Ugrás a fő tartalomra

Mesesarok: Geronimo Stilton- Négy egér fekete dzsungelben

Mostantól  a blog részét fogja képezni a Mesesarok.
Itt fogok írni arról, hogy kisfiammal éppen mit olvasunk lefekvés előtt, vagy  délutánonként.

Emlékszem, hogy nagy nevetgélést hallottam nem is olyan régen  a nappaliból, ahol éppen az egyik mesecsatorna szólt.
Gondoltam megyek és megnézem mi is tetszik annyira az én 7 évesemnek.
Amit elsőre láttam a képernyőn az egy vékony okoska-, és egy kövér, kicsit bárgyú, de kedves egér volt, ki gondolná de pár másodperc múlva megjelent az elmaradhatatlan női szereplő a jól öltözött egérlány.
Ráadásul igen olaszos neve van a főszereplő egérnek Geronimo Stilton, hát nem szuper?!
Rágcsáliában élnek, egy szerkesztőségben dolgoznak és valahogy folyamatosan mindenféle érdekes rejtély,  kaland vagy éppen bonyadalom keresztezi az útjukat.
Be kell vallanom leültem és végig is néztem, sőt mondhatni tetszett is.
Így minap, amikor az egyik könyvtárba mentem a gyerekeknek szóló könyvek között ott vigyorogtak rám a Geronimo Stilton könyvecskék.
Egyet gyorsan fel is kaptam, aminek a borítója a legjobban tetszett, egy ijedt egér lóg egy liánon a címe pedig négy egér a fekete dzsungelben volt.
Csak egy darabot mertem elsőre kikölcsönözni, nehogy mellé nyúljak és kicsit féltem tőle, hogy közel sem lesz olyan szórakoztató a csemetének, mint a mesecsatornán ricsajozó egérhad.
Este elővettük nagyon meglepődtem, amikor észrevettem, hogy  ki is olvastuk az első betűtől az utolsóig. Élvezetes, gyorsan olvasható és jól követhető mese volt.
1-2 apróbb részen leakadtunk az elején, amikor ez volt az első szó a könyvben : pszichoanalitikus, ezt gyorsan elmagyaráztam, majd zavartalanul folytattuk a mesét egészen a végéig.
Legközelebb is biztosan bekerül a kölcsönzött könyvek közé egy újabb Geronimo Stilton kaland.
Pozitívumként említeném még az aranyos vagy éppen vicces rajzokat, amikből szinte minden oldalon találunk egyet-egyet.Értékelés:5/4

Alexandra kiadó
124 oldal
Puhatáblás, ragasztókötött
Kiadás 2011

Geronimo Stilton - Négy egér a fekete dzsungelben

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…