Ugrás a fő tartalomra

Victoria Holt, A kísértetház asszonya


Egyszerre több könyvet is szoktam olvasni, ezek közül sokszor az egyik olyan könyv, amit akár egyszer vagy többször olvastam már. Ez a könyv pont egy ilyen könyv.

Talán nem árulok el nagy titkot, de Victoria Holt nálam abszolút kedvenc. Sokan úgy tartják, hogy ponyvákat írt, de szerintem remek történelmi korképet kapunk a művei által. Szinte belecsempészi a történelmi ismereteket a regényeibe és mi olvasók akarva, akaratlanul is isszuk a szavait és megismerjük a kor embereit, hiedelemvilágát, szokásaikat, életstílusukat.
Állíthatom, hogy ahogy olvassuk az írásait egyetlen percig sem unatkozunk. Nem is tagadom, hogy volt olyan alkalom, amikor a kezembe vettem az egyik regényét, amíg az utolsó betűt is el nem olvastam le sem tettem a kezemből.
Szinte minden regénye olvasása közben úgy érezzük, hogy a főhős válla mögött kémleljük az eseményeket és ezáltal teljesen az események hatása alá kerülünk. Ezt szeretem a legeslegjobban, amikor valaki ennyire át tudja adni az érzéseket, tájakat, jellemeket az olvasónak.

A kísértetház asszonya című regénye Caprin kezdődik, ahol megismerjük a főhősnőt Favelt , az életvidám, kedves lányt, aki művész édesapjával él a szigeten. Egy nap megjelenik Roc Pendorric, akinek érkezésével egy teljesen új szálat vesz a lány élete. Édesapja hirtelen halálával a babonákkal teli  Cornwallba kerül, az alig ismert férjjel és annak új családjával kell megismerkednie és elfogadtatnia magát. Azonban ez nem megy zökkenőmentesen. Valaki vagy valami Favel életére tör, megannyi rejtély, kísértés, szerelem, kétely, egymásra találás, félelem, cselszövés és intrika kíséri, vagy inkább kísérti az életét. Favelnek egyedül kell megvívnia a csatát és kiderítenie az igazságot, ahhoz, hogy nyugodt életet élhessen, de kérdés, hogy lesz-e ehhez elég kitartása és akaratereje, illetve a férjére számíthat-e vagy ő is titkokat rejteget? 
Az izgalmas, eseményekben bővelkedő regény végére ez is kiderül.

I.P.C könyvek-1997
431 oldal
ISBN: 963 635 076 0
Megjegyzések

Mónika üzenete…
Ez a könyv nekem is tetszett, bár már jó régen olvastam. Emlékszem ezután kezdődött a V. Holt korszakom. :) Mostanában viszont már nem olvastam tőle semmit.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…