Ugrás a fő tartalomra

Októberi beszerzésekOktóber nálam nem a nagy könyves tivornyáról szólt, igazából négy könyvet szereztem be, ebből 2 saját beszerzés, 1 érkezett recenzióra és 1 pedig ajándék volt. 

Nagyon bírom Alföldi Róbert stílusát, így nem volt kérdés, hogy kíváncsi vagyok Alföldi Róbert-Csáki Judit Magánügy című könyvére. Úgy gondolom, hogy kell a könyv olvasásához egyfajta hangulat, így még várok egy borult, esős hétvégére, mert szerintem egy bögre kakaóval és egy meleg pokrócba burkolózva lesz az igazi. Papp Diána Téli fagyijának borítóját szerettem meg elsőre, a történetre is kíváncsi vagyok, de biztos vagyok benne, hogy "csak" egy laza kikapcsolódás erejéig lesz jó a könyv. Nálam ez a kategória hivatott arra, hogy ki tudjak kapcsolni és ne kelljen sokat agyalnom dolgokon. Kíváncsi leszek igazából, mert az írónő stílusát szeretem, bár most a fülszöveg alapján nem vagyok biztos benne, hogy annyira oda és vissza leszek, de ne így legyen. Az Álomgyár Kiadótól érkezett hozzám Borsa Brown Az Arab című regénye, amit már értékeltem is és bevallom nagyon tetszett, sőt egyszerűen imádtam, pedig nem gondoltam volna, hogy egy erotikus regény meg fog venni magának, de így lett. Majdnem elfelejtettem, hogy ajándékba megkaptam E.Lockhart Hazudósok című regényét, már elkezdtem olvasni, de bevallom eddig annyira nem nyűgözött le, remélem még kialakul.

Olvasás terén nem haladtam valami jól októberben, nem is nagyon összegeztem, hogy mit olvastam el. Remélem a november haladósabb lesz és több könyvet fogok elolvasni, mint beszerezni.
Megjegyzések

Niki üzenete…
A hazudósokra kíváncsi leszek, hogy fog neked tetszeni. Nekem annyira nem jött be, mint számítottam rá. :o(
Kritta üzenete…
Még ott tartok, hogy félbehagyjam-e, vagy nyúzzam tovább. Nem értem a nagy lelkesedést, ami könyves körökben ment a könyv kapcsán...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…