Ugrás a fő tartalomra

Évértékelés, vágyak, fogadalmak listába szedve, avagy az év végi zárás

Képtalálat a következőre: „year end close photo”PuPillánál  láttam, hogy készít olvasmánylistát évről évre, ezért idén én is készítek egy ilyen listát, mivel nagyon hasznos és remek áttekintést nyújt az éves olvasmányaimról, vagyis inkább azokról az olvasásokról, amelyekről bejegyzés is született. Úgy döntöttem, hogy a listába azok a könyvek, amikről valamilyen oknál fogva nem írtam most itt nem fognak szerepelni a könnyebb áttekinthetőség érdekében.Értékeltem

1. Sean Patrick: Ébreszd fel a benned rejlő géniuszt
2. Sophie Kinsella: A boltkóros Hollywoodban
3. Janet Evanovich-Lee Goldberg: A nagy zsákmány
4. Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!
5. Carl-Johan Forssén Ehrlin: Aludj el szépen, Bendegúz
6. Sara Crowe: Campari reggelire
7. Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében
8. Rachel Cohn-David Levithan: Dash és Lily
9. Louise Walters: Levelek a bőröndből (VCS)
10. Kate Bennett: Megkarcolt élet
11. Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall
12.Sir Steve Stevenson: Titokzatos bűntény az Eiffel-toronynál
13. Sophie Kinsella: Hová lett Audrey?
14. Sophie Hannah: Monogramos gyilkosságok
15. Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz
16. Mary Kay Andrews: Az élet virágos oldala
17. Janet Evanovich - Lee Goldberg: A nagy hajsza
18. Katarina Bivald: Garantált Hepiend
19. Zoe Sugg: Girl online
20. R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
21. Izolde Johannsen: A titokzatos felcser
22. Ellen DeGeneres: Szórakozol velem?!
23.Bear Grylls: Tűzön-vízen át
24. Beatrix Potter: Pecás Jeremiás kalandjai
25. Rita Falk: Télikrumpligombóc
26. Anna Banks: Triton
27.Emily St. John Mandel: Tizenegyes állomás
28. Durica Katarina: Szlovákul szeretni
29. Dolores Redondo: A láthatatlan őrző
30. Paula Hawkins: A lány a vonaton (újraolvasás) (Mini-könyvklub)
31. Mitch Cullin: Mr Holmes
32. Izolde Johannsen- Michael T. Marble: A birodalmi kalóz
33. Dolores Redondo: A csontok öröksége
34. Gregus Gábor: Pillanatnyi elmezavar
35. Helen Simonson: Pettigrew őrnagy utolsó csatája (VCS)
36. Jo Nesbø: A fiú (Mini-könyvklub)
37. M.C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja
38. Georges Simenon: Madam Maigret barátnője

A teljes olvasási listám 60 könyvből és több, mint 20 ezer oldalból állt idén, ami lehetett volna több is, de én így is nagyon elégedett vagyok. Most részletesebb statisztikát nem is készítenék, hiszen számomra nem a számok, hanem a blogolás és az olvasás élménye a lényeg.

Nyereményjáték

Áprilisban szerveztem egy nyereményjátékot Katherine Boo Az örök szépségen túl című könyvéért. Engem is meglepett, hogy mennyire szerettek játszani és milyen sikeres lett ezáltal ez a bejegyzés.Rovatok

Az év első felében majdnem minden héten jelentkeztem az elmúlt heti örömködős rovattal, ami ahogy a statisztikából láttam szintén elég népszerű lett, de végül úgy gondoltam, hogy ezt a részt fotók formájában átviszem az Instagram oldalamra. Viszont helyette havi összegzős bejegyzések készültek, kizárólag könyves témában. 

A beszerzős/összegzős rovatot és a friss megjelenéseket szintén nagyon szerettétek, ezért ez jövőre is biztosan marad állandó rovatként.

Book Tag:

Nyári Book Tag,
Moly.hu Book Tag
Back to school Book Tag,
Melyiket Inkább Book Tag
Állati Book Tag


Interjú

Interjú Valcsicsák Zoltánnal, az Álmomban Bhutánban ébredtem című könyv írójával
Izolde Johannsenn-nel is volt alkalmam interjúzni, a Birodalmi kalóz kapcsán


Közösségi oldalak

Új közösségi oldalon is elérhetővé váltam a Facebook  mellett idén már Instagram-on is megtalálhattatok konyvleloblog néven. Facebookon kizárólag a bloggal és a könyvekkel összefüggő bejegyzéseket/híreket osztottam meg, míg Instagram-on egy kicsit személyesebb vonatkozásban is megismerhettetek.  A facebbok követők száma  317   főre  emelkedett, míg Instagram-on   181  rendszeres követőm van. 
Molyon pedig továbbra is igyekeztem frissen tartani az olvasmányaimat, bevallom nem mindig sikerült, de igyekeztem és immáron a mai nappal 6 éves Moly tag vagyok.

Kihívások, Könyvklub

Amire nagyon büszke vagyok, hogy Molyon teljesítettem a Légy Te is Sherlock Holmes Vol.7. kihívást és plecsnit is kaptam érte, annak ellenére, hogy nem volt könnyű kitalálni a válaszokat.

Ismét részt vettem Mini-könyvklubban, ahol ezúttal krimiket olvastunk, bár sajnos nem tudtam minden hónapot teljesíteni (oka a személyes résznél).

Sajnos idén sem sikerült a Várólista csökkentésem. Összesen 3 regényt olvastam el a listámról és csak kettőről írtam értékelést. 2017. vonatkozásában igyekeztem még jobban összeválogatni a listára az olvasandókat, remélem végre ügyes voltam és kipipálható terveket tűztem ki.
Íme a listám: Várólista 2017.

Személyes

Képtalálat a következőre: „baby waiting photos”Ahogy talán észre is vettétek az év utolsó két hónapjában nagyon kevés bejegyzés született, ennek oka, hogy kisbabát várok, ezért egy picit mind szellemileg, mind pedig fizikailag lelassultam és ezt a blog is megszenvedte, bár az örömünk határtalan.
Tervek

Szeretnék ismét aktívan visszatérni az olvasáshoz, a nálam lévő recenziós példányokról bejegyzést írni és újra rendszeresen vezetni a blogot, ami ezen felül lesz, az már csak hab a tortán. 

Nem maradt más hátra, mint Boldog új évet kívánni minden kedves olvasómnak, blogger társamnak és a kiadóknak!


Többieknél az év:


Megjegyzések

katacita üzenete…
Gratulálok a babaváráshoz! :)))
Boldog új évet kívánok nektek, de azt hiszem, ez most nem is kérdés, hogy az lesz. :)
Kritta üzenete…
Köszönjük szépen! Neked is boldog új évet kívánok!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…