2017. szeptember 7., csütörtök

Játékos babafejlesztéshez ajánlok könyvet

A kicsi fejlődését elősegítő játékok és ötletek valódi kincsestára ez a könyv, amelyekkel feldobhatod a mindennapi szülői rutint, és stimuláló, fejlesztő közeget biztosíthatsz a babának.
Ez az ellenállhatatlan könyv inspiráló, a baba életkorához igazodó tevékenységeket sorol fel az első 12 hónap minden egyes napjára, az újszülött kortól egészen egyéves korig, sok remek tanáccsal és ötlettel az újdonsült anyukák és apukák számára.


A korai játékos fejlesztést már egészen kisgyermek, sőt csecsemőkorban érdemes és szükséges elkezdeni. 
A korai fejlesztéssel megelőzhetőek a későbbi problémák, mely érintik a mozgásfejlődést, vagy éppen az idegrendszert. Szülőként nem vagyunk szakemberek, de nagyon sokat tehetünk gyermekünk egészséges fejlődése érdekében már egészen pici kortól kezdve, ezt nem győzöm hangsúlyozni. Ehhez nyújt segítséget ez a gyűjtemény. 
Bátran nevezhetjük gyűjteménynek, hiszen az év minden napjára tartogat számunkra egy-egy készségfejlesztő játékot, tippet, receptet vagy útmutatót. 
A könyv felépítése nagyon megkönnyíti számunkra a fejlesztést, hiszen a baba életkorának megfelelően, hónapokra lebontva találjuk meg a feladatokat. Emellett a mamák számára is rejlik  egy-egy tanács a könyvbe, amit érdemes megfogadni, sőt a babák korának megfelelő kreatív tanácsokkal is találkozhatunk.
Mint gyakorló szülő, én magam is meglepődtem, hogy mennyi hasznos és számomra addig ismeretlen fejlesztési lehetőségekkel találkoztam.

Az egyes életkorok előtt egy rövid összefoglalót is találunk arra vonatkozóan, hogy a kisbabánk éppen hol tart a fejlődésben és abban a korban feltehetően mik azok a készségek, melyeket már elsajátított. 
Ez egy önellenőrzésnek is remek, de ne feledjük, hogy ezek az adatok, mint a könyvben is megjelenik csak feltehetőleg vonatkoznak kisbabánkra. Ne ijedjünk meg, ha kisbabánk még nem tart ott ahol a legtöbb baba a korában, hanem segítsünk nekik napról napra a feladatok ismétlésével és újak kipróbálásával. Meg fogjuk látni, hogy milyen gyorsan fejlődnek és mennyire szeretik ezeket a közös mókákat. Hangsúlyoznám, hogy a kötet csupa-csupa játékos feladatot tartalmaz, ami alapja egy közös mókázásnak. 

A kötet gyönyörű, színes kivitelezésű, képekkel gazdagon illusztrált és kellemes méretben kerül a kezünkbe. 

Külön pozitívum, hogy a kötet végén további szakirodalmat, valamint hasznos magyar vonatkozású weboldalakat ajánlanak az olvasónak. 

Két feladatot emelnék ki a számos érdekesség közül. Az egyik a kisbabám életkorának megfelelő, 2 hónapos korosztály számára ajánlott. A kontrasztos mintákkal segítünk nekik gyakorolni, hogyan fókuszálják a tekintetüket, valamint fejleszti a térlátást is. 
A kislányommal minden nap megnézzük ezt a két oldalt és láthatóan tetszenek neki. Nézzétek: 


A 4 hónapos korosztály számára ajánlott sok-sok ötlet közül az egyik kedvencemet emelném ki. 

Akasszunk egy kinagyított fotót magunkról a kocsiülés támlájára úgy, hogy a baba menet közben lássa. Meg fogja nyugtatni az ismerős arcok látványa és a hangod, ahogy vezetés közben beszélsz hozzá. 
Ezt remek ötletnek tartom, mert nálunk is kicsit bajos az autóval történő utazás, de itt egy megoldás, amit érdemes kipróbálni. 

Ezek csak kiragadott kis részletek voltak a könyvből, emellett még sok-sok izgalmas feladattal találkozhat az olvasó.

Ami a legpozitívabb számomra a kötetben, hogy a bemutatott fejlesztések nem igényelnek külön anyagi ráfordítást, hiszen a legtöbb feladat a háztartásban megtalálható eszközökkel kivitelezhető, vagy éppen a könyvet hívhatjuk segítségül. 

Átfogó kötet az első 12 hónapra vonatkoztatva, amit bátran ajánlok kezdő és gyakorló szülőknek egyaránt, hiszen mindannyiunknak a babánk egészséges testi és lelki fejlődése a legfontosabb. Ehhez pedig az utóbbi idők egyik legtartalmasabb kötetét tarthatjuk a kezünkbe, gyönyörű kivitelezésben. 

A könyvet köszönöm a Centrál Médiacsoportnak!
Kiadás éve: 2016
Kiadó: Centrál Médiacsoport
Oldalszám: 260
Fordította: Sárossy-Beck Anita


0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon