Ugrás a fő tartalomra

Leslie L. Lawrence, A teaültetvény I.-II.


Először is pár szót szeretnék mondani a borítóról. Hosszú idő óta szerintem ez a borító sikerült a legjobban, az I. és II. kötet borítója egyaránt igényes, szép kivitelezés, már ettől kedvet kap az ember, hogy elolvassa. Ez itt már rögtön egy plusz pont a könyv javára. A cím már csak hab a tortán, Teaültetvény, jól hangzik, egy kis forróság ebben a hidegben, legalább olvasás közben.
Be kell vallanom minden Leslie L. Lawrence könyvet elolvasok, nagyon szeretem őket, így mindig izgalommal várom az újabb megjelenést. Azért meg kell vallanom, hogy picit tartottam is tőle, mert elég sok hasonló megoldás volt egy-két regényben az utóbbi időben. Kimondottan örülök, hogy belevágtam az olvasásba, mert meglepően könnyen és gyorsan ment, mert tudott újat írni a szerző. Szerintem ebben a regényben megújult, visszatalált régi önmagához, így nem volt alapja a félelmemnek, ezt már az első rész vége felé éreztem, vártam az újabb és újabb fordulatokat.
Az alaptörténet-nagyon tömören-, Leslie L. Lawrencet felkeresi egy régi professzora( aki meghalt, vagy mégsem annyira…), hogy vigyen el egy gyűrűt Srí Lankára, az őslakos veddákhoz.  Gyorsan utána is néztem a veddáknak a neten, hogy ki is ők valójában és meglepően sok információhoz jutottam róluk, akinek az érdeklődését szintén felkeltették annak érdemes a neten molyolni velük kapcsolatban.
Srí Lankán aztán hősünk-mert ugye megint nem tudott nemet mondani a kérésnek- a szokásos események középpontjába kerül, gyilkosság, őserdő, levágott fejek egy mézzel teli edényben, ház a fa tetején és ez még csak a kezdet. Dzsajaszundara teaültetvényén a szállodában aztán csak még tovább bonyolódnak az események és rengeteg potenciális gyilkos, (és akiket csak annak hiszünk), szerető, csaló és áldozat kerül elő, bábu leng a házon, ami talán nem is annyira bábu, eltűnik egy kutya is, majd lenyilaznak egy tésztapávát és másokat is. Egyszóval szépen fogynak a szálloda vendégei, akik eredetileg egy közös cél érdekében érkeztek. Egy-két segítővel kell kinyomoznia hősünknek, hogy valójában ki is a gyilkos, a levágott fejek, hogy kerültek mézbe, miért gyűlt össze a szép kis társaság és vajon ő magát is ki akarja hidegre tenni, hol futnak össze a szálak Ebben segít neki a jó öreg 38-as Smith and Wesson (igaz kicsit hiányérzetem volt ebben a regényben, kevesebbet fogta a kezében, mint szokta) és a jól megszokott csavaros észjárása.
A végére kiderül ki, vagy kik gyilkolnak és az is, hogy a veddák is megnyugodhatnak-e, de addig sok fordulat és izgalom vár ránk, olvasókra.
Összességében szerettem olvasni, és várom a következőt regényt, A villogó fények kolostorát.

Studium Plusz Könyvkiadó Kft 2010.
736.o
össz ISBN 978-963-88446-9-9

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…