmasabb regénye, szokásos csípős humorával, és az amerikai Dél utánozhatatlan varázsával fűszerezve!



Anthony O'Neill: A sötét oldal - Agave Könyvek 2017.06.08.

Purgatórium a különc milliárdos Fletcher Brass törvénytelen holdbéli kolóniája: háborús bűnösök, gyilkosok, szexmániások és kalandvágyó turisták mekkája. Az egész világegyetemben nem lehet jobb kábítószereket, olcsóbb plasztikai sebészeket vagy baljósabb útleírásokat találni. Brass feketepiaci mennyországában azonban érik a baj. Egy száműzött zsaru érkezik erre az elvadult új határvidékre, és azonnal egy könyörtelen gyilkosságsorozat ügyében kell nyomoznia, amelyben maga Brass és a nem kevésbé ambiciózus lánya is gyanúsított.


A sötét oldal a tudományos SF, a brutális krimi és a holdbéli kalandregény ötvözete; egy feszült, stílusos és akciódús thriller, amelyben az izgalmakat csak a holttestek száma múlja felül.


„Egy jó zsaru. Egy korrupt rendszer. Rejtélyes gyilkosságok. Kolóniák a Holdon. Üldözések. Gyilkos robotok. Mi kellhet még?” 
Peter Clines

Lutz Seiler: Krúzó - Európa 2017.06.08.

Miután ​megtörténik a baj, Edgar Bendler kereket old. Az életéből szökik ki, mosogató lesz a Keleti-tenger Hiddensee nevű legendás szigetén, túl az időn és a híreken. Itt ismerkedik össze Alexander Krusowitschcsal, azaz Krúzóval. Nehéz és meghitt barátság veszi kezdetét. Krúzó, a sziget mestere és tótumfaktuma bevezeti Edet az idénymunkás-rítusokba és a szexuális beavatást is hozó éjszaka törvényeibe. A szigetközösség motorja a Krúzó-féle utópia, mely a keletnémet szárazföld (és az élet) hajótöröttjeit azzal kecsegteti, hogy három éjszaka múltán a szabadság gyökeréig juthatnak. 1989 ősze azonban alapjaiban rázza meg a szigetet. A vége: élet-halál harc – és egy ígéret. 
„Robinzonád” és egy rendkívüli barátság története: a hajdani NDK-ban íróvá érett Lutz Seiler régen várt regénye – mely 2014-ben a legnagyobb német irodalmi elismerést jelentő Német Könyvdíjat is elnyerte – 1989 nyarától a jelenig ível. A rendkívüli atmoszférájú, torokszorító történetet a Keleti-tengerbe fulladt NDK-s menekültek nyomába eredő, igen alapos kutatás teszi hitelessé, melynek szálai egészen Koppenhágáig, a dán államrendőrség katakombáinak mélyéig vezetnek.


0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon