Ugrás a fő tartalomra

Áprilisi beszerzések

Sajnos a Könyvfesztiválra nem jutottam el, de ennek ellenére, mint várható volt sikerült beszereznem remek könyveket. Az április ennek köszönhetően nem lett nullás, ráadásul elég sokat olvastam is, de nem mindegyikről volt kedvem írni, ez köszönhető volt annak, hogy kint remek volt az idő, sokat sütött a nap és mindez inkább a szabadtéri programok és olvasások irányába terelt, a gép elé nem is igazán volt kedvem leülni, sőt a valós életben folytatott munkám is elvette bőven az időmet a blogolás elől.
Nem mondom, hogy áprilisban ereszd el a hajam volt könyves téren, de azért mutatom a listát:
A nagy hajszáról Evanovich-Goldberg szórakoztató regényéről már írtam is, alakul ez a sorozat, aminek nagyon örülök, mert szerettem a Szingli fejvadász sorozatot is és úgy érzem jó úton halad Fox-O'Hare párosa. Beszereztem Anna Banks Szirénia Örökség 2. részét, a Tritont is, hiszen nem volt kérdés, hogy a Posszeidón után ezt is mindenképpen el szeretném olvasni, muszáj megtudnom mi fog történni Emmával a nagy titok felfedése után.  Zoe Sugg Girl online című kötetének a tartalma tetszett meg, plusz a jópofa borítója, kíváncsi vagyok rá, illetve vágytam valami csajosra, az meg csak hab a tortán, hogy az online világ is kap egy kis helyet a történetben. Aztán ott következik Fiona Barton Az özvegy című regényével, amivel szeretnék ismét kimozdulni a komfortzónámból, na meg a csajos könyvek mellé kellett valami ütősebb. Mindenesetre kíváncsian várom, hogy milyen hatással lesz rám ez a pszicho-thriller. Végül, de nem utolsó sorban egy könyv, amiről csupa jókat hallottam Emily St. John Mandeltől a Tizenegyes állomás.
Az elmúlt hónapba ennyi (6) beszerzés fért, szerintem sikerült ismét ígéretes könyveket válogatnom.Többiek áprilisa:
Dóri
Nita
katacita
AniTiger

Megjegyzések

katacita üzenete…
Nálad is sok jóság :) Az özvegyre kíváncsi vagyok, olyan A lány a vonaton-féle megosztó jelenségre számítok, majd olvasgatom a véleményeket. :)
Kíváncsi vagyok, a Girl Online mennyire tetszik majd, régen, amikor még csak angolul volt, nagyon el akartam olvasni, aztán amint kijött magyarul, alábbhagyott a lelkesedésem. Tipikus :D
theodora üzenete…
Az özvegyre én is kíváncsi lettem, Lobo is nemrég írt róla - nekem is komfortzónán kívüli könyv, lehet hogy majd sort kerítek rá. A Tizenegyes állomást fogom szerintem nemsokára (miután a jelenlegi két könyvvel végeztem) sorra keríteni ill. ez a Girl online is érdekel, egyre több helyen láttam :D

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…