Ugrás a fő tartalomra

Janet Evanovich - Lee Goldberg: A nagy hajsza

A nemzetközileg is neves tolvaj és szélhámos Nicolas Fox alaposan kidolgozott szökéseiről és merész átveréseiről ismert. A legnagyobb átverése nem más, mint hogy meggyőzte az FBI-t, hogy hadd álljon össze az egyetlen emberrel, aki valaha elkapta őt, azzal az egyetlen nővel, aki igazán felkeltette az érdeklődését: Kate O'Hare-rel. Együtt fognak álcát ölteni, csalni és hazudni annak érdekében, hogy elkapják a legjobban keresett bűnözőket. Legújabb célpontjuk Carter Grove, aki a Fehér Házban dolgozott szakácsként, és aki egyben egy titkos biztonsági ügynökség szívtelen vezetője is. A halálos hajsza Washington D.C.-től kezdve, Sanghai-on és Skócia felvidékein keresztül egészen Montreal belsejéig űzi Nicket és Kate-et. Viszont ahhoz, hogy valaki túljárjon Fox és O'Hare eszén, több kell, mint halálos fenyegetések, képzett bérencek, átvirrasztott éjszakák és egy dinasztia megfizethetetlen családi ékszerének sorsa feletti aggódás.Rá kellett döbbennem, hogy az első résszel volt némi problémám, most mégis üdítően hatott rám az erős nő, gyengébb, de agyafúrt férfi felállás, nagyon jól állt  a párosnak. A harmónia pedig csak előre lendítette a történetet.
Januárban írtam Fox és O'Hare első kalandjáról, ami nem volt rossz, de nem is az igazi. Nem volt szerelem első olvasásra. Szerintem mindenkiben ott motoszkál - ahogy bennem is -  a Szingli fejvadász sorozat Stephani Plum-ja, ami megnehezíti jelen esetben a szereplőkre történő ráhangolódást, de amennyiben ezt sikerül elengednünk, akkor igazán szórakoztató élményben lesz részünk olvasás közben.

Tehát a második rész már sokkal inkább tetszett és valóban el tudtam merülni a kalandban. Végig szurkoltam azért, hogy a bűnözőből a jó oldalra evickélő Nick és az FBI üdvöskéje a kemény, de mégis szexi Kate megleckéztesse a hatalom csúcsán ülő és szinte érinthetetlen politikust. A középpontban pedig egy kakas áll, na nem kell félni nem kezdenek szereplőink gazdálkodásba, de a múzeumok és műkincsek ismét főszerepet kapnak.

A trükkös megoldások ezúttal sokkal elfogadhatóbbak voltak számomra, még egy-egy részletet kivéve akár kivitelezhetőnek is tűntek, szóval ezt a részét is igazán lenyűgözőnek találtam, úgy jellemezném, hogy volt vér a pucájukban, hogy leleplezzenek egy látszólag tökéletesen álcázott és takargatott bűncselekményt.

A karaktereket nagyon megkedveltem külön-külön és együtt is, Nick charme-os és agyafúrt, tipikusan a jég hátán is megélne, ráadásul milyen jól. Kate pedig a törvény rendíthetetlen őre, de már egy picit kezd kitörni a skatulyából és vagány csajként megállja a helyét Nick mellett. Kate apukája, hát még mindig le a kalappal az "öreg" előtt, nagyon örültem, hogy ismét bekerült a történetbe, vitt egy kis színt a cselekménybe a haverjaival együtt. Véleményem szerint a szereplők most sokkal inkább éltek, mint az első, inkább ismerkedős részben. Végre éreztem, hogy Nick és Kate között elkezd működni a kémia, ami miatt egyszer-egyszer forrt is a levegő. 

                                                               Canada Moving Day 
https://en.wikipedia.org/wiki/Moving_Day_(Quebec)

Azért most sem maradtam teljesen asszociáció nélkül, kicsit a 80 nap alatt a Föld körül őrült hajszája jutott az eszembe. Párosunk megfordult Amerikában, Skócia vad vidékén - itt boldog lettem volna egy picit részletesebb leírástól, hiszen nem lett volna rossz kalandozni egy ilyen különös tájon -, Kanadában és Kína sem maradhatott ki. Eközben az események egyre jobban pörögtek.

Összességében látványos előadás, a legjobb trükkökkel felpörgetve. Ez most nagyon telibe talált, vicces, lendületes és kalandos volt. Várom a trükkös folytatást.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…