Ugrás a fő tartalomra

Nullás hónap, összegzés és örömködés

Itt egy olyan bejegyzés következne, amiben bemutatom az elmúlt hónap harácsolását, de ez most nem fog bekövetkezni, hiszen kijelenthetem, hogy márciusban egyetlen egy könyv sem került a polcomra. 

Ez nem is tudom mióta az első nullás hónapom, amit így utólag nem is igazán bánok, hiszen valóban nagyon-nagyon sok olvasmányt halmoztam fel, amit eddig nem sikerült elolvasnom. Szóval ez most egy merőben szokatlan, de jó érzés, végre csökkentem a saját polcomon porosodó elolvasandók listáját és nem utolsó sorban a könyvtárból kihozott sok-sok könyvet. 

Ráadásul az olvasási tempóm is átváltott egy sokkal nyugodtabb mederbe. Olyan régen volt már olyan, hogy ráérősen, elmélyülten olvastam volna. Szóval most jól érzem magamat olvasás közben és ezt a tendenciát szeretném is megtartani. 
Márciusban elolvastam Barbara Taylor Bradford Cavendon Hall romantikusát, majd Sophie Kinsella-val kerestem Audrey-t, sőt még az új Poirot-val is megismerkedtem Sophie Hannah-nak köszönhetően, a sort pedig Nicolas Barreau zárta a Világ végén megtalálsz című habos kávéval. Gyerekeknek szóló könyvek terén pedig Sir Steve Stevenson Agatha sorozatával ismerkedtem. 

Leslie L. Lawrence Múmiavadászok regénye, még folyamatban van Elizabeth Strout Kisvárosi életek kötetével együtt, ez utóbbi eléggé nyomasztó, ezért csak nagyon lassan haladok vele. Harper Lee Menj állíts őrt nagyon várt regénye pedig ott pihen az ágyam mellett, mert valahogy nem varázsolt el úgy, mint a Ne bántsátok a feketerigót!, ami pedig a kedvencem lett. Az angol nyelvű Last Christmas című regénnyel sajnos lassan haladok, na nem azért mert nehézségeket okoz, - pedig tartottam tőle - hanem, mert mindig félreteszem és csak ritkán van kedvem nekikezdeni, mert azt csak belefeledkezve jó olvasni, amikor egy idő után már nem tűnik fel, hogy nem ismerek egy-egy szót, mivel a szövegből ki tudom következtetni és végre nem akadok fenn azon, hogy nem ismerek szavakat és nem a szótárhoz nyúlok egyből. 

Nálam a március így telt olvasási szempontból, kíváncsi leszek, hogy áprilisban is meg tudom-e állni, hogy ne vegyek könyvet, hanem inkább csökkentsem a felhalmozódást. Jut eszembe, mivel tervezek kimenni a Könyvfesztiválra, így lehet, hogy ez csak hiú ábránd marad.
A VCS-vel pedig sajnos igen rosszul állok (1(, annak ellenére, hogy  azt gondolom, hogy idén jó könyveket válogattam magamnak, de valahogy ott a lista és nekem nincs kedvem hozzá, a madarak meg csivitelnek, az idő egyre szebb, szóval még bármi lehet.

Indítottam egy nyereményjátékot is, amit Itt érhettek el.


♥ séta a városban ♥ gyönyörű madárcsicsergős idő lett ♥ virág és még több virág ♥ új hónap kezdődött ♥ kádban olvasni ♥ szülinapi pótajándék ♥ sokat fotóztam ♥ végre előkerülhettek a tavaszi ruhák/cipők, bár a reggel még csíp ♥  tornáztam is ♥ otthonülős vasárnapMegjegyzések

katacita üzenete…
Gratulálok a nullához! :)
Pont ma ébredtem rá, hogy egyszerűen képtelenség olyan ütemben olvasni a könyveket, ahogy az ember (vagy a blogger:)) beszerzi őket. És akkor mellette tényleg ott a könyvtár, kölcsönkönyvek, akármik... Micsoda problémák! :)
Az új Harper Lee-vel kapcsolatban voltak ellenérzéseim, és ezt egyre többen igazolják is sajnos. Lehet, inkább meghagyom a Feketerigó emlékét olyannak, amilyen. :)
Kritta üzenete…
Hát köszi, nehéz volt 0-ra kihozni, az április már eleve bukott is. Remélem azért nem 1x lesz Budán kutyavásár. :) Én félbe is hagytam a Menj állíts őrt, tegnap még megpróbáltam, de nem ment...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…