Ugrás a fő tartalomra

Márciusi beszerzések

Ebben a hónapban sokkal szerényebb a lista, mint februárban , de sikerült ismét vágyott, kívánságlistás könyveket beszerezni.
Szerintetek miért van az, amikor a Moly meglát egy könyvet és nem tud neki ellenállni? Szerintem már függőség, sőt birtoklási vágy a köbön. Ezért mostantól megpróbálok jóval szerényebb beszerzéseket folytatni, köszönhető ez annak is, hogy Rukkolán elfogytak a pontjaim és mostanában nem is szándékozom pontokat gyűjteni. Jön a tavasz, így talán a téli harácsolós mánia is kicsit lejjebb kúszik, mert éled a természet lehet kint matatni a kertben és kirándulni is. 

Majd meglátjuk mennyire sikerül megállni, hogy ne csak halmozzam a könyveket, hanem fogyasszam is a rengeteg felhalmozott könyvet. Jó lenne már a várólista csökkentésnek is nekifutni.

Igaz, hogy jön az újabb kísértés a Könyvfesztivál, de igyekszem erős maradni. 

Ti, hogy álltok a beszerzésekkel?


Allison Winn Scotch: Talált vágyak osztálya Tara Sivec: Csábítások és csemegék

Megjegyzések

Szilvamag üzenete…
A Csábítások és csemegéket nemrég olvastam, nekem nagyon nem jött be, kíváncsi leszek a véleményedre. A Talált vágyak... nekem is megvan, de még nem kerítettem rá sor. Feltűnően szerény hónapot zártál! :D
Kritta üzenete…
A Csábítások és csemegéket taszigálom, nem mertem még belekezdeni, mert annyira tetszik a borítója, hogy félek csalódás lesz a történet. Az április már nem lesz ennyire szerény, mert nagyon szeretnék fesztiválra is kimenni....
Szilvamag üzenete…
És melyik könyveket nézted ki magadnak, miket tervezel beszerezni a fesztiválon? :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…