Ugrás a fő tartalomra

Szeptemberi beszerzések

Szeptemberben 5 könyv került hozzám, igaz ebből 3 könyv egy trilógia részét képezi. Nora Robertstől az O'dwyer-örökség trilógia egy nagyobb beruházás volt, mert nem szerettem volna részleteiben megvenni, hanem egyszerre ütemeztem be a megvásárlásukat. A borítóba már a megjelenésnél beleszerettem, igaz az olvasást még nem kezdtem el, de elég nagy elvárásaim vannak a trilógiával kapcsolatban, majd kiderül, hogy mit is tartogat a három kötet. Julianne Donaldson Edenbrook történetéről már annyi jót olvastam, hogy muszáj volt beszereznem egy saját példányt is, már olvasom és eddig tetszik, csak kicsit lassabban haladok, mert a könyvtári könyveket vettem előre, mint például Agatha Chirsti-től a Grand tour-t,  igazából most nagyon izgalmas könyveket sikerült kikölcsönöznöm, de az idő véges, mivel mások is várnak arra, hogy kikölcsönözhessék a nálam lévő könyveket. Végül ott van Kordos Szabolcstól a Turista from Hungary, ami recenzióként került hozzám és már el is olvastam, sőt az értékelésen is túl vagyok. Meg kell mondanom, hogy nekem valóban nagyon tetszett a sok-sok kiragadott életkép az idegenvezetők világából. 
Úgy gondolom, hogy ez a hónap is igen jól sikerült beszerzés terén szép és reményeim szerint izgalmas könyveket sikerült beszereznem. Megjegyzések

Vegazus üzenete…
Szia Kritta! Azt szeretném kérdezni, hogy megkaptad-e az e-mailemet? A levelezőlistán úgy jelzi, hogy számodra kézbesíthetetlenek a levelek. Nem tudom, mit jelent ez, nincs esetleg tele a postafiókod?
Kritta üzenete…
Szia!

Megkaptam és válaszoltam is rá (igaz csak most, mert telefonról nem tudtam) a csoportban. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…