Ugrás a fő tartalomra

Májusi beszerzések

Elöljáróban annyit, hogy nem volt egy visszafogott májusom. 
A levelek a bőröndből már elég régóta foglalkoztat, eleve szeretem a családregényeket, de ebben úgy gondolom, hogy még némi titok is lappang. Mindenesetre kíváncsi vagyok rá, így felkerült a polcra.
A selyemhernyó már más kérdés, még olvasom a kakukkszót, de mivel nagyon tetszik, így biztos vagyok benne, hogy nem bírom ki, hogy a második rész is ne gyarapítsa a gyűjteményemet.
Hát igen, A mézeskalács ház azért került hozzám, mert szeretnék új irányba nyitni, mármint ami az olvasásaimat illeti. Jó lesz picit kimozdulni az általam preferált műfajok közül, ezért Svédország felé veszem az irányt és majd meglátjuk mi sül ki belőle, puha, vagy kemény mézeskalács.
Alaska nyomában, nem kérdés már nagyon szeretnék valamit olvasni John Green-től, eddig nem került rá sor, de ezek után nincs kifogásom.
 R. Kelényi Angelikától az Egy hajszálon múlt a Kiadótól érkezett hozzám és már értékeltem is: itt . 
A Let's Kifli szintén a Kiadótól érezett, de ez már a Könyvfalók blog részére, melynek én is egyik szerkesztője vagyok. Még nem olvastam el, de hamarosan sort kerítek rá, mivel mindig is érdekelt, hogy milyen lehet az élet külföldön, ráadásul most apró mozaikokból tehető össze a sok-sok tapasztalat.
A mesés ruhák kalandjai régóta kívánságlistás, most jött el az ideje, hogy elolvassam, legalábbis most ezt érzem.
Végül de nem utolsó sorban az Utazás a végtelenbe egy nagyon nekem való könyvnek tűnik, eddig csak a fülszöveget olvastam és remélem, hogy nem fogok benne csalódni, mert eléggé hirtelen döntés volt. 

Nálam ennyi volt a május, és nálatok?


Megjegyzések

Szilvamag üzenete…
Szép kis zsákmány :) Csak idő legyen mindet elolvasni.
A levelek a bőröndből szerintem nagyon jó kis könyv, szeretni fogod, és remélem, hogy az Alaska nyomábant is, nekem mindkettő nagyon tetszett.

Mik a tervek a könyvhétre, milyen könyveket veszel? :)
Anitiger üzenete…
Alaska nyomában nekem hatalmas kedvenc volt, bár kell hozzá hangulat :)) Remélem tetszeni fog. A többiről már hallottam, de még nem olvastam őket - várom a bejegyzéseket :))) (Egyébként tudom, hogy nem ez volt a cél, de annyira szépséges borítójú könyveket szereztél a hónapban! <3)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…