Ugrás a fő tartalomra

Carole Matthews: Nyári ábrándok- Egy romantikus könyv, amit nem szerettem


Mi van akkor, ha világéletedben többről álmodtál…?
Nell McNamara élete boldog: biztos állása van a helyi falatozóban, kedvese, Olly, imádja, négyéves kislányuk, Petal pedig tündéri, körülötte forog az egész világ. A falatozó renoválásra szorul, Nell pedig azonnal kapva kap az alkalmon, hogy kreativitását kiélje.
Az eredményen felbuzdulva, na meg legdrágább barátainak az unszolására Nell elhatározza, hogy saját vállalkozásba fog. Tüneményes kézitáskákat gyárt, amelyek rövidesen igen-igen kapósak lesznek.
Úgy fest, hogy Nell álmai egy csapásra valóra válnak! Azonban a sikernek ára van, és Nell hamarosan ráébred: rengeteg nehézséggel jár, hogy mindent megtarthasson…
Carole Matthews a Sunday Times bestseller írónője. Tizenkilenc könyve jelent meg eddig. Munkáit húsz nyelvre lefordították, a filmes jogokat Hollywood vette meg
Csupa móka, kacagás és szeretet.
Szívd magadba a napsütést a Nyári ábrándokkal!

Miután elolvastam elég hosszú időnek el kellett telnie, hogy egyáltalán elmondjam róla azt a keveset, amit érzek a könyvvel kapcsolatban. 
Legszívesebben csak pontokba szedném, hogy miért kerülje el mindenki jó messzire ezt az összedobott, borzalmas fordításban megjelent romantikusnak és viccesnek kikiáltott chick lit-et.
Tudjátok mit, ez egy rendkívül rövid nem szerettem a könyvet bejegyzés lesz, mert tényleg annyira nem érdemes írni a könyvről, hogy neki sem állok bővebben kifejteni a véleményemet.

Nem szerettem, mert:


- felszínes, bugyuta a tetszetős borító ellenére
- unalmas történet
- nyivákoló női főszereplő (Nell utáltalak, bocsi, de nem lennénk barátnők)
- borzalmas fordítás, olyan szavakat használt a fordító (meg sem nézem ki volt az), hogy a fülem is ketté állt, csak egy példa: attól koldulnánk. Könyörgöm, ne már!!!
- a házaspár úgy viselkedett, mint két buta gyerek, a pasi alá volt rendelve teljesen a nő akaratának és érdekeinek, legyen az valami jó dolog, vagy éppen képtelenség. Ilyen pár szerintem nincs a való életben, hiába szeretett volna ez a történet közelíteni a mindennapi élethez és szereplőkhöz.
- táskatervező, aki béna táskákat tervez, nulla fantáziával, valamiért mégis bejön neki....
- szerelmi szál -1
- a történet mondanivalója, miszerint - Soha ne add fel! - elveszik az unalomban
- a humor is messze elkerülte a történetet
- a pasiból egy papucsot csinált a történet, Nell viszont ezt ellensúlyozva nem lett egy tökös csaj, hanem egy hanyag, bugyuta anya, akinek hiába van egy helyes kislánya. Petal nem becsüli meg sem a férjét, sem a gyerekét, szóval végig utáltam a női főszereplőt, pedig ez csak ritkán fordul elő. Ezt már említettem, de muszáj újra kihangsúlyoznom
- utáltam, hogy a gyereket Peatlka-nak becézték a könyvben (szerintem csak a magyar változatban), rossz volt olvasni is, pedig egyetlen olyan szereplő volt, akit csíptem, mert egy angyal, képes volt elviselni két ilyen szülőt. 


Összegezve

Csak erős idegzettel és nagyon sok ráérős idővel rendelkező sokat próbált női olvasók figyelmébe ajánlom. 
Vegyük figyelembe, hogy nyugodt lelkiállapotban álljunk neki az olvasásnak, mert a 30-as korosztályt lazán élemedett korosztályként említik, igen picit magamra is vettem. :)

Végül elnézést kérek mindazoktól, akiknek tetszett a történet és a könyvet is szívesen olvasták. A leírtak kizárólag az én szubjektív véleményemet tartalmazták. Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Borsa Brown-A maffia ágyában

A Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.
Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 
Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.
Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 
Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alat…

Tavaszi nyereményjáték

Elérkezett a kedvenc évszakom, a várva várt tavasz, ennek örömére szeretnék kedveskedni Nektek egy nyereményjátékkal.
A játékba történő belépés nagyon egyszerű, nincs kérdés, egyszerűen elegendő ha a facebookon a játékfelhívás alatt hagysz egy kommentet, vagy akár itt a blogon ezen bejegyzés alatt, elegendő ha a a két feladat közül az egyiket teljesítitek.

Elérhetőséget mindenképpen írjatok, ha ennél a bejegyzésnél hagytok üzenetet. 
A facebook like vagy a blogra történő feliratkozás nem kötelező, de megköszönöm ha mégis mellette döntötök.

A játék vége: 2016.04.30. 

A nyeremény:A nyereményt csak magyarországi címre postázom, köszönöm a megértést. 
Sok szerencsét!