2015. július 23., csütörtök

Tiffany Reisz: Everything they wanted (Eredendő bűnösök 3.6)



Tiffany Reisz 45 oldalas e-book formájában, 2013 decemberében tette elérhetővé az olvasói számára ezt a rövid történetet, afféle karácsonyi különkiadásként az Eredendő bűnösök, azaz a The Original Sinners rajongói számára, mintegy karácsonyi képeslap helyett. 

Az Angyal meleg párját kísérhetjük el egy közös karácsonyozásra a szülőkhöz. 

Ahogy megláttam az írónő oldalán rögtön késztetést éreztem arra, hogy elolvassam így a közel 40 C-ban, igaz nem nagyon tudtam mire is számítsak, csak úgy belevágtam. Jól jött egy kis karácsonyi történet, még akkor is, ha picit rendhagyó, azaz mit is mondok teljesen eltér a megszokottól. 

Nagyon jól el vannak találva a karakterek, Griffin a nagybetűs Férfi és Michael az éppen felnőni próbáló fiúja, aki mindent elkövet azért, hogy a karácsonyi látogatás alkalmával jó benyomást keltsen Griffin családja szemében. Még arra is hajlandó, hogy a külsejét megváltoztassa csak azért, hogy nehogy gyereknek nézzék (pedig nagyon fiatal még) a 30 éves fess, meleg pasija mellett. Michael kora többször is visszatér a történetben, még Griffin anyukája sem nézi először jó szemmel, hogy Michael szenvtelenül fiatal a fiához képest. Azonban a kor manapság mit sem számít egy kapcsolatban és Griffin sem hagyja, hogy ez az útjukba álljon. A hétköznapi családtól elég messze állnak, a Vogue-ban szereplő mamával és rokonokkal együtt a család is megér egy misét, de a hangsúly a két szimpatikus meleg srácon van.

A novella annak ellenére, hogy igen rövid mégis 5 fejezetből áll:

- 1. Az átalakítás
- 2. Bemutatkozás
- 3. Kívánatos
- 4. A vacsora
- 5. Boldog karácsonyt

Nagyon rövid idő alatt elolvasható, Reisz rajongóknak kötelező, mert garantáltan jól fognak szórakozni.

Összegezve

Pont olyan volt a történet, mint amit Tiffany Reisz rajongói elvárnak, az olvasó kénytelen leszámolni a prűdérijával, de ugyanakkor megmosolyogtatóan negédes is, itt-ott ellátva bőségesen arcpirító leírással, ezért néhol picit többet is megtudtam, mint amit szerettem volna, de ez van, ettől függetlenül még jó volt a történet. Kicsit elhozta a karácsony és az első szülőknél tett bemutatkozás hangulatát, amin nemi identitástól függetlenül mindenki átesik egyszer.
A szereplők szinte kiléptek a lapokról, annyira jól ki voltak dolgozva a karakterek, látszik, hogy ez sem egy csak úgy összedobok valamit történet, nem ebben is megvolt az a kifinomultság, alaposság, ami jellemzi az írónőt. 

Összességében tetszett ez a rövid novella. Karácsony, elfogadás, és még ennél is több, akár nyári olvasmányról legyen szó, akár az angol nyelvet szeretnénk gyakorolni, vagy csak egy pikáns "mesére" vágyunk nem fogunk csalódni.

Ami pedig a legjobb, hogy  Ti is elolvashatjátok angol nyelven az írónő oldalán:

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon