Ugrás a fő tartalomra

Baráth Viktória: A Főnök

Valóban ​te irányítod a saját életedet?
Ana Moreno békésen él Albuquerque leggazdagabb negyedében. Mindene megvan, amiről egy nő álmodhat: csodás ház, személyzet és egy milliomos vőlegény, akivel boldogan tervezgetik az esküvőjüket. A rózsaszín álomvilágnak azonban vége szakad, amikor egy este ismeretlenek elrabolják Anát. A lány ekkor döbben rá arra, hogy az élete mégsem volt olyan fényes és csillogó, mint ahogy azt gondolta. Fogvatartója válaszút elé állítja: ha életben akar maradni, meg kell tanulnia alkalmazkodni ahhoz a kegyetlen világhoz, amibe került. A titkok és csalódások hálójában őrlődve azonban arra még ő sem számít, hogy a bosszúvágy egy teljesen új emberré fogja átváltoztatni.
Hol a határ jó és rossz között? Mire lehet képes az ember, ha a bosszú hajtja? Vajon létezhetnek valódi érzelmek egy kegyetlen világban, vagy csak az érdek vezérli a tetteinket?
Baráth Viktória, az Első tánc című nagy sikerű könyv szerzője ezúttal egy izgalmakban, érzelmekben és erotikában gazdag történetben mutatja be az alvilág rideg valóságát.

Baráth Viktóriától korábban még nem olvastam, hiába volt az Első tánc sokak körébe népszerű, nálam valahogy kimaradt. Ismerkedésünket A Főnök olvasásával kezdtem és már hetekkel ezelőtt befejeztem, de időt kellett adnom magamnak, hogy minden leülepedjen, mert bizony engem felkavart - jó értelemben - a történet.

Már a regény borítójából sejteni lehet, hogy siker, pénz és csillogás várható, de ami belül van az még ennél is sokkal lenyűgözőbb. Igazi viharos érzelmeket kap az olvasó és biztos vagyok benne, hogy mindenki kapkodni fogja a levegőt, ahogy a történet pörög és formálódik. 

Megismerkedhetünk Ana Moreno-val az elkényeztetett, luxuséletet élő cicababával, akinek hirtelen a "kedves" vőlegénye jóvoltából lejjebb kell adnia az addigi életviteléből, nem is kicsit, mert egy váratlan fordulatnak köszönhetően az alvilág legmélyebb bugyraiban találja magát Ryan felügyelete alatt, ahol a vagy megszoksz, vagy megszöksz elv uralkodik, ja, hogy itt az utolsó opció nem opció? Ana választ és egy új, számára addig elképzelhetetlen életet kezd élni. 

Az első meglepetés az volt, hogy a regény helyszíne nagyjából nem sokat változik a történet során, de meglepő módon ez egyáltalán nem volt zavaró, hiszen annyi érzelem és cselekmény futott egyszerre a szemünk előtt, hogy nem volt időm olyan apró dolgokon agyalni, hogy miért egy középpont köré helyezkedik a történet. Nem volt túlírva, nem a külsőségek domináltak, úgy, mint a luxus környezet, vagy menő autók, ékszerek, hanem helyette az érzelmekre és a karakterekre került a hangsúly. Ez utóbbi számomra pozitív élmény volt.

Nagyon tetszett, hogy leginkább a szereplők belső gondolatai és cselekedetei tudták előre vinni a történetet. Annak ellenére, hogy a téma nem könnyed és a szereplők sem a tipikusan elsőre megszeretem őket figurák, mégis viharos érzelmeket tudtak kiváltani belőlem. Ráadásul ezek az érzelmek hullámvasúton történő utazáshoz voltak hasonlíthatóak, hiszen hol szerettem és teljesen azonosultam velük, hol pedig ököllel tudtam volna őket püfölni, mert annyira máshogy gondolkodtak és cselekedtek, mint ahogy az az én értékrendemhez viszonyítva elvárható lett volna tőlük.

"Hogy hogyan váltam azzá, aki most vagyok? Már magam sem tudom pontosan. Minden olyan régen történt, de egyvalami tisztán él az emlékezetemben: a rettegés. A félelem és a kétségbeesés sodort magával, én pedig hiába kutattam kapaszkodó után, minden kicsúszott a kezeim közül."

Ana és Ryan egyenrangú karakterek, akik szinte megelevenedtek a lapokon. Forrt a levegő köztük, szerethető és gyűlölhető volt egyszerre mindkettő. Képesek voltak nagyfokú érzelmeket kiváltani, ami a zseniális karakterábrázolásnak volt köszönhető. A két szereplő együttesen teremtett egy lebilincselő atmoszférát maga köré, szerintem ez volt a nagy erőssége ennek a regénynek.

Először gyanakodtam, hogy nem én vagyok a célközönség, mert az alvilág és a téma elég messze áll tőlem, de rá kellett jönnöm, hogy ebben a regényben sokkal több van, mint egy rosszfiú és egy cicababa furcsa kapcsolata. Két eltérő háttérrel rendelkező ember egymásra találása elevenedik meg, igazi viharos érzelmek és a pszichére ható cselekmények sorozatával. 

Örültem, hogy gyorsan pörgött a történet, már az elején meg volt a nagy durranás, amit még több robbanás követett, nem gondoltam, hogy egészen a végéig ennyire le fog nyűgözni egy számomra ilyen idegen környezetben játszódó regény. Végtére bevallhatom, hogy nem tudtam elengedni a szereplők kezét és szinte le sem tudtam tenni a regényt, még evés közben is velem volt, pedig ez ritkán fordul elő mostanában.

A vége pedig OMG, hát valami döbbenetes, bátor és vakmerő, szinte sokkolja az olvasót!

Összességében egy kidolgozott, pörgős és izgalmas történet. Nem egy tipikus romantikus regény, hanem egy kemény, izzó és érzelmekkel teli alvilági mese, egy csipet erotikával fűszerezve. A karakterek pedig teljesen belesimulnak a környezetükbe, szinte megelevenedtek a lapokon. 

Még több ilyen regényt szeretnék olvasni Baráth Viktóriától!Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…