Ugrás a fő tartalomra

Ez volt február


Februárról is elmondhatom, hogy nagyon haladós volt olvasás szempontjából, 9 könyvet fejeztem be. Ráadásul igazán jó könyveket sikerült elolvasnom. Egyikről sem tudom azt elmondani, hogy nem tetszett, vagy gyenge volt. Úgy tűnik szerencsés kézzel nyúltam ebben a hónapban is a könyvekhez, bár az igaz, hogy csak könnyedebb olvasmányok felé kacsingattam.

Amint eljutok odáig lesznek bejegyzések is a könyvekről. 

A hónapban volt két könyvtári, öt saját beszerzés és kettő ajándék is a listámról. Lekopogom nagyon jól állok a frissen beszerzett könyvek olvasásával.  Sőt azt is bevallom imádok a múltba utazni és a legtöbb olvasmányom most ezt tudta is nyújtani számomra. 

A beszerzett könyvek borítói pedig gyönyörűek, az Aranykalitkáé kimondottan tetszik.

Ebben a hónapban a várólista csökkentéssel nem haladtam, de nem is igazán bánom, mert januárban nagyon belehúztam.

Társszerkesztő lettem egy életmód blognál, valamint elkezdtem feléleszteni a gasztro blogomat is, valahogy egyre több az energiám is ahogy a pocaklakó nő és jön a tavasz. 

Az instára is igyekszem időről időre feltölteni képeket, ha van kedvetek nézzetek be konyvleloblog néven továbbra is megtaláltok.

Március nagyon várós olvasása lesz a tervek szerint:

Nálatok milyen volt a február?


Többiek:


Megjegyzések

Dbweb üzenete…
Szép lista februárról, kár hogy ilyen rövid volt! A
könyvelés közepette is gyorsan eltelt.
Szép Napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…