Ugrás a fő tartalomra

Jarad Cade-Agatha Christie és a hiányzó tizenegy nap

Bizony-bizony Agatha Christie-nek is volt egy kis titok a múltjában, amiről élete folyamán nem beszélt csak egyetlen egyszer.

Az írónő rejtélyes 11 napjára próbál fényt deríteni a könyv Jared Cade tolmácsolásában.

1926. december 3-án eltűnt Agatha Christie, hátrahagyva családját. Úgy tűnt el, hogy senkinek nem szólt egy szót sem, arról, hogy mire készül. Az autóját megtalálták nem is annyira messze az otthonától és emiatt elindultak a találgatások, hogy talán balesetet szenvedett és a vidéket járja, mert amnéziás lett, vagy öngyilkos lett, esetleg a férjének van köze az eltűnéséhez.
Senki nem tudott konkrét választ adni, az egész Angliát foglalkoztató titokra. Valóságos keresési láz vette kezdetét az egész országban. Mindenki azt szerette volna tudni hová tűnt az írónő.
Végül 11 nap keresés után egy harrogate-i szállodában találták meg, ahonnan családja vitte haza, a sajtónak pedig azt állították, hogy amnéziás az írónő, ezért nem emlékszik semmire, illetve ezért nem adott életjelet magáról, ami azért nem teljesen volt igaz, csak a véletlenek(?) miatt nem volt egyértelmű a jelzés, vagy arra senki nem figyelt fel.
A könyvből sok kérdésre választ kapunk, viszont vannak nyitott szálak is, ami találgatásra, gondolkodásra készteti az olvasót.
Az író alapos kutatásokat végzett, elolvasott minden korabeli újságot és Agatha barátnőjének a lánya mesélte el neki a történetet, ahogy ő hallotta annak idején.
Azt mindenki döntse el maga, hogy mit gondol az eltűnésről. Én személy szerint az írónő egy jól átgondolt kísérletének tartom, amelynek ő is részese volt, talán  annyira jól fűzte a szálakat, hogy ő maga is belebonyolódott egy picit.

Érdekes olvasmány volt a könyv, amit színesítettek a fotók, amit eddig nem publikáltak sehol.
Agatha Christie rajongóknak szívből ajánlom a könyvet. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…