Ugrás a fő tartalomra

Elizabeth Adler Bűnös gazdagok

Egyszerűen lebilincselő, eredeti, olvasmányos regény, a karakterek pont annyira erősek amennyire az adott helyzet megkívánja. A könyv végére több szereplő a szívünkhöz nőtt és nehéz volt őket elengedni az utolsó lapon.


Elizabeth Adler-től nem is lehetett volna jobbat választanom, mint a Bűnös gazdagokat.
A cselekmény és az idősíkok (1900-napjaink) változása folyamatosan ébren tartja az ember figyelmét és kíváncsiságát, mert fordulatos, kalandos, látványos a könyv, megelevenedik a szemünk előtt a múlt és a jelen, melyet egyetlen ember kapcsol össze a titokzatos Poppy Mallory, akinek az örökségéért megindul a harc a jelenben, a lehetséges örökösök gyilkolják egymást és küzdenek a mesés vagyonért, melyet Poppy hagyott hátra, akinek kalandos élete szintén a szemünk előtt áll össze egy emberi sorssá Mike Preston oknyomozó riporter nyomozása során, aki a jelenben kezdi kutatni Poppy életét, naplóbejegyzések és elbeszélések alapján, de mindezért beutazza a fél világot és pontot tesz az ügy végégre, kiderül ki is az örökös. Fordulatokban bővelkedő nyomozásra ösztönző regény, mivel mi is észrevétlenül kezdünk belebonyolódni a történetbe és keressük az örököst vagy éppen izgulunk Poppyért.Kellemes kikapcsolódást nyújtó olvasmány, nagyon tetszett.

Egyetlen dolgot nem szeretek a könyvel kapcsolatban.
Nézzétek meg a borítót, hát illik ez egy 1900-as éveket nagyban érintő könyvhöz?
Hasonló stílusban készült borítót tudtam volna elképzelni, mint a lenti képek csak a könyvhöz kapcsolódóan, de stílusba inkább ezek álltak volna közelebb az én elképzelésemhez, de ettől függetlenül a könyv értékéből a borító semmit nem vett el.


El Paso Texas Casasola Azonosítatlan nő
El Paso Texas Casasola Azonosítatlan Child
képek forrása

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…