Ugrás a fő tartalomra

Magos Judit: Demény- Most én ugatok


„ A kétlábúak elég kiszámíthatatlan, ingatag lények, de ha megfelelően tudjátok kezelni, akkor könnyedén az uralmatok alá hajthatjátok őket. Ahogy én, az egész világot…”
Demény, aki a szerénységet hírből sem ismeri, karizmatikus egyéniségének köszönhetően szinte fénysebességgel több tízezer hódolót szerzett. Jogosan.
A négylábú diktátornak rengeteg ugatnivalója van, amit meg kell osztania a világgal. Az egyedi humorral fűszerezett sorok között kitűnik a felelős állat- és gazditartás fontossága, és hogy a boldogsághoz gyakran nem kell más, csak töpörtyű, béka, hosszúcombú csajok és egy melegszívű kétlábú.
Demény nem csupán az első kortárs magyar íróvizsla, de egyben a deményista filozófia megalkotója, véleményvezér, gazditréner és békászó bajnok, de töpörtyű-minőségellenőrként is rövid idő alatt komoly elismertségre tett szert. Ráadásul celEB.
2009 körül született Fejér megyében, de kölyökkorát és családi hátterét homály fedi. Életének első hónapjait méltatlan körülmények között, rácsok mögött töltötte, ez meghatározta későbbi munkásságát. Valódi fordulatot az jelentett számára, amikor örökbe fogadta a kennelsorra tévedt, jobb sorsra érdemes kétlábút, Magos Juditot, akit ma már csak Gazdinak szólít, és aki egyben Demény korszakalkotó és humorral gazdagon átszőtt ugatásait lejegyezte.
A négylábú írónak ez az első könyve, amelyről a tőle megszokott szerénytelenséggel állítja: ALAPmű.
„A gazdik nem tökéletesek, hogyan is lehetnének, hiszen nem kutyák.
De épp ezért a bénaságért, ezekért a kedves hibákért lehet őket annyira szeretni.
Meg persze a töpörtyűért.
Főleg a töpörtyűért."
EL FOGOD OLVASNI.
ALAP.

Mindig volt, van és lesz is négylábú az életemben. Mióta az eszemet tudom egy kutyus mindig a családunk része volt, az évek múlásával és a természet körforgásának köszönhetően kutyusok jöttek és mentek az életünkben. Jelenleg is van itthon 1 kutya, 1 macska, 4 madár és sok-sok halacska. Ebből következik, hogy Alap volt, hogy elolvasom a könyvet. 

Véleményem

Magos Juditot remekül vezette pórázon Demény, mert igazán szívhez szóló, humoros és ugyanakkor tanulságos könyvecskét hoztak össze. 
Imádom ahogy Demény kergeti a töpit és közben "osztja az észt", mert valójában olyan tükröt tart az emberek elé, amibe akarva akaratlanul bele kell néznünk.
Miután elolvastam igencsak elgondolkodtam, hogy valóban ennyire rossz lenne a helyzet a gyepin és egyéb menhelyeken? Picit tanulmányoztam a helyzetet és meg kell állapítanom, hogy igen. A könyv erre is remekül felhívja az emberek figyelmét, mert ugye, ha valaki mondja hajlamosak vagyunk elmenni mellette, de itt Demény a nagyon is érintett vizsla hívja fel a figyelmünket a sanyarú sorsú ebtársaira. 

Mindamellett, hogy igazi mondanivalót tárnak elénk, nagy örömünkre az eb rengeteg humoros kalandba is keveredik, békászik és töpit fal, falkauralomra tör és néha ő is csak egy gyarló eb.
Nagyon sokat nevettem azon a délutánon, amikor egy röpke idő leforgása alatt kiolvastam a könyvet. Ennek ellenére volt olyan, hogy  néha legörbült a szám, de hamar jöttek ismét a vidám pillanatok, mert Demény még a könyvben sem tudott egy pillanatra sem nyugton maradni.
Egyedüli negatívum az elején egy picit kusza volt az indítás, de nagyon hamar kialakult a történet és fejezetenként haladhattunk a Deményizmus kiteljesedése felé.

Nincs is okom tovább húzni az értékelést, a könyv Alap!


Összefoglalva

Szerintem mindenki, aki a kutyákat és a négylábú állatokat úgy általánosságban picit is szereti remekül fog szórakozni korosztálytól függetlenül a könyvön. Az apró humorbombák mellett még mondanivalót is bőven kap az olvasó, na és persze rálátást a magyarországi siralmas menhelyi helyzetre. Remek, hogy vannak még olyan emberek, mint Judit, akik felhívják az emberek figyelmét a négylábúak néha cseppet sem könnyű helyzetére és arra, hogy felelősségteljes hozzáállással mi, emberek is mennyit tehetünk az állatok védelmében.
Demény megérdemelten lett CelEb!

Demény kalandjai itt is elérhetőek: Demény, a kötsög

Extra

 A saját kedvenceim:

Picur, alias Durci

 Napóleon, alias NapcsiMegjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…