Ugrás a fő tartalomra

Ezeknek örültem az elmúlt héten

♥ Ambrózy báró után szabadon bebarangoltam az Andrássy utat, a Parizsi Nagyáruházat - a Lotz terem igazán impozáns.  Az áruház 1911. március 3-án nagy közfigyelem mellett nyílt meg. A Terézvárosi Kaszinónak helyén áll. A füstös kaszinó helyén ma könyvpalotát találunk, a csodaszép Lotz kávézóval az első emeleten, és a tetőn pedig gyönyörű panorámával bíró bárral. Amit ki szerettem volna ebből hozni az az, hogy most olvasom Gyula Böszörményi Ambrózy báró esetei második részét, a Rudnay-gyilkosságok című kötetet. A regény hangulatához remekül passzolt a sétám. Ma is a 20. század eleji hangulatot őrző Párizsi Nagyáruházban szinte tapintatni lehet azt a hangulatot, ami Budapestet jellemezte anno. Imádom a regényt, igyekszem minél lassabban olvasni, hogy ne érjen olyan hamar véget, mert nincs még egy olyan író, aki ilyen érzékletesen át tudná adni a kor hangulatát, szellemiségét és a kor embereinek egyediségét, mint Böszörményi Gyula. Számomra a mai kortárs irodalom gyöngyszeme ez a sorozat. Kávé+séta+Ambrózy báró esetei=mindennapi csoda.

♥ Csak 1!, azaz egy darab könyvet vásároltam, a Beretva és tőrt. (Ambrózy báró esetei 2.5)

♥ Jegeskávé a körúton
♥ Kirakatnézegetés

♥ Duakanyar, Kékevező Fesztivál

♥ Levendula (ismét elcsábultam és vettem két tő illatozó lila csodát)

♥ Koktél

♥ Grillezés az új sütőn, eddig a faszénnel nem volt szerencsénk, ezért most ismét belevetettük magunkat a tanulmányozásba és nagyon fincsi húsok készültek végül a  grillen.

♥ Miniversum

♥ Vaterán régiségek között böngészniMegjegyzések

theodora üzenete…
Jó kis heted volt! A Párizsi Nagyáruházba én is elmennék valamikor, nagyon szépnek és hangulatosnak tűnik!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…