Ugrás a fő tartalomra

Joanne Fluke, Karácsonyi habcsók és gyilkosság


Csak 3 egyszerű kérdés

  1. Szereted Miss Marple-t vagy Nancy Drew-t?
  2. Szereted az amerikai kisvárosi idillt?
  3. Szereted a finom ételeket?

Amennyiben a 3 kérdés közül legalább az egyik válasz igen volt, akkor ezt a könyvet Neked találták ki.

 A könyv olvasható különálló kötetként is, de még élvezetesebb, ha az összes kötetet elolvassuk, akkor válnak igazán régi, kedves ismerőssé a szereplők.


Hannah Swensen számára minden megvan a csodás karácsonyhoz, udvarlók, szerető testvérek, segítőkész barátok, egy kedves, de kotnyeles anyuka az udvarlójával, aki történetesen angol, finomabbnál-finomabb receptek a készülő szakácskönyvhöz. De a legjobb hozzávalók ellenére is becsúszhat némi hiba, jelen esetben egy aprócska gyilkosság, amiben a főszerepet egy antik tortakés és egy csinibaba kapja.
A hóvihar miatt a Közösségi Házban rekedt kis társaságból többen is gyanúsak. A Swensen lányok hozzálátnak kinyomozni ki a tettes.  A történet végén még egy szülés is esedékesség válik, csak úgy lezárás gyanánt.

Negatív:
Mike karaktere picit gyenge volt. Megettem 1 zacskó nápolyit, amíg elolvastam (majdnem nekiálltam sütni is!). Nasi nélkül nem lehet végigolvasni!

Pozitív:
Nagyon szerettem olvasni, egy délután alatt kiolvastam a könyvet. Rejtély, humor, féltékenység, romantika és kaja minden mennyiségben. Benne volt minden, ami egy jó könyvhöz kell.
Szórakoztató, könnyed kikapcsolódás. Van benne pár olyan recept, amit tuti ki fogok próbálni, mert ennek a könyvnek az egyik nagy-nagy pozitívuma, hogy több mint 50 receptet tartalmaz, szinte felér egy kisebb szakácskönyvvel is 2in1.

Nyomozásra fel!!!!

Megjegyzések

Mónika üzenete…
Nekem ez a rész annyira nem tetszett, de az mind igaz amit írtál: hangulatos és nasi mindenképpen kell mellé. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…