2019. január 6., vasárnap

J.D. Barker: Az ötödik áldozat - a 4MGY visszatér - rövid értékelés

Fülszöveg: A ​negyedik majom folytatásában egy új sorozatgyilkos járja Chicago utcáit, miközben Sam Porter nyomozó egyre mélyebbre ás a Négy Majom Gyilkos sötét múltjában.

Porter nyomozót és csapatát az FBI eltiltotta a Négy Majom Gyilkos vadászatától. Amikor egy fiatal lány holttestére bukkannak a Jackson park lagúnájának befagyott vizében, a rendőrök pillanatok alatt kiderítik, hogy Ella Reynoldsról van szó, aki három héttel korábban tűnt el. De vajon hogyan került oda? A lagúna vize hónapok óta be van fagyva. Ráadásul nem ez az ügy egyetlen furcsasága. Ella Reynolds egy másik lány ruháit viseli, aki két nappal korábban tűnt el. Miközben a Chicagói Rendőrség nyomozói mindent elkövetnek azért, hogy felderítsék a fordulatokban gazdag ügyet, Porter titokban a Négy Majom Gyilkost üldözi. Pontosan tudja, hogy a legkönnyebben úgy találhat a nyomára, ha megkeresi az anyját. Amikor a kapitány tudomást szerez Porter szabadidős tevékenyéségéről, felfüggeszti a nyomozót, és társainak, Clairnek és Nash-nek egyedül kell megtalálnia az új gyilkost.
Porter megszállottan üldözi a célpontját. Egy szemcsés fotót követ Chicagótól egészen New Orleansig, és közben egy olyan sötét világra bukkan, amely minden képzeletét felülmúlja. Arra is rádöbben, hogy csupán egyetlen olyan hely létezik, amely még egy sorozatgyilkos elméjénél is ijesztőbb: az anyja tudata, aki világra hozta őt.


Mostantól rövid vélemények, benyomások, érzések olvashatóak a blogon! A miértekért kattints!

Számomra ezt nyújtott a könyv: 

- Remek kikapcsolódás
- A műfaj egyik legjobbja
- Kidolgozott karakterek
Sokkal jobban élveztem, mint az első részt, pedig az sem volt piskóta. Azonban az ötödik áldozat igazán leásott a legsötétebb elmék legmélyére. A karakterek remekül kidolgozottak, izgalmasak, imádtam az összetettségüket. A csattanókból több is adódott, igaz, aki szemfüles már nagyjából a közepén ki tudta logikázni, hogy kinek hol a helye ebben a bonyolult kirakósban. 

Remek írói stílus, filmkockaként pergő történet, imádtam. 
A fél pontot azért vontam le, mert az egyik motívum, ami a gyilkost jellemezte már megjelent a Gyilkos elmék című sorozatban is, így annak okozati visszakövetése már kevésbé volt izgalmas számomra. Azt nem tudom, hogy az író koppintotta a sorozatból az ötletet vagy fordítva, de érezhető átfedés van a karakter mozgatórugója és a kivitelezés mibenlétében is. Emiatt picit csalódott voltam, de ettől függetlenül az utóbbi idők legjobb thriller-horror sorozata J.D Barker regénye. 
A függővég pedig ismét folytatás után kiált, alig várom, hogy kiadják! Ajánlom mindenkinek, aki rajong a műfajért, mert ez igazi csemege, minden szempontból.


0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon