Ugrás a fő tartalomra

Katie Fforde Száz boldog esküvőm


 Igazi csajos regényt sikerült olvasnom, humoros, jól megírt, szerethető karakterekkel.

Na nem azt mondom, hogy mélyen szántó gondolatok, vagy váratlan fordulatok söpörtek volna végig a regényen, de meg kell hagyni volt egyfajta bája.
Humoros-e? Igen, volt benne egy-két poén és angol humor is, besűrítve a romantika köré, ami talán néha picit sok, de nem terhelő.
Adott három fiatal, tehetséges, innovatív nő. Sarah az esküvőszervező, Elsa a varrónő és Bron a fodrász, mindhárman a sikert keresik, legyen szó akár a munkáról, akár a magánéletükről.
Talán az már az elején sem titok, hogy happy end lesz a vége, de nem is ez a lényeg, hanem az , hogy egy könnyed stílusban megírt regényt olvashatunk, amit még az 534. oldalon is a legyen már vége érzés nélkül olvasunk. Inkább azt érezzük, hogy bárcsak folytatódna a történet, mert annyira belefonódtunk mi is a cselekménybe, el sem akarjuk hinni, hogy már a végére is értünk.
A regény az esküvőszervezés köré épül fel, ez fogja össze a szereplőket, adja meg helyszíneket. Imádtam az angol vidéki környezetet, a ház a kápolnával.... na inkább bele sem gondolok, milyen szuper helyszín lenne egy valós esküvőhöz, ha létezne a valóságban is.  
Sarah nem hisz a szerelemben, a másik két lánnyal ellentétben, de ahogy haladunk előre a regényben észrevehetjük, ahogy szépen lassan átalakul és kinyílik.
Egy híresség esküvőjét kell megszervezniük, nem is akármilyen határidőkkel és kihívásokkal tarkítva, amit csak bonyolít egy terhes testvér, akinek történetesen egy napon van az esküvője a sztár esküvőjével, ami egy közelgő katasztrófát enged sejtetni.  Persze mindenki talpraesett, főleg az egyik hősszerelmes és menti a menthetőt nem is akárhogyan.
A háttérben pedig kapcsolatok épülnek és bomlanak fel, azért, hogy a végén mindenki elnyerje méltó jutalmát, az álmodott karriert és a nagy Ő-t.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…