Ugrás a fő tartalomra

M. Kiss Csaba – Kásás Tamás: Kása

Szeretek olvasni, de ebbe is, mint elég sok dologban rendszertelen vagyok ez sajnos a blogon is meglátszott.

Szeretek olvasni otthon egy kényelmes fotelben, egy kád vízben az ágyban, a konyhában egyszóval az egész lakásban.

Szeretek olvasni útközben, várakozás közben és igen néha a munkahelyemen is/csak le ne bukjak/, ehhez jól jön a hordozható olvasó, sokkal diszkrétebb, mint egy nagy, vaskos könyvet előkapni a picurka válltáskából.
Szóval elcsábultam én is egy e-book olvasóra, ehhez viszont e-könyvek szükségeltetnek.

Kicsit elmerültem az e-book-ok világában, pro és kontra érveket sorakoztattam, amivel most nem is fárasztalak titeket, de egy biztos, így olcsóbban lehet könyvet vásárolni, igaz nem tudjuk odatenni a polcunkra csak a virtuális könyvtárunkba kerülhet, de azoknál a könyveknél, melyeket egyszer vagy kétszer fogunk elolvasni ez szerintem nem is olyan nagy baj, mert bármikor előkereshető.

Létre is hoztam a gépemen egy könyvtár nevű mappát ahová szépen bepakolgatom az e-könyveimet és csak keresgélnem kell köztük, hogy éppen mihez van kedvem, mint egy igazi könyvespolc előtt. Természetesen a nagy klasszikusok továbbra is ott figyelnek a valódi könyvespolcon, de emellett nagyon megkedveltem a virtuális könyvtár lehetőségét és az általa megnyitott teret. 


Az új olvasómon olvasott első könyvem M. Kiss Csaba és Kásás Tamás: Kása című önéletrajzi könyve volt.

Érdekelt a könyv, mert kíváncsi voltam egy igazi ízig-vérig élsportoló mindennapjaira, az meg tényleg megdöbbentett, hogy  már az első lapokon ennyire kitárulkozó, őszinte könyvet tartok a kezemben. Gyorsan lapoztam és lapoztam.Nagyon hamar azt vettem észre, hogy besötétedett és már a könyv végét falom, szinte repültek a sorok és az idő

Úgy éreztem mintha visszarepültem volna a '80-as, '90-es évekbe, majd ismét napjainkba, szinte szárnyaltam én is időben és térbe.
Ahogy elmesélte a gyermekkorát bennem is sok élmény újjáéledt, igazi időutazásra invitál minket a könyv és az általa megelevenített szőke fiúcska, aki éppen csak próbálgatja a szárnyait és máris nyugaton találja magát, ahol új környezetbe csöppen és próbál beilleszkedni, ez a kétlakiság folyamatosan végigkíséri Kása életét.
Utazás utazás hátán, mindenhol új környezet, új emberek, ahol ez a tehetséges sportoló ki gondolná, de kicsit magányosnak és elveszettnek érzi magát. Mindeközben nagyon őszintén beszél Kemény Déneshez, a csapathoz, a vetélytársakhoz, függőséghez /nagyon érdekes függőségben szenved, teljesen át tudtam érezni, mert évekig én is ettől a függőségtől szenvedtem, amit direkt nem írok le, hogy mi is az, inkább olvassátok el/, barátsághoz és a szerelmeihez fűződő kapcsolatáról, ez utóbbinak egy egész fejezetet szenteltek.
A csillogással ellentétben, ami kívülről látszik a könyv lapjain megjelenik a valódi Kása, az ember, mert Ő is  egy érző, sebezhető emberi lény, aki kitárulkozik az olvasóknak. Végig izgulhatjuk ismét a könyv lapjain keresztül a 3 olimpiai aranyat megszerző csapat meccseit, szinte hallani, amint Knézy Jenő kitűnő kommentárja szól a múltból. 

Nagyon tetszett, hogy sok fotóval is fűszerezték a leírásokat, végig lendületes volt a könyv, igazán kellemes önéletrajzi könyvet kap az olvasó.

Nem tudom a borítón lévő Kása e az igazi,  a teknős énjével /ahogy saját magát titulálja/, vagy pedig a csibészes mosolyú, szőke, langaléta és életerőtől duzzadó srác, de lényegében ez maradjon az ő magányügye, mi pedig élvezzük ki, hogy kicsit beleláthattunk a sportolok titokzatos, sokszor kemény és kegyetlen, néha pedig a fellegekbe repítő életébe.


A könyvet köszönöm a Book and walk oldalnak
Az e-könyv ára: 1999 Ft

Az oldalon további e-könyvek és ingyenes e-könyvek közül válogathattok.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Borsa Brown-A maffia ágyában

A Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.
Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 
Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.
Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 
Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alat…

Tavaszi nyereményjáték

Elérkezett a kedvenc évszakom, a várva várt tavasz, ennek örömére szeretnék kedveskedni Nektek egy nyereményjátékkal.
A játékba történő belépés nagyon egyszerű, nincs kérdés, egyszerűen elegendő ha a facebookon a játékfelhívás alatt hagysz egy kommentet, vagy akár itt a blogon ezen bejegyzés alatt, elegendő ha a a két feladat közül az egyiket teljesítitek.

Elérhetőséget mindenképpen írjatok, ha ennél a bejegyzésnél hagytok üzenetet. 
A facebook like vagy a blogra történő feliratkozás nem kötelező, de megköszönöm ha mégis mellette döntötök.

A játék vége: 2016.04.30. 

A nyeremény:A nyereményt csak magyarországi címre postázom, köszönöm a megértést. 
Sok szerencsét!