Ugrás a fő tartalomra

Februári beszerzések-vegyes felvágott

Februárban 7 könyv került a polcomra, ami ismét egy közepes teljesítménynek számít, ha az elmúlt év átlagát nézem. Igazából nem tartom kevésnek, hiszen a tudatos vásárlás évének kiáltottam ki 2016-ot. 
Nézzük a listát, először is itt van a Garantált hepiend Katarina Bivald-tól, ami azért került a polcomra, mert egy szomorú esemény miatt szükségem volt valami lágyra és andalítóra, ráadásul amerikai kisváros és az olvasás találkozik benne, nem is kell jobb hangulatjavító. Barbara Taylor Bradford A múlt titkai című regénye a cselekménye iránti vonzalmam miatt került  a listámra, illetve a borító is megfogott. Több évtizedes titok, háború és romantika, nagyon kíváncsi vagyok a regényre. S.K. Treamayne Fagyos ikrek egy remek pszicho-thrillernek ígérkezik, ami az ikrek téma köré épül fel, mely téma mindig is mozgatta a fantáziámat, most pedig egy izgalmasnak ígérkező történetbe szövik bele, nem volt kérdés, -hogy miután elkezdtem nyitni a krimin túl a thriller kategória felé- ez a könyv része lesz az olvasmányaimnak. Ezt követően Harper Lee Menj, állíts őrt! című regénye következik, mely a Ne bántsátok a feketerigót folytatása, annak ellenére, hogy a Menj, állíts őrt! c. regényt előbb írta meg az írónő. Sajnos ennek egy szomorú aktualitása is van, mégpedig, hogy az írónő távozott az élők sorából, nyugodjon békében. Mivel a Ne bántsátok a feketerigóval kedvencet avattam, ezért muszáj volt most a folytatást is beszereznem. Leslie L. Lawrence Múmiavadászok I.-II. kötetével pedig a már meglévő L.L.L. gyűjteményemet gyarapítottam, a téma izgalmas, a borító tetszetős a rajongásom L.L.L. iránt némi buktatókkal, de töretlen. Végül, de nem utolsó sorban kisfiam kedvéért, aki nagyon szerette filmen ezt a történetet beszereztük Jeff Kinney Egy ropi naplója 1. részét. Recenzióra érkezett az Álomgyár Kiadó újdonsága Kate Bennett Megkarcolt élet című thrillere. 

Nálam ez volt a február, és nálatok?

Kate Bennett: Megkarcolt élet

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…