2016. április 8., péntek

Mary Kay Andrews: Az élet virágos oldala

A szép jövő előtt álló virágkötőnek, Cara Kryziknek minden esélye megvan, hogy sikert arasson egy olyan nagyszabású esküvő virágcsodáival. Ez a megbízás biztosítja majd, hogy ezentúl őt kérjék fel a savannah-i előkelő társaság esküvőinek díszítésére. Közben azonban úgy érzi, hogy minden igyekezete ellenére, az élete összeomlik körülötte. Cara szigorú apja folyamatosan megkérdőjelezi lánya üzleti rátermettségét, valaki ellopja Cara kutyáját, az üzlet hűtője elromlik, és tönkremennek a legközelebbi esküvőre rendelt – kisebb vagyont érő – gyönyörű virágai.
Cara úgy gondolja, hogy minden problémája megoldódik, ha sikerre tudja vinni a fényűző Trapnell-Strayhorn-esküvőt. Csakhogy a hat hét múlva esedékes nász menyasszonya furcsán viselkedik (még egy menyasszonyhoz képest is). Amikor a frigy létrejötte is veszélybe kerül, Carának kell megmentenie a helyzetet, és végig kell gondolnia, hogy valójában miben is hisz. A szerelemben? A saját erejében? És egyáltalán érdemes-e megpróbálni menteni a reménytelen dolgokat?
Az élet virágos oldala végül mindenki számára több jelentést kap. Mary Kay Andrews sajátos szellemességgel és a részletekre kiterjedő éleslátásával megírt regénye nem maradhat ki az olvasmányai közül.
„Humoros, szellemes és szórakoztató történet, tele érdekes karakterekkel.”
– People Magazine
„Pompás regény a szerelemről és a nehézségek megoldásáról.”
– Kirkus

Mary Kay Andrews regényét egy Moly-os ajándékozás keretében kaptam meg és nagyon örültem neki, mert már egy ideje fent volt a kívánságlistámon is. Az, hogy felkerült a listára legfőképpen annak volt köszönhető, hogy a borítója valami eszméletlenül szép, Cara-nak, akire a történet épül pedig virágüzlete van, nevezetesen a Virágeső nevű kis vállalkozás, ami legfőképpen esküvőket borít virágba. Számomra a virágok és a hozzájuk kapcsolható szakmák mindig nagyon vonzóak voltak, hiszen milyen csoda lehet minden egyes nap a gyönyörű virágok között tenni-venni. Picit el is kalandoztam nézzük, hogy a könyvről mit is gondolok. 

http://www.weddingsonline.ie/blog/wedding-bouquets-for-winter-brides-flowers/

Ilyenkor tavasszal halmozottan hátrányos helyzetbe kerül a komfortzónából való kimozdulás kérdése és sorra jönnek szembe a romantikus regények, amiket szeretnék kézbe venni. Általában törekszem arra, hogy ne a füzetes változathoz hasonlatos könyveket fogjam ki, hanem a minőségi chick lit kategóriát célozzam meg, az pedig nem hátrány, ha valamilyen pluszt is kapok, mint például egy kis történelem, vagy egy számomra izgalmas foglalkozással bíró karakter. Cara a regény női karaktere pont ez utóbbi kategóriát erősíti, remek foglalkozása van, virágüzletet visz Savannah városában, ahol nem is kevés nehézséggel kell megküzdenie. A nehézségek pedig teljesen hétköznapiak, ami számomra nagyon szimpatikus volt, az írónő nem akarta mindenáron túlcifrázni a problémákat, még annak ellenére sem, hogy olvasás közben már-már azt érezhetjük, hogy túl sok probléma jött hirtelen és a vége felé már éppen kezdene átmenni brazil szappanoperába. Igen, az picit baj volt, hogy túl sok a probléma, de egyenként nézve mind hétköznapi, talán így még megbocsátható, gondolom mindez a regény terjedelme miatt került bele abból a célból, hogy fent tudja tartani az olvasó érdeklődését. Itt jegyezném meg, hogy nekem jobban esett volna egy rövidebb, de kevesebb problémával rendelkező Cara és Jack love story.

A romantikus szál egyébként nagyon egyszerű, de mégis teljesen átérezhető volt, ebbe nem is került semmi fakszni, csak két ember találkozását és óvatos ismerkedését követhettük nyomon. Nekem ez nagyon tetszett, nem éreztem azt, hogy na ilyen a való életben biztos nem létezik.

Ahogy már írtam is nekem egy picit túl hosszúra nyúlt a történet, biztos vagyok abban, hogy egy rövidebb verzióban is le lehetett volna ugyanezt írni, de ettől még nem volt ez rossz, sőt a könnyed romantikus kategória egy magasabb lépcsőjén áll, de a tetejére még nem jutott fel az írónő, ahhoz hiányzik valami olyan plusz, amitől azt érzem, hogy igen, ez Az a romantikus könyv, ami teljesen levett a lábamról. 

A szereplőket nagyon megkedveltem, Cara egy igazán talpraesett és a földön két lábbal járó nő, akinek nem egyszerű az álmai mellett kitartani, de ehhez minden erejét latba veti. Cara remek kiegészítése lett Jack, aki túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, azonban egy ilyen történet talán még elbírja mindezt és nem kell nekünk sem túlgondolni, egyszerűen csak elfogadni, hogy a két szereplő tökéletesen kiegészíti egymást. Pipacsot, a kutyust emelném még ki, totál jópofa kis goldendoodle. 

http://www.adorabledoodles.com/testimonials.php


Összességében egy szórakoztató, de kiszámítható romantikus történet, kellemes, kedvelhető karakterekkel, egy csipet ármánnyal és megoldandó nehézséggel. Mindez gyönyörű virágfelhőbe burkolva és esküvői harangokkal kísérve. Tavaszi kikapcsolódásként ajánlom mindenkinek, aki nem vágyik túl nagy gondolatokra, de nem is éppen egy romantikus füzetet szeretne kézbe venni. 




0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon