Ugrás a fő tartalomra

Katie Fforde, Hív Amszterdam

Hív Amszterdam - a szerelem hullámain, a cím alapján legalábbis azt hittem, hogy bele fogok szeretni ebbe a könyvbe, szerelem, tenger, Amszterdam, minden adott lett volna, de sajnos csalódnom kellett, nem is kicsit.
Az írónőtől sokkal többet vártam, ha ezt a könyvet olvastam volna tőle először biztos, hogy többet nem veszek kézbe tőle semmit, ezek után is gondolkodni fogok azon, hogy elolvassam-e a várólistámon szereplő Ház kilátással, Szerelmes levelek és a Tökéletes ajánlat köteteket, pedig úgy örültem, hogy sikerült beszereznem őket.
Lehet el kell majd telnie pár hétnek, hónapnak mire úgy fogom érezni, hogy Katie Fforde-tól szeretnék olvasni valamit, vagy legalábbis újra érdeklődni fogok az írónő könyvei iránt.

Az alaptörténet még nem volna rossz, egy fiatalabbra lecserélt feleség, aki új életet szeretne kezdeni, új munka, új otthon, ami egy hajón van(szuper!) és ott egy fiatal lány, aki rájön, hogy mást vár az élettől, mint egy elkapkodott házasságot az unalomba süppedve élni a kertvárosban, ráadásul még össze is fonódik a két nő élete, ami egy hajós kalandban teljesedhetne ki néhány pasival és bátorság próbával(ez pl. tetszett), lehetett volna egy remek kalandos, vicces, sírós-nevetős történet, ehelyett alig vártam, hogy vége legyen a könyvnek, a szereplők nem voltak elég karakteresek, a leírás enyhén lagymatag volt és a várt tengeri kaland is csak némi csónakázásra emlékeztetett.

Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, mert a sok nagyon jó kritikát olvastam a könyvről, de nekem nem tetszett.

Ez van, remélem a Ház kilátással szerethetőbb, olvashatóbb lesz, ha oda jutok, mert a címe tetszik....

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…