2015. április 28., kedd

Várható májusi megjelenések

Várható megjelenések 2015. május

Várható megjelenés 2015. május 08. Cameron W. Bruce: Egy kutya négy útja

Buddy jó kutya.

Miután számtalan kalandos életen át kereste küldetését, Buddy immár biztos benne, hogy végre megtalálta, és teljesíti is azt. Mégis valahányszor végignézi, ahogy az eleven Clarity újból és újból bajba kerül, Buddy meggyőződik róla, hogy a lánynak szüksége van saját kutyára.











Várható megjelenés 2015. május 12. Susan Ee: World after-Túlélők


Susan Ee - Túlélők (Angelfall 2.)
A nagysikerű akció-fantasy, az Angelfall folytatásában az angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból. Mikor egy csapatnyi ember foglyul ejti Penryn húgát, Paige-et, azt gondolván, hogy egy szörnyeteg, a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik.

Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad.
Penryn fel-alá autózik San Franciscóban, a húgát keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.
Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyét az élükön. Ha aközött kell választania, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogy fog dönteni?

Várható megjelenés 2015. május 12.  Hank Philippi Ryan: A másik nő

Hank Phillippi Ryan - A másik nő
Jane Ryland csillaga felfelé ível a televíziós riporterek között... amíg egy nap nem hajlandó kiadni informátora nevét, és emiatt mindent elveszít. A kegyvesztett újságíró nem elégszik meg az unalmas feladattal, amit rásóznak, így hamarosan nyomozni kezd az egyik szenátorjelölt szeretője után - és már csak néhány nap van hátra a mindent eldöntő választásokig.

Jake Brogan, a bostoni rendőrség nyomozója egy gyilkosra vadászik. Már két azonosítatlan női holttestet is találtak hidak közelében, így a detektívet folyamatosan újságírók hada követi, hogy árulja el, valóban a "Hidas Gyilkos" vadászik-e a fiatal bostoni nőkre.
A holttestek száma egyre nő, a választás pedig közelebb van, mint gondolnánk. Jane és Jake rájönnek, hogy a két ügy kapcsolatban áll egymással. Úgy tűnik, olyan gyilkossal állnak szemben, aki bármire hajlandó, csak hogy elkerülje a botrányt.
Mocskos politika, piszkos játszmák és megdöbbentő fordulatok. A másik nő - egy lebilincselő sorozat első kötete! Csábítás, árulás és halál - a győzelemhez ezúttal sokkal többre lesz szükség egyszerű szavazatoknál.


Várható megjelenés 2015. május 15. R. Kelényi Angelika: Egy hajszálon múlt- amikor a feleség megőrül


R. Kelényi Angelika - Egy hajszálon múlt - amikor a feleség megőrülEmma nem fiatal. Szerinte. Nem is valami csinos. Szerinte. Emma elégedetlen. Tulajdonképpen mindennel problémája van; az alakjával, a munkájával, a sűrű hétköznapjaival és a házaséletével is. Azzal különösen. 


Komolyan hiszi, hogy jelentéktelen, hiszen negyven fölött, nem sokkal szülés után, kinyúlt mackóban, tundrabugyiban és lógó hajjal a kutyának sem kellene, nemhogy a jóképű, mi több, öt évvel fiatalabb férjének. Szuper feleség, szuper anya és szuper munkaerő akar lenni. Na, de kinek sikerülhet ez? 

Hát, Emmának úgy tűnik, hogy nem, hiszen feltűnik a színen a szőke bombázó, s vele együtt a zöldszemű szörny és csak egy "hajszálon" múlik, hogy mindez tévútra nem sodorja. Szerencsére, legalább a humorát nem veszíti el...

R. KELÉNYI ANGELIKA harmadik regénye egy újabb humorbomba. Az írónő ismét megnevetteti az olvasókat, noha egy olyan válságos időszakot mutat be, melyet számos nő átélt, átél vagy át fog élni élete során.

Várható megjelenés 2015. május 22. Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése


Michelle Hodkin - Mara Dyer eszmélése
Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda. Pedig lehet.
Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a barátait megölő, őt viszont titokzatos módon életben hagyó baleset nem egyszerű véletlen volt. Tényleg nem.
Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes. Nagyon téved.












Várható megjelenés 2015. május 25. Paula Hawkins: Lány a vonaton


Paula Hawkins - A lány a vonaton
Ritkaság, hogy egy könyv vezesse több országban egyszerre, szinte az összes fontos sikerlistát. A New York Timesét és a BarnesandNoble-ét, például. Az végképp szokatlan, hogy ezt egy debütáló író tegye.



2015 elején Paula Hawkins regénye berobbant az angolszász piacokra. Ahogy Stephen King fogalmazott, ebben a történetben csak fokozódik és fokozódik a feszültség. Nem véletlenül hasonlítják Hitchkockhoz és Agatha Crhristie-hez az írót, a Gone girlhez a történetet. 

Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég.

A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt.

2015. április 24., péntek

Vegazus Mini-könyvklubja


Vegazus  létrehozott egy olyan kezdeményezést, amit nem tudok és nem is szeretnék kihagyni, egy Mini-könyvklubbot. 

Könyvsarok blogon megtalálhatóak a részletes jelentkezési feltételek, én csak pár szóban összefoglalnám a lényeget.

A kezdeményezés lényege, hogy 3+1 könyvet egy közös olvasás keretében elolvasunk hónapról hónapra, értékeljük, megbeszéljük és ehhez kapcsolódóan megismerjük egymás véleményét az adott könyvről. Ezen felül a Könyvsarok blogon még számos szavazás és egyelőre számomra is még csak körvonalazódó érdekesség fog zajlani. 

Mindig is titkos vágyam volt részese lenni egy könyvklubnak, ha ez most nem is a hagyományos formában, de virtuálisan megvalósulni látszik, olyan izgatott vagyok, mint kisgyermek az édességbolt kirakata előtt. 

Bloggerek számára nyitott a lehetőség egészen május 31-ig, ha kedvet kaptok gyertek és csatlakozzatok a Mini-könyvklubhoz, ahogy én is tettem. 

Az első olvasás időpontja május 1. és 31. közötti időszak, ennyi idő fog rendelkezésre állni az első könyv elolvasására és értékelésére. 

A téma pedig nem más, mint az egyik kedvenc témaköröm, a ROMANTIKA! :)
Mitől 3+1?
A szavazás alapján lesz a lent látható 10 könyv közül 3 kiválasztva, ami a "kötelező" olvasás lesz és a +1 pedig egy szabadon választott romantikus, már alig várom és gondolkodom is erősen, hogy mit fogok választani, de addig még van egy kis idő, igaz ahogy mostanában látom az idő repül és mindjárt itt lesz augusztus is.

Azért ne repüljünk még ennyire előre, íme a 10 könyv:



http://moly.hu/konyvek/barbara-taylor-bradford-kezdd-velem-ujra-az-eleted
http://moly.hu/konyvek/sarah-maclean-a-csabitas-kilenc-szabalya
http://moly.hu/konyvek/milly-johnson-oszi-romanc
http://moly.hu/konyvek/shannon-hale-austenland-vakacio-mr-darcyval
http://moly.hu/konyvek/rainbow-rowell-eleanor-es-park
http://moly.hu/konyvek/joanne-harris-csokolade
http://moly.hu/konyvek/simone-elkeles-perfect-chemistry-tokeletes-kemia
http://moly.hu/konyvek/cecelia-ahern-ahol-a-szivarvany-veget-er
http://moly.hu/konyvek/fejos-eva-hello-london
http://moly.hu/konyvek/bridget-asher-a-ferjem-szeretoi


Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a Mini-könyvklub <ide> kattintva eléred az oldalt, ahol bővebben olvashatsz a feltételekről és jelentkezhetsz.

2015. április 23., csütörtök

Jacqueline Winspear-Maisie Dobbs és a háborús rejtély

Azt hiszem lesz még egy könnyed nyomozós sorozat, amit olvasni fogok, ha az Ulpius-ház után valamelyik kiadó folytatni szeretné egyáltalán. Leszögezem nem azért, mert ellenállhatatlanul izgalmas volt, hanem van egy alaphangulata és egy precíz történetvezetése, ami nem volt rossz.

Az Edgar Allan Poe-díjra is jelölt írónő, Jacqueline Winspear 1955-ben született Kentben. Nem is csoda, hogy a történetet is Angliába helyezi és milyen jól teszi, mert Anglia nyomozással összekötve már eleve népszerű az olvasók körében.

A történet az 1910-es években kezdődik és a háború előtti és utáni időben ugrálva tárja elénk Maisie Dobbs életét és kalandjait. 
Egyáltalán nem zavaró tényező, ahogy csapong az időben. A kimagasló intelligenciával és tanulás utáni vágyával Maisie túlnő a korlátain és számos nehéz illetve izgalmas történést átélve jut el odáig, hogy független, fiatal nő váljon belőle.
A történet során Maisie mindvégig fejlődik, testileg és lelkileg egyaránt, ezt remekül ábrázolja az írónő. Ahogy a háború és a háború utáni jelenkor megelevenedik egy gyenge krimiszállal kerül összefűzésre egy kerek egésszé. Az írónő a háború következményeiből bontakoztatja ki a krimi vonalat, ami egyáltalán nem izgalmas és nem kelt feszültséget, sajnos. Amennyiben ez a szál jobban kidolgozott, vagy izgalamsabb lett volna biztos, hogy maga a könyv maximális pontszámot kap tőlem, mert valóban jól kigondolt és felépített volt a regény, az alapelgondolás is nagyon tetszett.

Úgy gondolom, hogy van még több is Maisie Dobbs-ban és a krimi szálban egyaránt, amit talán a következő részben már meg is fogunk kapni, mert az ígéretet ott hordozza magában a stílus és az alapötlet egyaránt ahhoz, hogy egy igazán érdekes nőcis krimi legyen.

A karaktereket pont olyan részletességgel tárja elénk az írónő, mint a történelmi hátteret és a háború szörnyűségeit vagy a gazdagok fényűző világát. Ez a részletesség agyon tetszett a regényben.

A meglepő fordulat sem hiányzik a könyvből, amikor már ott tartunk, hogy mindent tudunk Maisiről jön egy csavar, ami egy picit földhöz vág, mert nem számítunk rá. A háború alaphangulata végig megmarad a regény folyamán, a vége felé még karakteresebben vissza is köszön. Egy picit több humort én személy szerint szerettem volna érezni, mert így a sok rossz csak egyre fokozódott és nem volt olyan rész, ami elvette volna ennek az élét és picit ezáltal jobban ösztönözte volna az olvasót is arra, hogy még többet akarjon olvasni Maisie Dobbsról és nyomozásairól.

Összességében tetszett, csak nem egy ennyire komor és lehangoló krimit vártam. Ettől függetlenül az esélyt meg fogom adni, ha szembe jön a második rész is.

Fülszöveg:

Maisie Dobbs pszichológus és nyomozó tizenhárom évesen kezd dolgozni – egy elegáns londoni villában cselédként alkalmazzák. Egy nap az úrnő, Lady Rowan Compton a könyvtárban talál rá az olvasó lányra. Maisie rettegve várja az elbocsátást, ám legnagyobb meglepetésére Lady Rowan és a család barátja, dr. Maurice Blanche is támogatja a taníttatását. De a világháború keresztülhúzza Maisie számításait, és röviddel azután, hogy megkezdi tanulmányait a Girton Főiskolán, Cambridge-ben, a lány a tengerentúlon vállal ápolónői szolgálatot.

Évekkel később, 1929-ben a híres Maurice Blanche (aki elismert segítője volt a Scotland Yardnak) tanítványaként saját vállalkozásba kezd. Első megbízatása egy unalmasnak tűnő hűtlenségi ügy, melynek során a nyomok nemcsak egy gyilkoshoz vezetnek, de hogy megfejthesse a rejtélyt, Maisie-nek vissza kell térnie a háborúba, amelyet olyannyira el akar feledni…

2015. április 21., kedd

Ezeknek örültem az elmúlt héten

Kicsit most összemosódik két hét, mert olyan nagy történések nem voltak, de éled a természet és ez engem mindig lenyűgöz.  Leginkább a kertben gyönyörködtem, de kirándultunk ,sőt még egy remek könyvbe is belekezdtem, ami eddig úgy néz ki, hogy idén a nagy kedvencem lesz.

Végre sportoltam is, ráadásul sikerült összekötni egy remek kis kirándulással, elbicikliztünk Szentendrére, kb. 30 km-t tekertünk, ami tőlem igazán nagy teljesítmény.

Íme a kert egy kis szeglete, hatalmas magnólia, majd elkezdtem lerakni a készülő tündérkert alapjait és a kerti tóban is zajlik az élet, ami hatalmas öröm volt, hogy előkerült - téli álmot aldut-Franklin a teknős, sőt a békák is kitartóan kuruttyolnak. Tavaszi zsongás! Apropó, tavaszi zsongás, hoztam egy remek smoothie receptet is. 





Tavaszi zsongás smoothie: recept itt

WP_001600

A kirándulás, ami szuper volt, ettünk homoktövis fagyit, ami teljesen eltért az átlagostól, de nagyon finom volt, ne hagyjátok ki a Görög utcában lévő fagyizót, ha Szentendrén jártok. Miután belejöttünk a bringázásba a kutyának is készült egy szállítókosár, nézzétek ahogy száguld. :)

 

Nagyon örültem, hogy végre egy csodás könyv is a kezembe került, már most imádom az írónő stílusát, szeretném majd beszerezni a többi könyvét is, bejegyzés majd lesz róla. 



2015. április 18., szombat

Gerald Durell-Állatkert a poggyászomban

Kamerun, Te csodás! 

Kamerun maga lehet a természeti csoda, legalábbis ahogy Gerald Durell könyvében megjelenik a táj, az élővilág és az ott élő emberek.
Erről a könyvről, -mint általában Durell könyveiről - csak és kizárólag legekben lehet beszélni. 
A stílus egyedülálló, közlékeny, mert ő maga remek elbeszélő. Szinte megelevenedik előttünk Gerald Durell és az ő kis társasága, mely legfőképpen az általa begyűjtött állatokból áll. 
Az a cél amiért elindul, hogy a legkülönfélébb állatokat begyűjtse és egy állatkertet létrehozzon, ezáltal megmentve őket a kihalástól igazán figyelemre méltó. Egy modern Noé volt, aki állatokat mentett, szeretett inni, táncolni és keményen dolgozni, rajta kívül talán nincs még egy ember, aki ennyire empatikusan és ugyanakkor viccesen állt volna az állatokhoz, mint ő. 
Egy két kedvenc részemet muszáj kiemelnem, ilyen volt például az anakonda befogása, annyira szemléletes volt, hogy szinte hallottam a kígyó hangját, vagy a begyűjtött békasereg összefogdosása, amikor szökni támadt kedvük szinte könnyesre nevettem magam. Ott volt még a kis mókus, aki annyira ragaszkodott hozzá, hogy még az ágyába is beférkőzött, vagy a csimpánz, aki kiváló memóriával és egyéniséggel rendelkezett, ráadásul színes pulcsikba ült be a motor oldalkocsijába, mind-mind színesítik és egyedivé varázsolják a történetet. 
A bafuti Fon pedig kihagyhatatlan pasas, ő egy igazi kis király a saját népe szemében, a rengeteg feleségével és hatalmas szívével imádnivaló egyéniség, aki személyiségével színesíti és emeli a történetet, közben csak annyit tesz, hogy éli a mindennapjait és ő is csodálja Durell-t, igaz leginkább a hangfelvevő gépe miatt, ahogy annak örülni tudott és ahogy mindez átjött a könyvön.... 

Igazi állatvédő, remek író és egy olyan ember akire érdemes felnézni, mert valóban rengeteget tett az állatokért és mindezt megpróbálta közvetíteni a külvilág felé is. El tudnám képzelni, hogy egy ilyen könyv remekül beilleszthető lenne az alsó tagozatosok tananyagába, mert lehet belőle tanulni, és a tömör tények valóban szórakoztató formába kerülnek az olvasó elé.

2015. április 7., kedd

Easter Booktag

Túl vagyunk az idei húsvéton is, repül az idő, de  Eszter meghívása mellett nem tudok elmenni.
Kedvenc ünnepem a húsvét, így számomra már csak ezért is kihagyhatatlan volt az Easter booktag, meg egyébként nagyon jó kérdéseket tartogat.

Nyuszi-Egy könyv, ami bárcsak sokszorozódna (vagyis egy könyv, amihez szeretnél folytatást, de sajnos nincs hozzá)

Képtalálat a következőre: „easter bunny picture”



Tojás-Egy könyv, ami meglepett

Képtalálat a következőre: „easter egg picture”


Tojásvadászat-Egy könyv, amit nehezen szereztél be

Képtalálat a következőre: „egg hunted picture”

Phil Doran: Csábító Toscana

Bárány-Egy gyerekkönyv, amit még mindig szeretsz


Fazekas Anna: Öreg néne őzikéja

Tavasz-Egy könyv, aminek a borítója a tavaszt idézi fel benned



Jézus-Egy vallásos/spirituális könyv, amit szeretsz

Képtalálat a következőre: „jesus picture”

William Paul Young: Viskó

Feltámadás-Egy könyv olyan szerzőtől, aki már elhunyt

Képtalálat a következőre: „jesus easter picture”

Gerald Durell: Állatkert a poggyászomban

Kosárkák-Egy könyv, ami a kívánságlistádon van

Képtalálat a következőre: „easter basket picture”

Lauren Graham: Egy nap talán

Édesség-Egy édes könyv

Képtalálat a következőre: „easter basket picture”
Peeps-Kinek adod tovább a taget

Képtalálat a következőre: „easter peeps picture”

Akiket szeretnék meghívni:

Zeyna
Szilvamag
Törpilla




2015. április 6., hétfő

Ezeknek örültem az elmúlt héten és egy kis könyvfesztivál "wanted"

Az elmúlt hét nagy eseménye egyértelműen a húsvét volt, sütöttem, főztem és hódolva a családi hagyománynak idén is Gödöllőre mentünk vasárnap. Az idő nem kedvezett és a Pálmaház is zárva volt, de egyértelműen a csodás épület, a helyes kis vásár, a gyönyörű kert, a programok és Budapesthez való közelsége miatt mellette szólt.

Végre egy hosszú hétvége! :)

Ezeket sütöttem:
A töltött korong egyébként remek recept a maradék húsvéti sonka felhasználásához.





A hideg és szeles Gödöllő, de még így is imádom.




Már többen is kérdezték tőlem, Molyos és könyveket kedvelő ismerőseim közül, hogy melyek azok a könyvek a Könyvfesztiválos megjelenések közül, amik felkeltették az érdeklődésemet, vagy éppen  korábbi megjelenések, de ott szeretném beszerezni őket. 
Nézzük, a teljesség igénye nélkül. 1-10-ig vágyottság szerint listázva.

1. Alice Hoffman: Gyönyörű titkok múzeuma.

A cím egyelőre érdekes, de leginkább a borítójára vagyok kíváncsi, mert még nem láttam, illetve, hogy mennyire lesz magával ragadó a történet.

2. E. Lockhart: A hazudósok

Egy gyönyörű és előkelő család. 

Egy magánsziget. 
Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi. 
Egy négyfős baráti kör – a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz. 
Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok. 
Hazugságok hazugságok hátán. 
Igaz szerelem. 
Az igazság.
A többszörös díjnyertes író, E. Lockhart új, modern, intelligens, titokzatos regénye. 
Olvasd el! 
És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, egyszerűen HAZUDJ!

3. Gayle Forman: Itt voltam

Nagyon érdekel a történet.

Codyt óriási megrázkódtatás éri, amikor a legjobb barátnője, Meg öngyilkosságot követ el egy motelszobában. 

Mindent megosztott Meggel, és Meg is vele – hogy tehetett ilyet minden előzetes figyelmeztetés nélkül? Amikor Cody elutazik az egyetemi városba, ahol Meg tanult és szobát bérelt, és összeszedi a holmiját, rájön, mennyi minden titokban maradt előtte. Beszűkült kisvárosi életébe zárkózva alig tudott valamit Meg lakótársairól, ahogy a színpadon vadnak és lehengerlőnek tűnő, de közben fájdalmas titkokat őrző rockgitárosról, Ben McCallisterről sem. Sejtelme sem volt a jelszóval védett mappáról Meg laptopján, de miután váratlanul sikerül megnyitnia, lassan mindent kétségbe von, amit korábban a legjobb barátnőjéről tudott. 
A világhírű írónő most sem okoz csalódást a Ha maradnék és a Hová tűntél? rajongóinak.


4. Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten

Ezt is ott szeretném beszerezni. Szeretem az ilyen rejtélyes, nyomozós krimiket. Elég nagy reményekkel várom, remélem nem lesz csalódás, mint legutóbb a Boszporusz Hotel

1896-ban, a Milleniumi Ünnepségek forgatagában nyoma vész Hangay Emmának, a Marosvásárhelyről érkezett 16 éves leánynak. Négy évvel később titokzatos távirat érkezik tőle, amit jóval az elrablása után adott fel. Húga, a 17 éves Mili kisasszony azonnal a fővárosba utazik, ahol kezdetét veszi a rémálom, melyben egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró.






5. Patrick Rothfuss: A szótlan tárgyak lassú szemlélése

Egy fantasy, ami elég érdekesnek tűnik.

 Mélyen az Egyetem alatt van egy sötét hely, ősi járatok és kihalt szobák szakadozott hálója, amelyről kevesen tudnak. Ennek az elfeledett helynek a szívében, az Odalent kígyózó alagútjaiban él egy lány.

Aurinak hívják, és rengeteg titka van.
A szótlan tárgyak lassú szemlélése kis kaland, amely rövid, keserédes bepillantást enged Auri életébe. Ebben az egyszerre derűs és didergető történetben Auri szemével láthatjuk a világot, és az olvasó megismerhet dolgokat, amelyekről egyedül Auri tud…
Patrick Rothfuss elvezet bennünket a Királygyilkos-krónika egyik legtitokzatosabb alakjának világába. A szótlan tárgyak lassú szemlélése talányos és rejtelmes történet egy megtört lányról, aki élni próbál egy szétesett világban.




6. Cecelia Ahern: Amikor megismertelek

Jasmine két dologhoz ért: profi üzletasszony és odaadó testvér. Ám amikor váratlanul elveszíti a munkáját, törékeny nővére pedig kezdi önállóan bontogatni a szárnyait, rá kell ébrednie, hogy nem tudja, merre halad az élete. 
Álmatlan éjszakáin az ablakból figyeli a szomszéd sztár-DJ és családapa részeg randalírozását: Matt is munkanélkülivé vált, amikor a talkshow-jában egy szilveszteri pajzán tréfa nem úgy sült el, ahogy tervezte. 
Jasmine-nak minden oka megvan rá, hogy utálja Mattet, és úgy tűnik, az érzés kölcsönös, a két ember útjai azonban visszavonhatatlanul keresztezték egymást. Az évszakok múlásával pedig nem csak a kertészkedésbe temetkező Jasmine udvara lesz egyre pompázatosabb: egy valószerűtlen barátság és egy bimbózó szerelem is bekopogtat hősnőnk ajtaján. 
Cecelia Ahern legújabb története elgondolkodtató, bájos és felemelő, megnevettet és könnyekre fakaszt, és legfőképp emlékeztet minket arra, hogy az életet élni érdemes.

7. Iny Lorentz: A fehér csillag 

A fiatal házaspár, Gisela és Walther Texasban próbál új életet kezdeni, miután menekülni kényszerülnek Poroszországból. Az asszony első gyermeküket várja, és bár számtalan nehézséggel kell megküzdeniük, végre szabadnak érezhetik magukat új hazájukban.

Törékeny boldogságukat azonban tragédia fenyegeti: Gisela nem tudja szoptatni a gyermeket, és újszülött kisfiuk élete veszélybe kerül. Walther végül a félelmetes komancsoknál talál dajkára, az indiánok segítségéért azonban nagy árat kénytelen fizetni…
Mindeközben a háború sötét felhői gyülekeznek Texas felett. A kegyetlen Santa Anna tábornok nekiindul, hogy katonáival elkergesse az európai és amerikai telepeseket a tartományból. Giselának és Walthernek döntenie kell: ismét elmenekülnek, vagy ezúttal szembeszállnak a boldogságukat fenyegető erőkkel.
Iny Lorentz legújabb regényében folytatódik A remény földjén című kötetben megismert szereplők története. Az olvasók belepillanthatnak Texas állam betelepítésének és függetlenné válásának színes és izgalmas krónikájába, miközben nyomon követhetik, hogyan teremt új otthont magának egy fiatal pár, akik mindent feladtak egy jobb élet reményében.

8. Cathy Cassidy: Cseresznyés ábránd

Imádom már most ezt a borítót, meglátjuk milyen lesz a történet.


Öt lány, öt nézőpont, öt könyv. 

Cherry története, a Cseresznyés ábránd az első.
Cherry Costello élete hamarosan örökre megváltozik. 
Somersetbe költözik az apukájával, ahol egy új anyuka és egy csomó vadiúj testvér vár rá. 
Rögtön az első napon megismeri Shay Fletchert, aki annyira szívdöglesztő, hogy az már közveszélyes. Csakhogy Shay foglalt: Cherry új mostohatestvérével, Honey-val jár. 
Cherry pontosan tudja, milyen kockázatos Shayjel barátkoznia hiszen ezzel mindent tönkretehet. Csakhogy ez még nem jelenti azt, hogy távol is tudja tartani magát tőle
Csajok és csokik. Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története Neked melyik lány lesz a kedvenced? 
Talán a Cseresznyés ábránd főhőse, Cherry? Az a lány, akinek tejeskávé színű a bőre, sötétbarna szeme pedig mandulavágású. Akinek élénk a képzelete, szórakoztató a társaságában lenni, és aki mindig kiáll magáért.
Cathy Cassidy nyolc-kilencéves korában írta meg első képeskönyvét kisöccsének, és azóta ontja magából a történeteket. 
Magyarul elsőként a Csajok és csokik-sorozata (a Cseresznyés ábránd az 1. kötet) jelenik meg, melynek a vagány Tanberry-nővérek a főhősei, de mellettük feltűnik néhány szupermenő srác is, valamint Cathy egyik legnagyobb szerelme, a csokoládé is fontos szerepet kap. 
Cathy Skóciában él a családjával. Az összes munka közül, amivel valaha megpróbálkozott, az írást szereti a legjobban hiszen amikor ír, mást sem kell csinálnia, mint ébren álmodozni egész álló nap.

9. George R.R. Martin: Zsiványok


“Egyetlen gyenge történetet sem tartalmaz… Az olvasó már az írók névsorát látva is elalél a gyönyörűségtől.” Library Journal

Olyan történetekre vágyik, amelyek túlmutatnak az elcsépelt sablonokon? Akkor ne hagyja ki a New York Times bestseller-szerző George R. R. Martin és a többszörösen díjnyertes szerkesztő, Gardner Dozois kötetét!
Huszonegy eredeti, most először olvasható, igazi nehézsúlyú sztárszerző tollából származó írást vehet kezébe a Zsiványokkal, amelyben minden egyes novella újabb izgalmakat ígér meghökkentő csavarokkal és nyaktörő fordulatokkal. Maga George R. R. Martin egy eddig még ki nem adott, új Trónok harca novellával jelentkezik, amelyből A Tűz és Jég Dala világának talán legnagyobb gazemberét ismerhetjük meg.
Csatlakozzon az utazáshoz olyan írókkal, mint Gillian Flynn, Joe Abercrombie, Neil Gaiman, Patrick Rothfuss, Scott Lynch, Cherie Priest, Garth Nix, Steven Saylor vagy Connie Willis – nem is beszélve az irodalmi bűvészmutatványok többi mesteréről. Ezek a zsiványok nemcsak fosztogatnak, hanem gazdagabbá is teszik az olvasó szívét!
A kötet New York Times bestseller lett, ami elég ritka az antológiáknál. Persze ilyen impozáns szerzőlistával jó, ha évtizedenként egyszer jelenik meg antológia, tehát nem meglepő a sikere.

10. Josh Malerman: Madarak a dobozban


Lesz itt minden, ami a félelmünket ébren tartja, kíváncsi vagyok rá, de nem ez áll az első helyen, mivel nem a kedvenc műfajom a horror, ettől függetlenül a lista 10. helyén áll.

Valami rémisztő dolog garázdálkodik odakint, amire nem szabad ránézni. Egyetlen pillantás elég ahhoz, hogy az ember őrült, kegyetlen gyilkossá váljon. Senki sem tudja, mi az, és honnan jött.

A szörnyűséges hírek egyre gyakoribbá válnak. Majd a tévé elsötétül, a rádió elhallgat, és az internet is összeomlik. A telefonok elnémulnak. Az ablakon pedig nem lehet kinézni többé.
Mára csak maréknyi túlélő maradt, köztük Malorie két gyermekével, akiket az egyetlen lehetséges módon nevel: a négy fal között. A folyóparti, elhagyatott ház ajtaja zárva, a függönyök behúzva, az ablakokra matracok szögelve.
Egyetlen esélyük, hogy elmenekülnek egy másik helyre, ahol talán biztonságban lehetnek. De az előttük álló út elrettentő: harminc kilométer a folyón, egy evezős csónakban bekötött szemmel! Csak Malorie találékonyságára és a gyerekek éles hallására támaszkodhatnak. Egyetlen rossz döntés is végzetessé válhat. És valami követi őket. De vajon ember, állat vagy szörnyeteg?
Josh Malerman lélegzetelállító debütálása egy letehetetlen, rémisztő és lebilincselő panoráma egy sarkaiból kifordult világról.

Ennyi lenne a listám, amit készítettem a könyvfesztiválra, de  a változtatás jogát fenntartom. :)

2015. április 5., vasárnap

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak! 


2015. április 2., csütörtök

Esmahan Aykol-Boszporusz Hotel-negatív kritika a köbön

Az ígéretes cím, borító és fülszöveg ellenére sajnos egy nagyon negatív kritika következik, ritkán kelek ki magamból ennyire egy könyvvel kapcsolatban, de most nagyot csalódtam, vagy csak egyszerűen túl nagyok voltak az elvárásaim, nem tudom....

A könyvet már régebben is nézegettem, ezért is örültem, amikor a Rukkolán szembe jött velem, hát így lett az enyém és akkor még nagyon örültem neki, felkerült egy időre a polcra, de csak addig, amíg úgy nem éreztem, hogy most vágyom egy csajos krimire, egy fiatal Miss Marple-ra. 
 Egy sorozat indító köteteként egyáltalán nem állta meg a helyét, kapkodó, csapongó, hemzseg a nyelvi és szerkesztési hibáktól. Az alapötlet, hogy Törökországba helyezi az író a történetet még jó lett volna, de jött a rengeteg, a történet szempontjából jelentéktelen és jellemtelen szereplő, akik teljesen elrontották már az elején a hangulatot. Olvasás közben arra kellett figyelni, hogy most éppen melyik ismerőséhez csapódik Kati, aki egyébként a nyomozós szálat lenne hivatott vinni, mint egy jó főszereplőhöz illő volna, ennek ellenére folyamatosan a török nyelvtudásával kérkedik, ami szerintem a történet egy igen jelentős részét kitette. Jó, elhiszem mennyire jó is, hogy németként megtanult 13 év alatt törökül, de ezt minek vajon ennyire hangsúlyozni? A németeket úgy állította be, mint valami bugyuta, alantas népség, amire még Katival is ráerősít a kávézós résznél. Teljes mértékben sztereotípiákra épít az író, amellett, hogy néhol már-már örülnék, mert megcsillan egy-egy török gyöngyszem, mint a Boszporusz, de akkor ismét ugrik egyet és máris a török gazdasági, társadalmi helyzetet (vajon ez is, hogy jön a történetbe?) elemzi. Ez ismét elvesz a történet lényegéből és az idegesítő momentumok sokaságát gyarapítja. 

Aztán ott van a könyvesboltja, ami szintén egy színes része lehetne a történetnek, ehelyett csak idegesítően elhanyagolja a boltot, ami valamilyen rejtélyes módon mégis megy szinte magától annyira, hogy Katink egy remek lakást béreljen és neki tudjon állni egy botcsinálta nyomozó szerepében tetszelegni. 
Ami mellett szintén nem tudok elmenni az a szerelmi szál, hát borzalmas amit azzal a nyomozóval művelt, mint valami szende szűz, aki kiállt az utcasarokra, már elnézést, de szőrnyű volt olvasni azokat a részeket, ahogy a nyomozóval tipródik. Teszem hozzá Katink már régen elmúlt 18, szóval nem is értem miért akarja az írónő egy ilyen karakterhez rendelni a szerelmi szálat, amikor egy felnőtt és érett nőt próbál nekünk eladni, egyébként. 
Összegezve, végigkínlódtam, mert nem szeretek semmit félbehagyni, de amennyiben lehetőségem lenne rá akkor sem olvasnám el a következő részt. 

Megjegyzem annyira örültem, hogy talán végre egy jó kis krimit olvasok, ahol ismét nő nyomoz, mivel úgy lett beharangozva, hogy Miss Marple kishúgát látjuk majd viszont a lapokon, Kati Hirschel személyében és erre jön ez az otromba, követhetetlen és bevállalom a végletekig unalmas krimi jellegű könyv. 


 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon