Ugrás a fő tartalomra

Ezeknek örültem az elmúlt héten

Kicsit most összemosódik két hét, mert olyan nagy történések nem voltak, de éled a természet és ez engem mindig lenyűgöz.  Leginkább a kertben gyönyörködtem, de kirándultunk ,sőt még egy remek könyvbe is belekezdtem, ami eddig úgy néz ki, hogy idén a nagy kedvencem lesz.

Végre sportoltam is, ráadásul sikerült összekötni egy remek kis kirándulással, elbicikliztünk Szentendrére, kb. 30 km-t tekertünk, ami tőlem igazán nagy teljesítmény.

Íme a kert egy kis szeglete, hatalmas magnólia, majd elkezdtem lerakni a készülő tündérkert alapjait és a kerti tóban is zajlik az élet, ami hatalmas öröm volt, hogy előkerült - téli álmot aldut-Franklin a teknős, sőt a békák is kitartóan kuruttyolnak. Tavaszi zsongás! Apropó, tavaszi zsongás, hoztam egy remek smoothie receptet is. 

Tavaszi zsongás smoothie: recept itt

WP_001600

A kirándulás, ami szuper volt, ettünk homoktövis fagyit, ami teljesen eltért az átlagostól, de nagyon finom volt, ne hagyjátok ki a Görög utcában lévő fagyizót, ha Szentendrén jártok. Miután belejöttünk a bringázásba a kutyának is készült egy szállítókosár, nézzétek ahogy száguld. :)

 

Nagyon örültem, hogy végre egy csodás könyv is a kezembe került, már most imádom az írónő stílusát, szeretném majd beszerezni a többi könyvét is, bejegyzés majd lesz róla. Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…