Ugrás a fő tartalomra

Játékos babafejlesztéshez ajánlok könyvet

A kicsi fejlődését elősegítő játékok és ötletek valódi kincsestára ez a könyv, amelyekkel feldobhatod a mindennapi szülői rutint, és stimuláló, fejlesztő közeget biztosíthatsz a babának.
Ez az ellenállhatatlan könyv inspiráló, a baba életkorához igazodó tevékenységeket sorol fel az első 12 hónap minden egyes napjára, az újszülött kortól egészen egyéves korig, sok remek tanáccsal és ötlettel az újdonsült anyukák és apukák számára.


A korai játékos fejlesztést már egészen kisgyermek, sőt csecsemőkorban érdemes és szükséges elkezdeni. 
A korai fejlesztéssel megelőzhetőek a későbbi problémák, mely érintik a mozgásfejlődést, vagy éppen az idegrendszert. Szülőként nem vagyunk szakemberek, de nagyon sokat tehetünk gyermekünk egészséges fejlődése érdekében már egészen pici kortól kezdve, ezt nem győzöm hangsúlyozni. Ehhez nyújt segítséget ez a gyűjtemény. 
Bátran nevezhetjük gyűjteménynek, hiszen az év minden napjára tartogat számunkra egy-egy készségfejlesztő játékot, tippet, receptet vagy útmutatót. 
A könyv felépítése nagyon megkönnyíti számunkra a fejlesztést, hiszen a baba életkorának megfelelően, hónapokra lebontva találjuk meg a feladatokat. Emellett a mamák számára is rejlik  egy-egy tanács a könyvbe, amit érdemes megfogadni, sőt a babák korának megfelelő kreatív tanácsokkal is találkozhatunk.
Mint gyakorló szülő, én magam is meglepődtem, hogy mennyi hasznos és számomra addig ismeretlen fejlesztési lehetőségekkel találkoztam.

Az egyes életkorok előtt egy rövid összefoglalót is találunk arra vonatkozóan, hogy a kisbabánk éppen hol tart a fejlődésben és abban a korban feltehetően mik azok a készségek, melyeket már elsajátított. 
Ez egy önellenőrzésnek is remek, de ne feledjük, hogy ezek az adatok, mint a könyvben is megjelenik csak feltehetőleg vonatkoznak kisbabánkra. Ne ijedjünk meg, ha kisbabánk még nem tart ott ahol a legtöbb baba a korában, hanem segítsünk nekik napról napra a feladatok ismétlésével és újak kipróbálásával. Meg fogjuk látni, hogy milyen gyorsan fejlődnek és mennyire szeretik ezeket a közös mókákat. Hangsúlyoznám, hogy a kötet csupa-csupa játékos feladatot tartalmaz, ami alapja egy közös mókázásnak. 

A kötet gyönyörű, színes kivitelezésű, képekkel gazdagon illusztrált és kellemes méretben kerül a kezünkbe. 

Külön pozitívum, hogy a kötet végén további szakirodalmat, valamint hasznos magyar vonatkozású weboldalakat ajánlanak az olvasónak. 

Két feladatot emelnék ki a számos érdekesség közül. Az egyik a kisbabám életkorának megfelelő, 2 hónapos korosztály számára ajánlott. A kontrasztos mintákkal segítünk nekik gyakorolni, hogyan fókuszálják a tekintetüket, valamint fejleszti a térlátást is. 
A kislányommal minden nap megnézzük ezt a két oldalt és láthatóan tetszenek neki. Nézzétek: 


A 4 hónapos korosztály számára ajánlott sok-sok ötlet közül az egyik kedvencemet emelném ki. 

Akasszunk egy kinagyított fotót magunkról a kocsiülés támlájára úgy, hogy a baba menet közben lássa. Meg fogja nyugtatni az ismerős arcok látványa és a hangod, ahogy vezetés közben beszélsz hozzá. 
Ezt remek ötletnek tartom, mert nálunk is kicsit bajos az autóval történő utazás, de itt egy megoldás, amit érdemes kipróbálni. 

Ezek csak kiragadott kis részletek voltak a könyvből, emellett még sok-sok izgalmas feladattal találkozhat az olvasó.

Ami a legpozitívabb számomra a kötetben, hogy a bemutatott fejlesztések nem igényelnek külön anyagi ráfordítást, hiszen a legtöbb feladat a háztartásban megtalálható eszközökkel kivitelezhető, vagy éppen a könyvet hívhatjuk segítségül. 

Átfogó kötet az első 12 hónapra vonatkoztatva, amit bátran ajánlok kezdő és gyakorló szülőknek egyaránt, hiszen mindannyiunknak a babánk egészséges testi és lelki fejlődése a legfontosabb. Ehhez pedig az utóbbi idők egyik legtartalmasabb kötetét tarthatjuk a kezünkbe, gyönyörű kivitelezésben. 

A könyvet köszönöm a Centrál Médiacsoportnak!
Kiadás éve: 2016
Kiadó: Centrál Médiacsoport
Oldalszám: 260
Fordította: Sárossy-Beck Anita


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…