Ugrás a fő tartalomra

Janet Evanovich- A szingli fejvadász

Janet Evanovich a harmincas éveiben kezdett írni, amire később egy egész családi vállalkozást tudtak alapozni.
Az éjszakai rohanás című film alapján kezdte írni Stephani Plum történeteit, a szingli fejvadász sorozatot melynek 1994-ben jelent meg az első része. A sorozat azóta világszerte sikert aratott és megfilmesítés.re került

Janet Evanovich: Én nem írok a szorongás könyveket.  Nem akarod, hogy elérje az olvasó fejbe ...

Végre egy vicces sorozat, amit jó olvasni. 
Janet Evanovich humora igazán közel áll hozzám, a szingli fejvadászt telitalálat volt leemelni a polcról. Már kiolvastam az első két részt és nem telt el egy hét, tehát ahhoz képest, hogy csak esténként volt rá időm azért ez nem rossz teljesítmény, ami mutatja, hogy tényleg letehetetlen.
A karakterek nagyon jól ki vannak dolgozva. A főszereplő igazi Bridget Jones fiúsabb változatban, ami számomra sokkal szerethetőbbé teszi, csetlik-botlik, mindig forr a levegő körülötte, nem kevés borsot törve a többi szereplő orra alá. Na és ott van a bűbájos Mazuri nagyi, szerintem ő külön megérne egy könyvet, mert fantasztikus volt a karakter, olyan igazi szupernagyi, mindenben benne van és igazán rátermett még egy pulykát/vagy csirkét?/ is kilő az asztal közepéről és mindez annyira természetesen jön át a lapokon, hogy elhisszük Mazur nagyi és Stephanie Plum csak egy ismerős a szomszédból
Stephani a becsődölt bugyi üzletkötőség után felcsap fejvadásznak, de persze semmit sem tud sem a szökött bűnözőkről, sem a fegyverekről, de az esetlenségével és hozzá nem értésével valahogy mindig belebotlik a rosszfiúkba, akiknek az agyára megy és persze ott van Morelli rendőr, akivel egy se vele se nélküle kapcsolatot ápolnak, természetesen őt is valahogy sikerül Stephnek kihoznia a béketűréséből.
Van itt minden humor, erőszak, üldözés, bűnözés szóval minden, ami egy sikeres könyvsorozathoz kell.

Igazi csajos könyv, ami a táskádba is befér.

Janet Evanovich: Stephanie Plum, a szingli fejvadász 2.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…