Ugrás a fő tartalomra

Mary Kay Andrews: Az élet virágos oldala

A szép jövő előtt álló virágkötőnek, Cara Kryziknek minden esélye megvan, hogy sikert arasson egy olyan nagyszabású esküvő virágcsodáival. Ez a megbízás biztosítja majd, hogy ezentúl őt kérjék fel a savannah-i előkelő társaság esküvőinek díszítésére. Közben azonban úgy érzi, hogy minden igyekezete ellenére, az élete összeomlik körülötte. Cara szigorú apja folyamatosan megkérdőjelezi lánya üzleti rátermettségét, valaki ellopja Cara kutyáját, az üzlet hűtője elromlik, és tönkremennek a legközelebbi esküvőre rendelt – kisebb vagyont érő – gyönyörű virágai.
Cara úgy gondolja, hogy minden problémája megoldódik, ha sikerre tudja vinni a fényűző Trapnell-Strayhorn-esküvőt. Csakhogy a hat hét múlva esedékes nász menyasszonya furcsán viselkedik (még egy menyasszonyhoz képest is). Amikor a frigy létrejötte is veszélybe kerül, Carának kell megmentenie a helyzetet, és végig kell gondolnia, hogy valójában miben is hisz. A szerelemben? A saját erejében? És egyáltalán érdemes-e megpróbálni menteni a reménytelen dolgokat?
Az élet virágos oldala végül mindenki számára több jelentést kap. Mary Kay Andrews sajátos szellemességgel és a részletekre kiterjedő éleslátásával megírt regénye nem maradhat ki az olvasmányai közül.
„Humoros, szellemes és szórakoztató történet, tele érdekes karakterekkel.”
– People Magazine
„Pompás regény a szerelemről és a nehézségek megoldásáról.”
– Kirkus

Mary Kay Andrews regényét egy Moly-os ajándékozás keretében kaptam meg és nagyon örültem neki, mert már egy ideje fent volt a kívánságlistámon is. Az, hogy felkerült a listára legfőképpen annak volt köszönhető, hogy a borítója valami eszméletlenül szép, Cara-nak, akire a történet épül pedig virágüzlete van, nevezetesen a Virágeső nevű kis vállalkozás, ami legfőképpen esküvőket borít virágba. Számomra a virágok és a hozzájuk kapcsolható szakmák mindig nagyon vonzóak voltak, hiszen milyen csoda lehet minden egyes nap a gyönyörű virágok között tenni-venni. Picit el is kalandoztam nézzük, hogy a könyvről mit is gondolok. 

http://www.weddingsonline.ie/blog/wedding-bouquets-for-winter-brides-flowers/

Ilyenkor tavasszal halmozottan hátrányos helyzetbe kerül a komfortzónából való kimozdulás kérdése és sorra jönnek szembe a romantikus regények, amiket szeretnék kézbe venni. Általában törekszem arra, hogy ne a füzetes változathoz hasonlatos könyveket fogjam ki, hanem a minőségi chick lit kategóriát célozzam meg, az pedig nem hátrány, ha valamilyen pluszt is kapok, mint például egy kis történelem, vagy egy számomra izgalmas foglalkozással bíró karakter. Cara a regény női karaktere pont ez utóbbi kategóriát erősíti, remek foglalkozása van, virágüzletet visz Savannah városában, ahol nem is kevés nehézséggel kell megküzdenie. A nehézségek pedig teljesen hétköznapiak, ami számomra nagyon szimpatikus volt, az írónő nem akarta mindenáron túlcifrázni a problémákat, még annak ellenére sem, hogy olvasás közben már-már azt érezhetjük, hogy túl sok probléma jött hirtelen és a vége felé már éppen kezdene átmenni brazil szappanoperába. Igen, az picit baj volt, hogy túl sok a probléma, de egyenként nézve mind hétköznapi, talán így még megbocsátható, gondolom mindez a regény terjedelme miatt került bele abból a célból, hogy fent tudja tartani az olvasó érdeklődését. Itt jegyezném meg, hogy nekem jobban esett volna egy rövidebb, de kevesebb problémával rendelkező Cara és Jack love story.

A romantikus szál egyébként nagyon egyszerű, de mégis teljesen átérezhető volt, ebbe nem is került semmi fakszni, csak két ember találkozását és óvatos ismerkedését követhettük nyomon. Nekem ez nagyon tetszett, nem éreztem azt, hogy na ilyen a való életben biztos nem létezik.

Ahogy már írtam is nekem egy picit túl hosszúra nyúlt a történet, biztos vagyok abban, hogy egy rövidebb verzióban is le lehetett volna ugyanezt írni, de ettől még nem volt ez rossz, sőt a könnyed romantikus kategória egy magasabb lépcsőjén áll, de a tetejére még nem jutott fel az írónő, ahhoz hiányzik valami olyan plusz, amitől azt érzem, hogy igen, ez Az a romantikus könyv, ami teljesen levett a lábamról. 

A szereplőket nagyon megkedveltem, Cara egy igazán talpraesett és a földön két lábbal járó nő, akinek nem egyszerű az álmai mellett kitartani, de ehhez minden erejét latba veti. Cara remek kiegészítése lett Jack, aki túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, azonban egy ilyen történet talán még elbírja mindezt és nem kell nekünk sem túlgondolni, egyszerűen csak elfogadni, hogy a két szereplő tökéletesen kiegészíti egymást. Pipacsot, a kutyust emelném még ki, totál jópofa kis goldendoodle. 

http://www.adorabledoodles.com/testimonials.php


Összességében egy szórakoztató, de kiszámítható romantikus történet, kellemes, kedvelhető karakterekkel, egy csipet ármánnyal és megoldandó nehézséggel. Mindez gyönyörű virágfelhőbe burkolva és esküvői harangokkal kísérve. Tavaszi kikapcsolódásként ajánlom mindenkinek, aki nem vágyik túl nagy gondolatokra, de nem is éppen egy romantikus füzetet szeretne kézbe venni. 
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Borsa Brown-A maffia ágyában

A Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.
Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 
Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.
Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 
Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alat…

Tavaszi nyereményjáték

Elérkezett a kedvenc évszakom, a várva várt tavasz, ennek örömére szeretnék kedveskedni Nektek egy nyereményjátékkal.
A játékba történő belépés nagyon egyszerű, nincs kérdés, egyszerűen elegendő ha a facebookon a játékfelhívás alatt hagysz egy kommentet, vagy akár itt a blogon ezen bejegyzés alatt, elegendő ha a a két feladat közül az egyiket teljesítitek.

Elérhetőséget mindenképpen írjatok, ha ennél a bejegyzésnél hagytok üzenetet. 
A facebook like vagy a blogra történő feliratkozás nem kötelező, de megköszönöm ha mégis mellette döntötök.

A játék vége: 2016.04.30. 

A nyeremény:A nyereményt csak magyarországi címre postázom, köszönöm a megértést. 
Sok szerencsét!