2023. november 14., kedd

Meséld el, hogy volt régen - társasjáték ajánló

 


Egy igazán gyönyörű csomag érkezett hozzám az elmúlt időszakban. Amikor kibontottam úgy éreztem, hogy nálam már novemberben karácsony van.

Arra gondoltam, hogy külön-külön mutatom meg Nektek a csomag tartalmát, mert mindenképpen megérdemelnek egy-egy bejegyzést akár a könyvet, akár a társasjátékot nézem.

Teljesen más tematika a könyv és a társasjáték, egy azonban közös bennük: karácsonyi ajándéknak mindkettő kiváló.

Mindig is érdekelt a családod története, szívesen hallgattál anekdotákat, aminek a dédi vagy valamelyik üknagyszülőd volt a főszereplője, esetleg a ’80-as évek is messzinek tűnnek számodra? Itt a remek lehetőség arra, hogy ezeket az emlékeket az egész család megőrizhesse az emlékezetében, amihez a Familium családi társasjátéka, a ’Meséld el, hogy volt régen’ ad segítséget.

Mint azt már kitalálhattátok, a társasjátékot szeretném először a figyelmetekbe ajánlani, mivel annyira belopta magát a szívünkbe, hogy az egész család véleménye alapján ki tudom jelenteni, hogy nálunk az évtized játéka lett.



A kártyák önmagukban is beszédesek, de a fényképek láttán a nagyi, papi, sőt a család bármely tagja biztosan olyan történeteket fog elmesélni, amiről még sosem hallottunk. Az unokák szájtátva hallgathatják majd őket és meglepődhetnek azon, hogy hogyan is volt régen. A legjobb benne, hogy akárhányszor újra játszható, hiszen mindig van egy újabb, elmesélésre váró családi történet.

Nagyon kedves emlékeket tudtunk mi is családilag felidézni, legyen szó arról, amikor baba koromban a már megszűnt vidámpark egyik kis szekerén elaludtam, vagy amikor az Aranykapu vásáron zsákbamacskáztunk, esetleg a nyári balatoni strandolásokról, a család első autójáról, Gioniról, a trabantról, aki nehezen ment fel a lejtőkön, de mi rendületlenül hittünk benne.

Tehát az unalomtól ennél a társasjátéknál biztosan kell tartania senkinek, hiszen ez a játék az egész családot beszippantja, kortól és nemtől teljesen függetlenül.

Csak azt sajnálom, hogy az én nagymamám már nem játszhatott ezzel a múltidéző társasjátékkal, mert biztos lettek volna még elmesélésre váró történetei.

Szívből ajánlom, hogy ne hagyjátok ki ezt a mesélő társasjátékot, mert szerintem egy olyan ajándékot adhattok át a fa alatt, ami az egész családnak szól és felejthetetlen élményekkel és családi anekdotákkal fogja gazdagítani a családi emlékezetet, amit sok-sok év múlva a gyermekeink és unokáink is tovább játszhatnak.

Megannyi emlék, amik sokszor csak az elbeszélések által maradhatnak fent.

A szeretteinkkel töltött idő mindig ritka kincs, a karácsony pedig nem is kínálhat jobb alkalmat, hogy emlékezésben gazdag időt tölthessünk együtt. Már csak azt sajnálom, hogy az én nagymamám már nem játszhatott ezzel a múltidéző társasjátékkal, mert biztos lettek volna még elmesélésre váró történetei.



Játék: 2-12 játékosig, 6-120 éves korig

Játékidő: 60-120 perc

A játékot egy nagy játéktábla, retró fényképes kártyák, kérdéseket tartalmazó kártyák és tizenkét fa figura segíti.

A szállítás most ingyenesen elérhető. 

Szívből ajánlom karácsonyi ajándéknak!

1 megjegyzés:

Casibon írta...

Thank you for sharing your insightful perspective on this topic!

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon