2023. november 11., szombat

A tél várományosai - Nagy könyvajánló karácsonyra!

 Ismét hozok egy csokorral a friss megjelenések közül, ezúttal olyan köteteket válogattam, amivel én magam is szívesen hangolódnák a télre.

A „Karácsonyi krimik és rejtélyek nagy könyve” tökéletes ajándék mindazoknak, akik szeretik a klasszikus detektívtörténeteket. Mindegyik történetet a karácsony titokzatos és varázslatos hangulata jellemzi. Az új könyvünk egyedi ajándék, amelynek minden krimirajongó biztosan megörül nemcsak a karácsonyfa alatt. Karácsony, bűnözés, varázslatos hangulat, feszültség. A „Karácsonyi krimik és rejtélyek nagy könyve” a legjobb karácsonyi krimiket tartalmazza.

Karácsonyi krimik és rejtélyek nagykönyve 






Hull a pelyhes… 


 Bea Armstrong, a helyi időjós – miután véget ért hosszú távú kapcsolata – igyekszik kerülni a családját, ezzel együtt elkerülhetetlen „ugye megmondtam” megjegyzéseiket. Ám ahogy sebesen közeledik a karácsony, végül mégis hazafelé tart a Charis House-ba, a sherwoodi erdő mélyén megbúvó iskolába, amelyet anyja és apja vezet a régi családi otthonukban. Mindennek tetejébe az elviselhetetlen Henry Fairfax – akit a szülei a kezdetektől fogva férjének szemeltek ki – szintén meghívást kapott.

A megváltás egy utolsó pillanatban kapott meghívó formájában érkezik egy felvételi interjúra, amelyen elnyerheti álmai állását. Csak néhány apró probléma akad… Az interjú Skóciában lesz, Bea-nek nincs autója, és máris hull a hó. Az egyetlen megoldás az, hogy Henry elviszi őt. Vajon lehet ennél rosszabb ez a karácsony…?

Ám a felejthetetlen, kétnapos interjú, egy rönkházban töltött éjszaka és egy rémálomszerű, havas tájakon át vezető utazás során Henryről kiderül, hogy egyáltalán nem olyan, mint gondolta.  Ráadásul, amikor Bea első szerelme, egyben friss exe is felbukkan, Bea-nek nehéz döntést kell hoznia…

A kötet éldekorált változatban is elérhető! 



Peter Armstrong és Hank Colfax gyerekkoruk óta a legjobb barátok, ám az életük nem is különbözhetne jobban.

Peter a helyi plébánia lelkésze, aki számára a gyülekezete a legfontosabb, és a karácsony közeledtével minden idejét lefoglalják az ünnepi előkészületek. Egy kocsma tulajdonosaként Hank egészen másfajta közönséget szolgál ki: magányos törzsvendégek és a helyi motorosbanda látogatja az ivóját.
Amikor Peter kijelenti, hogy hozzá képest Hanknek könnyű dolga van, a barátok elhatározzák, hogy szentestéig hivatást cserélnek. Meglepetésükre kiderül, hogy egy kocsmáros és egy lelkipásztor kötelezettségei nem is térnek el annyira egymástól, mint gondolták. Ahogy kezdik új színben látni a másikat - és mindketten rátalálnak a szerelemre is -, úgy változik meg az életük mindörökre.



A Lovelight Farm, Stella Bloom karácsonyfa-vállalkozása nem az a varázslatos téli csodavilág, amelyre egész életében vágyott. Pénzügyi katasztrófa, elkerülhetetlen csőd fenyegeti a romantikus helyszínnek megálmodott farmot, ezért a tulajdonos benevez egy ismert Instagram - influenszer versenyére. A százezer dolláros pénzdíj és az ingyenreklám lehetővé tenné a gazdasági összeomlás elhárítását, csakhogy a lány pályázata hazugságon alapul. Hogy a helyet romantikus karácsonyi célpontnak láttassa, azt állította, a szerelmével együtt vezeti. Az egyedülálló üzletasszonyok ugyanis nem csábítják a turistákat, az állandó és letelepedett párok ellenben igen. Luka, a "csak barát" Stella segítségére siet, hogy a hamis kapcsolat hamis boldogságával tévesszék meg a külvilágot, mígnem a látszat egyszer csak valósággá válik...



A nagy sikerű Strand, papucs, szerelem című könyv folytatása.

A „Vadkacsa hadművelet" után pár évvel Bogi az édesanyja utazási irodájában dolgozik. Bár imádja mások utazásait szervezni, az adventi vásárokkal nincs kibékülve, sőt magával a karácsonnyal is hadilábon áll, mivel gyerekkorában éppen az ünnepek alatt váltak el a szülei.

Robi, Bogi főttkukorica- és fotóbolond barátja szeretné, ha a lány átérezné a karácsony szívmelengető hangulatát. Persze ezt nem egyszerű megvalósítani, ha Bogit Bugyinak hívja a féltestvére, édesanyja szerelmi élete rejtélyesebb, mint a hirtelen felbukkanó rokon, Ida néni múltja, az édesapja pedig életében először valódi majrézás tüneteit produkálja a közelgő osztálytalálkozója miatt. Mindennek a tetejébe maga Robi is furcsán viselkedik, ráadásul Boginak egy híres írót, és a nem híres, de annál idegesítőbb fiát kell kísérgetnie.

Két jegygyűrű, egy gimis fogalmazás, egy sorsdöntő kiállítás, egy guruló és egy sima étterem, egy kemping (ami már nem romos, de majdnem megint az lesz), háromszáz sima és egy jövendőmondó bejgli, egy régi és egy új szerelem, egy bolondos december, no meg egy felejthetetlen karácsony és egy szilveszteri buli a Balaton partján.

18+



Lockwoodba beköszöntött a karácsony. A Fairway Színtársulat buzgón próbálja Az égig érő paszuly című ünnepi pantomimot, amellyel a templom tetőfelújítására akarnak pénzt gyűjteni. De az amatőr színjátszók körében az ünnepi időszak ellenére nem teng túl a nyájas szellem. Sarah-Jane kapaszkodik a székébe, fenyegetve érzi elnöki pozícióját, a díszletet alkotó üvegszál paszulyról elterjed, hogy tele lehet azbeszttel, és valaki a fejébe vette, hogy tönkreteszi az előadást, még mielőtt felmegy a függöny.

És persze ott van még az is, hogy mi legyen a holttesttel. Ugyan kinek lehetett a bögyében az áldozat? Femi és Charlotte, a két ügyvéd végigmennek az e-maileken, betekintenek a rendőrségi aktákba. Holtbiztos, hogy a show megy tovább? 

Karácsonyi színjáték


Natasha és Rob újra megtalálja a boldogságot házasságukban az ünnepek alatt, a „ha most se megy, akkor elválunk” vakáció alatt, de az idill rövid életű – lányuk kedvenc plüssének nyoma vész a hazaúton. A kicsi vigasztalhatatlan, Natasha próbálja vigasztalni, és közben a közösségi médiában kér segítséget. A plüssállat csodával határos módon megkerül, de addigra már egy Duffy nevű fickó kabalája, aki több ezer kilométerrel odébb, Nepálban túrázik.

Duffy megígéri Natashának, hogy rendszeresen küld képeket, és kettejük levelezése hamarosan komolyra fordul. Natasha néha úgy érzi, a világ túlsó végén levő idegen férfi jobban megérti őt, mint a férje, aki ott fekszik mellette az ágyban.

Telnek a hetek, Duffy egyre mélyebben behatol a hegyek közé, és Natasha úgy érzi, a férfi kissé megváltozott. Aztán egy nap nem jön több üzenet. Natasha csak ekkor töpreng el rajta – noha már túl késő – vajon miért is volt szüksége kabalaállatra a férfinak.

Karácsonyi képeslapok

Paige bejelentkezés nélkül toppan be a Wynthorpe-házba, és rá sem ismer a helyre, ahol felnőtt: minden egészen megváltozott. Nem akar sokáig maradni, de aztán beszippantják az események.

Egyik nap, miután bevásárolt és visszavitte a könyvtári könyveket, az autóból figyelmes lesz egy eldugott házikóra. Szóba elegyedik az idősödő, morcos tulajdonossal, Alberttel, és hamar megbizonyodik róla, a zord külső érző szívet takar. Ugyanez a benyomása a Brodie nevű, szomorkás képű, de kifejezettem jóvágású férfi kapcsán is, akivel úton-útfélen összefut.

Paige, Brodie és Albert egyaránt titkol valamit, de küszöbön a karácsony, a meghitt őszinteség pillanata: hát lehet úgy ünnepelni, ha nem bököd ki, ami a szívedet nyomja? 

Gyilkosság a karácsonyi exresszen

"Kérjük, fejezzék be a felszállást, az ajtók záródnak!" Senki sem sejti, hogy a vonat a pokolba tart, és többeknek nincs visszaút! Karácsony előestéjén a Londonból a Skót-felföldre induló éjszakai, hálókocsis vonat utasai már erősen ünnepi hangulatban múlatják idejüket, mikor a hófödte hegyek között kanyargó szerelvény kisiklik, egy csapásra hazavágva a hazatérni készülők hangulatát. Ha ez még nem volna elég, az ismert influenszert holtan találják a fülkéjében, majd egy másik útitársuk is elhalálozik. Aztán még egy… Az unokája születésére a lányához igyekvő Roz Parker nyugalmazott detektívnek nemcsak a hideggel, az egymást vádló utasokkal és a rejtélyes bűntettekkel kell megbirkóznia, hogy gátat szabjon a további gyilkosságoknak, de saját gyötrő emlékeivel és lelkiismeretével is meg kell küzdenie, hogy minden tekintetben épségben szálljon le a halálvonatról. A könnyeden és lendületesen, mégis élesen-tüskésen fogalmazó Alexandra Benedict, miközben komoly társadalmi problémákat is belesző karamellától ízes és kvízes karácsonyi krimijébe, nem felejti el leróni tiszteletét a műfaj királynője, Agatha Christie előtt.

Karácsony ünnepén



Figyelem, figyelem! Különleges riasztás! A 458-as ajándékosztó karácsonyi felhőt veszély fenyegeti! Ha Franciska és kezdő angyalcsapata nem végez elsőként, a 458-as hamarosan esőfelhővé lesz minősítve. A felhőn alighanem egy krampuszcsapat is tartózkodik, akik megpróbálnak borsot törni az angyalok orra alá.






A karácsonyi felhő


Amerre csak nézünk, mindenki a karácsonyra készül. A művelődési házban az adventi előadásra próbál a zenekar, a gyerekek a pásztorjátékra készülnek. Az óvodában díszeket készítenek, a városban felkerül a házakra a fénylő égősor. Ebben a böngészőben az adventi készülődés és a karácsonyi éj időszakát mutatjuk be.

Karácsonyi böngésző

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon