Ugrás a fő tartalomra

Tiffany Reisz: Everything they wanted (Eredendő bűnösök 3.6)Tiffany Reisz 45 oldalas e-book formájában, 2013 decemberében tette elérhetővé az olvasói számára ezt a rövid történetet, afféle karácsonyi különkiadásként az Eredendő bűnösök, azaz a The Original Sinners rajongói számára, mintegy karácsonyi képeslap helyett. 

Az Angyal meleg párját kísérhetjük el egy közös karácsonyozásra a szülőkhöz. 

Ahogy megláttam az írónő oldalán rögtön késztetést éreztem arra, hogy elolvassam így a közel 40 C-ban, igaz nem nagyon tudtam mire is számítsak, csak úgy belevágtam. Jól jött egy kis karácsonyi történet, még akkor is, ha picit rendhagyó, azaz mit is mondok teljesen eltér a megszokottól. 

Nagyon jól el vannak találva a karakterek, Griffin a nagybetűs Férfi és Michael az éppen felnőni próbáló fiúja, aki mindent elkövet azért, hogy a karácsonyi látogatás alkalmával jó benyomást keltsen Griffin családja szemében. Még arra is hajlandó, hogy a külsejét megváltoztassa csak azért, hogy nehogy gyereknek nézzék (pedig nagyon fiatal még) a 30 éves fess, meleg pasija mellett. Michael kora többször is visszatér a történetben, még Griffin anyukája sem nézi először jó szemmel, hogy Michael szenvtelenül fiatal a fiához képest. Azonban a kor manapság mit sem számít egy kapcsolatban és Griffin sem hagyja, hogy ez az útjukba álljon. A hétköznapi családtól elég messze állnak, a Vogue-ban szereplő mamával és rokonokkal együtt a család is megér egy misét, de a hangsúly a két szimpatikus meleg srácon van.

A novella annak ellenére, hogy igen rövid mégis 5 fejezetből áll:

- 1. Az átalakítás
- 2. Bemutatkozás
- 3. Kívánatos
- 4. A vacsora
- 5. Boldog karácsonyt

Nagyon rövid idő alatt elolvasható, Reisz rajongóknak kötelező, mert garantáltan jól fognak szórakozni.

Összegezve

Pont olyan volt a történet, mint amit Tiffany Reisz rajongói elvárnak, az olvasó kénytelen leszámolni a prűdérijával, de ugyanakkor megmosolyogtatóan negédes is, itt-ott ellátva bőségesen arcpirító leírással, ezért néhol picit többet is megtudtam, mint amit szerettem volna, de ez van, ettől függetlenül még jó volt a történet. Kicsit elhozta a karácsony és az első szülőknél tett bemutatkozás hangulatát, amin nemi identitástól függetlenül mindenki átesik egyszer.
A szereplők szinte kiléptek a lapokról, annyira jól ki voltak dolgozva a karakterek, látszik, hogy ez sem egy csak úgy összedobok valamit történet, nem ebben is megvolt az a kifinomultság, alaposság, ami jellemzi az írónőt. 

Összességében tetszett ez a rövid novella. Karácsony, elfogadás, és még ennél is több, akár nyári olvasmányról legyen szó, akár az angol nyelvet szeretnénk gyakorolni, vagy csak egy pikáns "mesére" vágyunk nem fogunk csalódni.

Ami pedig a legjobb, hogy  Ti is elolvashatjátok angol nyelven az írónő oldalán:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…