Ugrás a fő tartalomra

Mini-könyvklubba megyek, mármint virtuálisan

Korábban már részt vettem Vegazus által életre hívott Mini-könyvklubban, aztán egy időre kiléptem a klubból. Most azonban a témakörnek, azaz a krimi és thriller kategóriának köszönhetően ellenállhatatlan késztetést éreztem, hogy ismét jelentkezzek az őszi klubba. 


Szeptember 30. napig lehet jelentkezni, a jelentkezés pedig bárki számára nyitott. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem egy nyereményjáték, hanem egy remek kikapcsolódás és egy fórum, ahol meg tudjuk vitatni az adott olvasmányainkat. 

Egyszóval: Szórakozás

Röviden a klubról:

2016. szeptember 1-től december 31-ig tart az ötödik Mini-könyvklub. Mind a négy hónapban egy-egy könyvet olvasunk el közösen, a határidő mindig a hónap utolsó napja (késni nem ér!).

Az első három hónapban előre meghatározott könyveket kell olvasni, tehát szeptemberben, októberben és novemberben is minden résztvevő ugyanazt a regényt olvassa (minden hónapban egyet). A cél itt a közös olvasás élménye, ezt követően jöhet a kibeszélése a regénynek. 

Decemberben pedig jön a  szabad a vásár, bármilyen könyvet olvashatnak a résztvevők, de az alábbi négy kritérium mindegyikének meg kell felelnie:
1. korábban nem olvastad a könyvet
2. krimi, vagy thriller regény legyen (vagy ezek valamilyen keveréke)
3. ne legyen egy sorozat része, kivéve, ha ez az első kötet a sorozatban, vagy ha a sorozat egyes részei nem épülnek szorosan egymásra (így biztos nem lesz spoiler)
4. legalább 200 oldalas legyen.
A cél ebben a hónapban az, hogy olyan stílusú könyvet ajánljunk egymásnak, amit szeretünk.

Mind a négy hónapban az aktuális könyvről ajánlást/kritikát kell írni. Ez a könyvértékelés legalább 10 saját, bővített mondatból kell álljon, tehát ebbe nem tartozik bele a fülszöveg, az idézetek és egyéb könyvinformációk. Az értékelésben legalább 5 olyan mondat kell legyen, ami nem a cselekmény leírásáról szól, hanem a saját véleményről, a kiváltott érzésekről, gondolatokról, vagy a könyv méltatásáról. Ide és ide kattintva láthatsz két példát is ilyen értékelésekről, amik éppen megfelelnek a minimum elvárásoknak. Az értékeléssel mindig az adott hónap utolsó napjáig el kell készülni, így tehát december végére mindenkinek 4 könyvértékelése lesz! 
A legjobb, ha blogod van, és ott teszed közzé a bejegyzésedet, de a blog hiánya sem kizáró tényező, akkor  Vegazusnak is el lehet küldeni a véleményt és ő fogja közzétenni az erre a célra létrehozott blogon.

Az adott hónap lezárását követően lesznek kérdőívek is, amik számomra az első alkalommal is nagyon kedves részét képezték a közös olvasásnak. Nagyon érdekes volt válaszolgatni a kérdésekre és Vegazus gyönyörűen összegzi a kapott válaszokat és ezáltal a résztvevők is átfogó képet kapnak a többiek véleményéről és kicsit megismerjük, hogy kinek mennyire maradt élmény az adott könyv, illetve mennyire emlékszik az olvasmányra. 

A három kötelező könyvet pedig az alábbiakból szavazással választják meg a klubtagok. 

Jelentkezni Vegazusnál tudtok erre a linkre kattintva

A tetszetős kínálat: 
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…