Ugrás a fő tartalomra

Jarad Cade-Agatha Christie és a hiányzó tizenegy nap

Bizony-bizony Agatha Christie-nek is volt egy kis titok a múltjában, amiről élete folyamán nem beszélt csak egyetlen egyszer.

Az írónő rejtélyes 11 napjára próbál fényt deríteni a könyv Jared Cade tolmácsolásában.

1926. december 3-án eltűnt Agatha Christie, hátrahagyva családját. Úgy tűnt el, hogy senkinek nem szólt egy szót sem, arról, hogy mire készül. Az autóját megtalálták nem is annyira messze az otthonától és emiatt elindultak a találgatások, hogy talán balesetet szenvedett és a vidéket járja, mert amnéziás lett, vagy öngyilkos lett, esetleg a férjének van köze az eltűnéséhez.
Senki nem tudott konkrét választ adni, az egész Angliát foglalkoztató titokra. Valóságos keresési láz vette kezdetét az egész országban. Mindenki azt szerette volna tudni hová tűnt az írónő.
Végül 11 nap keresés után egy harrogate-i szállodában találták meg, ahonnan családja vitte haza, a sajtónak pedig azt állították, hogy amnéziás az írónő, ezért nem emlékszik semmire, illetve ezért nem adott életjelet magáról, ami azért nem teljesen volt igaz, csak a véletlenek(?) miatt nem volt egyértelmű a jelzés, vagy arra senki nem figyelt fel.
A könyvből sok kérdésre választ kapunk, viszont vannak nyitott szálak is, ami találgatásra, gondolkodásra készteti az olvasót.
Az író alapos kutatásokat végzett, elolvasott minden korabeli újságot és Agatha barátnőjének a lánya mesélte el neki a történetet, ahogy ő hallotta annak idején.
Azt mindenki döntse el maga, hogy mit gondol az eltűnésről. Én személy szerint az írónő egy jól átgondolt kísérletének tartom, amelynek ő is részese volt, talán  annyira jól fűzte a szálakat, hogy ő maga is belebonyolódott egy picit.

Érdekes olvasmány volt a könyv, amit színesítettek a fotók, amit eddig nem publikáltak sehol.
Agatha Christie rajongóknak szívből ajánlom a könyvet. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Borsa Brown-A maffia ágyában

A Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.
Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 
Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.
Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 
Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alat…

Tavaszi nyereményjáték

Elérkezett a kedvenc évszakom, a várva várt tavasz, ennek örömére szeretnék kedveskedni Nektek egy nyereményjátékkal.
A játékba történő belépés nagyon egyszerű, nincs kérdés, egyszerűen elegendő ha a facebookon a játékfelhívás alatt hagysz egy kommentet, vagy akár itt a blogon ezen bejegyzés alatt, elegendő ha a a két feladat közül az egyiket teljesítitek.

Elérhetőséget mindenképpen írjatok, ha ennél a bejegyzésnél hagytok üzenetet. 
A facebook like vagy a blogra történő feliratkozás nem kötelező, de megköszönöm ha mégis mellette döntötök.

A játék vége: 2016.04.30. 

A nyeremény:A nyereményt csak magyarországi címre postázom, köszönöm a megértést. 
Sok szerencsét!