Ugrás a fő tartalomra

Januári, februári beszerzések

Próbáltam elszakadni a blogtól és koncentrálni egyéb tevékenységekre, de valahogy mindig vissza-vissza térek időről időre, nehéz az elszakadás és talán nem is igazán érdekel, hogy nem sikerült, sőt némi örömmel tölt el, hogy van hova visszatérni, hiszen elkezdtem valamit. Most sikerült túllépni azon a láthatatlan vonalon, ahol eldől, hogy mennyire fontos, hogy olvassák-e a blogot vagy sem. A lényeg, hogy magamnak írjak, egy kicsit kikapcsolódjak és az elenyészővé vált, hogy másoknak megfeleljek, mert ez a blog meg kell, hogy maradjon egy zárt kis világnak, ahol nem az a fontos, hogy ki vagyok, vagy éppen mit írok le, itt lehet száguldani mindenféle következmény nélkül, mert igen az ember fantáziája száguld, ahogy egy adott könyvet újra egészében végiggondol és egy két lényeges vagy lényegtelen gondolatot leír róla. Az meg a hab a tortán, ha valaki kedvet kap egy adott könyv elolvasásához az általam leírtak alapján, de ez sem cél. 

A blog azért lesz, hogy én jól érezzem magam és kiragadjon a mindennapok mókuskerekéből. 

Miket is szereztem be januárban illetve februárban, amikről remélhetőleg sikerül végre írni is. 

Diane Setterfield: A tizenharmadik történet    Tracey Garvis Graves: Kötelék  Katherine Howe: A boszorkányoskönyv   
Jonas Jonasson: Az analfabéta, aki tudott számolni     Jill Mansell: Vegyespáros   M. C. Beaton: Agatha Raisin és az áradás napja
Plum Sykes: New York hercegnői     Frances Mayes: Édes élet Itáliában Anthony Horowitz: A selyemház titka
Sophie Kinsella: Csörögj rám!  Carolyn Baugh: Kairói kertváros    

Nem kevés utánpótlásra tettem szert így egyben megnézve sok szép könyvhöz jutottam hozzá az elmúlt két hónapban, ezek között van saját vásárlás, csere és ajándékba kapott könyv is. 

Üdvözlök mindenkit aki újra vagy éppen először látogat el a blogomra. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…